kompaktni MantisMantis krmila Mali proizvodnja Wonder podjetje za 30 let, ki delajo v vrtovih in na sosednjih območjih ameriških ljubitelje kmetijstvo. Od ustanovitve leta 1980 model ni bil posodobljen, saj popolnoma ustreza uporabnikom. Lahki in kompaktni mehanizem ima visoko zmogljivost. On izvaja primarno predelavo, lahko dela na obdelovalnih zemljiščih, kjer ostanejo druga orodja v notranjosti.

Opis svetlobnega kultivarja Little Wonder

svetlobna opremaTrenutno so na voljo električni modeli in bencin, ki so opremljeni s Honda ali Kioritz motorjem. V Rusijo se dobavljajo bencinski kultivator Mantis Honda in električni model. Vrhunec naprave je posebna zasnova mlinov, imenovana “serpentine”. Tanki, ukrivljeni in zelo trmasti noži nabreknejo gosto podlago, končajo končno obdelavo, okrasijo vrstice, pripravljajo globoke luknje za sajenje rastlin iz posod. Produktivnost stroja, ki tehta 9,5 kg pri oranju, je 2 pletenja na uro na globini 25 cm. Učinkovitost je zagotovljena z zasnovo mlinov in hitrostjo nožev 240 vrtljajev na minuto. Trak zemlje, ki ga je treba obdelati, je 15-41 cm.

Mantis krtačni strojiRezkarje lahko preuredite in postanejo odlična polona z zmogljivostjo 4 vezave na uro. Zasnova mlinov predstavlja ukrivljene nože, katerih rezalna površina je podobna žagi z neravnimi zobmi. Tak vozel se ne more pohvaliti z nobenim drugim kultivatorjem.

Isti rezalniki, le v drugačnem položaju, ne gredo globoko v tla, in proizvajajo površinsko obdelavo, pole.

Kultivator Mantis lahko opravlja druge dejavnosti:

 • oblikujejo vrstico za sajenje krompirja s plugom;
 • deluje s hilerjem;
 • delo s kobilicami na podlagi kultivatorja, ostanki čistilnih naprav in listi, prikladno;
 • Delovni mehanizem lahko opremite s čopičem, kultivator pa bo deloval kot hišnik.

Honda motorNa ruskem trgu dobavljajo bencinski kultivatorji na Japonskem, opremljeni z motorjem Honda. Štiri-taktni motor je zanesljiv in enostaven za vzdrževanje. Zmogljivost v 1,2 litra. z. zagotavlja globoko oranje in produktivnost.

Related  Kosilnica Viking – vredna izbira zanesljive tehnologije

Reduktor črvov, kot je navedel uporabnik, vam omogoča, da zaščitite enoto pred poškodbami, ko so kamni zadeli. Ko je obremenitev preobremenjena, se v prostem teku samodejno vklopi in ga lahko očistite. V tem primeru je treba motor ugasniti. Dodatni priročni zložljivi ročaj.

Tehnične značilnosti kultivatorja Mantis 7262:

 • motor – Honda GX25 OHC štiritaktni;
 • moč gredi je 1,2 litra. s.;
 • premer rezkarjev – 25 cm;
 • globina obdelave – 25 cm;
 • število hitrosti – 1 naprej;
 • teža naprave – 9,5 kg.

Naprava stane do 50 tisoč rubljev.

Mantis pri deluOmrežni model kultivatorja Mantis 7252 je cenejši, dobavljen pa je tudi na ruskem trgu. Prednost nad modelom bencina pri nizki šumi. Na nadzorni plošči je izbiralnik hitrosti. Vendar pa manj energije, nevarnosti dela na mokrem tleh in pomanjkanja mobilnosti – so prisotne pomanjkljivosti vseh električnih aparatov. Moč motorja 730 W. Kultivator tehta 9 kg, obrača trak 23 cm, stane 35 tisoč.

Proizvajalec daje garancijo 2 leti za močni del in 5 let za posebne nože za oblikovanje. Pri nakupu kultivatorja ameriške družbe je potrebno natančno preučiti dokumentacijo za opremo. Pogosteje so se pojavile primeri ponarejenih izdelkov iz Kitajske. Garancija ne zajema garancije za ponarejanje, kakovost orodja pa ne ustreza zahtevanemu proizvajalcu.

