Kjøtt raser av kaniner

familie av kaniner i et burMange gartnere tror at kaninavl er svært lønnsomt. Men som i enhver bedrift har kaninavl sine hemmeligheter og nyanser. Ifølge statistikker mister nybegynnere kaninoppdrettere sitt husdyr for det andre året på grunn av utilstrekkelige forhold til internering og feil utvalg av rasen. Det er verdt å huske at det er to hovedregler for kaniner: kaniner tolererer ikke et utkast; i celler skal alltid være rene.

Alle raser av kaniner kan deles inn i tre kategorier: pels-, kjøtt- og pelsraser av kaniner. Hvis du er en nybegynnere kaninoppdretter, så er det verdt å starte avl fra såkalte broiler kjøttraser eller gigantiske kaniner. De to mest upretensiøse kjøttbærende forholdene er “California kaniner” og “Grey Giant” rasen. Etter en stund, når kaninoppdretteren får erfaring, kan du fortsette å avle rasen “White Giant”.

“California” kaniner

Rasen “Californian” regnes som den mest lønnsomme kjøttrasen i kaninavl, men kaliforniske kaniner raser ofte for dekorative formål. Kaniner av denne rasen, som alle kanin-giganter, er klare til parring i 6,5 måneder. Hunnen gir et avkom på 7-9 kaniner. På et år er det mulig å lage 4 kuller.

Den to måneder gamle kaliforniske kaninen veier 3 kg. Kaniner er klare til å slakte etter 4 måneder. I denne alderen veier kaniner fra 8 kg til 10 kg, men de bygger opp muskelmasse til en alder. Etter 4 måneders livskaniner begynner å spise mer intensivt, og vektøkningen senker seg. Vektfraksjonen av kjøtt er 55% av den samlede kaninvekten, kaninleveren veier vanligvis 300-400 gr.

“The Gray Giant”

Kaniner av “Grey Giant” rasen betraktes som kjøttpels. De holdes i 4 måneder, fordi, i motsetning til “California” -kaniner, “Gray Giant” slutter å vokse for den femte måneden i livet. Til de første paringskaninene er klare på 5 måneder. Hunnen gir et avkom på 4-7 kaniner. Gravide kvinner bare i jaktperioden. Grey Giant jaktperioden varer 2 måneder. Den første perioden er vinter, fra januar til mars. Den andre er fra juli til august.

For parring plasserer du kvinnen i mannens bur, og ikke i noe tilfelle omvendt. Ellers kan en mann drepe en kanin.

Grågigantens vekt er 3 kg. Leveren veier vanligvis 100-250 g.

 “Hvite giganter”

Kaniner av rasen “White giant” anses å være broiler. Deres levetid på 4 måneder er 10-14 kg, kaninekroppen veier 6 til 8 kg. Kaninens lever veier 500 gram. “Hvit gigant” er utsatt for coccidiosis. Kaniner som har gjenopprettet fra coccidiosis, kan ikke reproducere, så det er nødvendig å forhindre denne sykdommen. Hunnen føder opptil 10 kaniner for en okolol.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Adblock
detector