liten skjul för inventeringLadan kan utföra helt olika funktioner. Om huset ännu inte är byggt, kommer ladan att bli ett tillförlitligt skydd mot regn och sol och kommer också att låta dig spendera tid på ett bekvämt sätt med hänsyn till det framtida hemmet. När huset är upprättat, blir ladan till ett förråd för ett instrument, en verkstad, ett förrådsrum eller ett hölje för husdjur. I den här artikeln talar vi om hur man gör en byggnad med egna händer och ger exempel på intressanta idéer för att uppnå maximal funktionalitet och skönhet.

Var att placera en ladugård

skjul plats på platsenUrsprungligen måste du utarbeta en exakt plan för placeringen av alla framtida byggnader på platsen. Det är nödvändigt att tydligt förstå var badhus, bostadshus, rekreationsområde, lusthus och lekplats kommer att vara. Då kan du organiskt passa in strukturen i hela landskapets landskap. Vissa människor tycker om att lägga skjulet i mycket djup, så att det inte kan ses. Ibland är det installerat nära huset som en förlängning. Det kan finnas många alternativ, och de beror direkt på huvudfunktionen i denna design.

ladugård nära husetDu kan skapa en byggnad med egna händer från ett mångfärgat träd, dekorera det med blommor och originalritningar. Då är det inte synd att sätta det på allmänheten, även om det finns onödiga saker eller ved inuti.

Design exempel

blomsterbäddar nära ladanEfter att ha bestämt platsen kan du fortsätta med valet av design. Från de enklaste och budgetalternativen till kostsamma och djärva – här kan du ge utflykt till fantasi.

Slab från croaker

lada av croakerDen enklaste och billigaste ladugården finns på nästan varje dacha. Detta är en vanlig struktur från plattan, som har ett sadeltak täckt med takmaterial. Det skiljer sig varken i skönhet eller i rymd, men det är billigt, och varje amatör kan bokstavligen göra det bokstavligen på en dag. Om du dekorerar det med planter och ritningar får du en helt anständig design.

Shed Orangeriet

kasta växthusetEtt intressant alternativ är ett växthus. Den har ett taktak som är glaserat på ena sidan. Där kan du plantera ljusa blommor eller grönsaker, vilket ger byggnaden en originalitet. En sådan skjul kan vara gjord av skumblock, ved eller tegel. Av uppenbara skäl kommer kostnaden att vara högre än bordets analog, men extern attraktionskraft och tillförlitlighet kommer mer än att betala för kostnaderna.

Stenhus

stenhusEn tegelsten eller stenfågel är ett bra alternativ för kommande år. Den är idealisk för avelsfjäderfä och andra behov. Tänk på att för en sådan byggnad behöver du en bra grund, vilket betyder att det kostar extra kostnader. De främsta fördelarna med konstruktionen är hållbarhet, brandsäkerhet, samt förmågan att skapa konstruktion av vilken form och storlek som helst. Praktiskt kombinerar en ladugård med dusch, lusthus eller garage.

Kombinationen av ekonomiska byggnader kan spara mycket utrymme genom att skapa en enda struktur som utför funktionen av ett lager, ett duschrum eller en toalett.

Färdiga hushållsenheter

färdig hushållsenhetDetta vanliga alternativ är väldigt billigt och enkelt. Det är en färdig skur, som snabbt kan monteras och demonteras. Hozblok har en hårdmetallram, fodrad med metallplåt och liknar starkt en behållare. Efter avslutad arbete kan den lätt säljas eller, om så önskas, tas ut från platsen.

Shed av skumbetong

ett skum av skumblockSkumblåsorna är billiga, och de har bra slitstyrka. Dessutom kännetecknas de av hög värmeisolering och är lätta att dekorera med sidospår eller dekorativt gips.

Plast- och metallskenor

liten plastskurPlastversionen är lätt att montera och demontera. Han väger lite, och även ett barn kan räkna ut det. Konstruktion kräver ingen speciell vård, det rostar inte och rotnar inte, och fungerar korrekt. De största nackdelarna med plast är bräcklighet vid låga temperaturer och dålig motståndskraft mot stötar.

metallskur på stuganMetall, behandlat med korrosionsbeståndsdelar, kan vara mycket längre än plast. Samtidigt samlas det bara om några timmar.

Vi gör ett bräd av brädor med egna händer

träskur med egna händerByggnadsarbetet sker i flera steg:

  1. Först och främst planera området och somna med grus.
  2. Vi gräver i 4 stöd, 3 m i höjd till ett djup av ungefär en halv meter. Vi rekommenderar att du förpackar dem med tjära för att sakta ner trädet. Bakre stolpar i höjd är 20 cm under framsidan – så vi ska ge en ramp för taket.
  3. På nivån sätter vi den nedre omslaget (horisontella block är slagna i en höjd av 10 cm).
  4. Upprepa samma sak ovanifrån.
  5. På lika avstånd från de övre och nedre stängerna slog vi 4 mer.
  6. Vi bygger väggar, spikar vertikala brädor längs omkretsen.
  7. För att ta ett tak sätter vi 3 tvärbalkar, vilka brädor spikas och ruberoid sätts in. Glöm inte att installera ett regnavlopp.
  8. Vi fixar golvet och gör hyllor inuti.
  9. Vi dekorerar byggandet av blommor och klätterväxter.

utomhus dekoration av en ladugårdLadan är en oumbärlig struktur för alla dacha. Tänk på budgeten för byggandet av byggnaden och välj det bästa alternativet, baserat på syftet med byggnads- och klimatförhållandena i ditt område.

Byggande av en ladugård i villaområdet – video