Tudi brez razumevanja jezika demonstratorja, da bi ocenili učinkovitost kultivatorja Mantis, bo pomagal pri videu:

Vzdrževanje kultivatorjev

kultivatorski motorNi idealne tehnike in vsaka enota zahteva ustrezno vzdrževanje in popravilo. Ko prvi znaki ne opozorijo, bo morda treba zamenjati dele po ceni tretjine celotne naprave. Zato je najprej pred prvim zagonom potrebno preučiti navodila za uporabo kultivatorja Mantis. Pravilna priprava naprave za delovanje je najpomembnejši element pri vzdrževanju opreme v delovnem stanju.

Rusko gorivo ne ustreza vedno mednarodnim standardom. Morda morate vnaprej kupiti bencin in jo braniti v 24 urah. Oksyadut vključki, bo postal bolj čist. Bencin shranjujte v kovinski posodi. PET steklenice so uničene in mikrodosi iz plastike v bencinu ne bodo bolj koristni za motor.

Če kupite napravo, morate kupiti mazivo, olje za menjalnik, ki ga priporoča proizvajalec. V navodilih je opisan postopek priprave opreme in čas vzdrževanja. Tehnični priročnik – primer za lastnika opreme. Treba je preučiti načine dela.

Related  Akumulatorska verižna žaga – specifikacije, modeli

sproščanje talSte opazili na videoposnetku, operater hrbet in potegne avto za njim. To se imenuje povratni nadzor. Iz varnostnih razlogov mora biti pot čista od tujih predmetov, živali, otrok. Pozornost se nanaša na oblačila in fizično stanje uporabnikov, kar je varno za delo.

Še posebej opozoriti pri delu z bencinskim motorjem je treba upoštevati, da se na strani rezervoarja za gorivo lahko razlije. Preusmeritve je potrebno čim bolj previdno. V primeru puščanja bencina je treba telo takoj umakniti s suho krpo. Na koncu dela, ne da bi čakal na utrjevanje tal, je treba očistiti vse dele strojev.

Če oprema ne uspe, vzrok lahko najdete neodvisno z uporabo tabele napak in metod izločanja.

Vrtljive mlinove 240 vrt / min je nevarno za druge. Med obratovanjem mora operater nositi očala in zaprta oblačila. Majhen kamen pri tej hitrosti leti, kot iz vrvi, in lahko povzroči poškodbe delavca.

Tipične napake

popravilo kultivatorjevVrtnarsko orodje z motorji je zapletena tehnika. Popravila kultivatorja Mantis neodvisno v garancijskem obdobju ni mogoče izvesti. Diagnostika bo pokazala, ali je prišlo do okvare ali če je potrebna zamenjava potrošnega materiala. Ponovno združite z navodili za uporabo, lahko poiščete in odpravite nekompleksne težave.

Motor se ne zažene:

 • morda je stikalo položaja okvarjeno in ga je treba preklopiti v položaj “1”;
 • preverite nivo goriva, če je potrebno, dopolnite;
 • preverite stanje filtra za gorivo, morebiti ga zamenjajte;
 • preverite in zamenjajte svečko;
 • Včasih je v rezervoarju veliko goriva, nato pa se odpre sveča.

Vsi ti ukrepi so zapisani v navodilih za vsako vozlišče. In samo, če same ne bi mogli rešiti napake v skladu s smernicami, se obrnejo na servisni center. Rezervni deli za kultivatorje Mantis so na voljo v servisnem centru ali spletnih trgovinah. Podrobnosti in komponente za čezmorsko tehnologijo so drage. Povprečne cene nekaterih komponent so:

 • ročni zaganjalnik – 1500 rubljev;
 • reducirni črv – 14 tisoč rubljev;
 • karburator – 4500 rubljev.

Related  Kupite električni kultivator za poletno rezidenco – pospešite gojenje zemlje

Če se napaka pojavi zaradi napake uporabnika, verjetno ni pričakovati garancije. Predpogoj za delovanje mora biti natančnost. In potem bodo sredstva za manjše mehanizacije presenečena s 30-letno delovno zmogljivostjo.

Video o kultivatorju Mantis v ruski dacha