črpalke znamke AquariusDvignite vodo iz vdolbinice ali vdolbinice s črpalko. Za črpalko Aquarius so značilni uporabniki kot zanesljiva in enostavna naprava. Proizvedene s tovarno “Promelectro” pod blagovno znamko “Aquarius”, so črpalke potrjene “evropske kakovosti”, so poceni. Oprema je opremljena z domačimi deli, razen termičnega releja. Enota prihaja iz Nemčije od Thermik.

Preberite tudi o potopnih črpalkah za dachas!

Vrste črpalk

sort vodnih črpalkVodne črpalke so odvisne od obratovalnih pogojev, površinske, potopne in globoke. Vse črpalke imajo dva predelka – črpalka in motor. Načelo delovanja vibracijskega ali centrifugalnega delovnega telesa. Splošna zahteva je, da črpalka deluje le v vodnem okolju.

Površinske črpalke Vodnar je nameščen v bližini vdolbinice. Vhodna cev, ki je sesalna šoba, lahko dvigne tekočino do nivoja do 9 metrov. Stanje delovanja – pred zagonom sesalne cevi mora biti pod predelom, zato je na cevi potrebno namestiti nepovratni ventil. Črpalka lahko črpata čisto vodo iz odprtih rezervoarjev in vodnjakov, je enostavno premikati, je poceni. V liniji so trije modeli serije BC, za črpanje vode do 350 C. Enota se ne izvaja šumno, saj ima enofazni motor nizko moč, izvedba je preprosta, ni vodotesna.

potopljeni VodnarPotopna črpalka Aquarius se aktivira po 10 minutah po spuščanju v komoro. Nepopolnega aparata ni mogoče vklopiti – razčlenitev je neizogibna. Črpalka je sestavljena iz motorja, delovnega elementa, kabla, plavajočega in izpustne cevi. Potopna črpalka je nameščena v vrtini s pomočjo vzmetenja ali stacionarnega pritrditve. V tem primeru mora biti komplet zaščiten pred suhim sesanjem in toplotnim relejem. Uporablja se oprema serije NVP. Oprema ima manj zmogljivosti, vendar ne deluje pri delu z nemirno vodo. Uporabljajo se tudi izdelki serije BCPEU. Potopne črpalke so nameščene na globino do 7 m z zmogljivostjo do 3,8 m3/ uro. Prerez ohišja mora biti večji od 110 mm.

Vibracijski črpalke lahko črpa CWP motno tekočino, nameščeno v ohišju majhne prereza, vendar imajo manj vzdržljivosti. Zato uporabniki raje uporabljajo centrifugalne naprave

Če je vdolbina globoka, je treba uporabiti vodno črpalko Aquarius. Dobro se imenuje vrtina, ki ima veliko moč in lahko dobavlja vodo iz vrtine v pesek z zahtevano glavo. To so centrifugalne vijačne naprave z razširjeno delovno komoro. Modeli serije BCPE so nameščeni na vodnjakih s prečnim prerezom 120 mm.

globoka vodaVodne črpalke globokomorske vode so nameščene v arzenskem vrtu velikih globin. Uporabljajo se:

 • centrifugalna;
 • vibracijske membranske rastline.

Related  Ocena najboljših modelov kosilnic bencina

Vibracijske črpalke lahko namestimo celo v ozko cev, ker je telo izdelano z zunanjim odsekom 86 mm. Serija naprava BTSPE in NVP so električni AC pogon napetost z mrežo 220 in chastotoy50Gts. Naprave se lahko uporablja sredstvo do globine 200 m na višini 150 m. Glede na zmogljivosti, globoka tudi črpalka Aquarius BTSPE teže lahko do 17,8 kg in z linearno velikost 2,5 m. Osnovni mehanizmi so opremljeni z vso potrebno avtomatizacijo, kondenzat polje prenašati izven vrtine. Med vgradnjo se črpalka nahaja od 1,0 do 0,4 m od dna vodnjaka, da se dvigne ustaljena voda.

Centrifugalna črpalka za vodnjak Aquarius je na voljo v različnih modifikacijah. Razlikujejo se:

 • moč;
 • tlak;
 • nominalna in maksimalna poraba;
 • velikost in število korakov.

Delo centrifugalne črpalke zagotavlja motor, od katerega se vrtenje gredi prenaša na rezila rotorja skozi zatesnjeno pregrado. Odvisno od namena se uporabljajo več stopenj dviganja, ki zagotavljajo potrebne tehnične parametre.

Montaža vodoravne črpalkeMembranska naprava nima rotorja. Motor in delovni prostor ločita membrano. Zaradi nihanja giba iz palice se ustvari potrebna dvižna sila.

Vse črpalke za črpanje čiste vode proizvaja proizvajalec iz nevtralnih materialov, ki jih dovoljujejo standardi. Nerjavno jeklo, medenina, posebni polimeri ne vplivajo na sredstvo.

Potopljive črpalke se pogosteje uporabljajo. Delujejo s stalnim hlajenjem motorja pod stabilnimi pogoji, kar poveča motorni vir. V podvodni napravi so v povprečju tri leta daljša od površinskih.

Naprava, princip delovanja in uporaba črpalke Aquarius-3

vodoley-3Oprema deluje iz enofaznega omrežja, črpanje čiste vode s temperaturo ne več kot 35 C, se uporablja s globino potopitve od 1 do 40 metrov. Črpalka lahko teče 2 uri z odmikom 15 minut. Izdelana je naprava z zaščito pred električnim udarom razreda I, II.

Related  Pregled modelov Garden Nectar

Črpalka Aquarius-3 pripada vibracijskemu razredu. Hidravlična komora – zaprt prostor cevi s sesalnim ventilom. Zaradi vibracij, ki jih proizvede posebna enota, se komora napolni ena za drugo in izpusti vodo v odvodni cevovod.

Črpalka v ohišju mora biti zavarovana. Ni ga dovoljeno zadrževati na napajalnem kablu ali izvlečni cevi. Včasih je treba pregledati strukturo obrabe zaščitnega obroča.

diagram namestitveTehnične značilnosti črpalke Aquarius (Lepse):

 • tip centrifugalni, potopni;
 • produktivnost – 400 l / uro;
 • moč 265 V;
 • globina potopitve – 1-3 m;
 • teža – 4 kg.

Enaka naprava Aquarius-3 se uporablja za črpanje čiste vode. Črpalka je opremljena z avtomatsko enoto Thermik. Začetna naprava je povezana z avtomatizacijo. Izhodni priključek ima krmilni ventil – pretok in pretok vode se razlikujeta.

Opis črpalke BCPE Aquarius za cev 110 mm

akvarij 40Vodnar črpalka 40 je pritrjen na odsek ohišja 110 mm, je oznaka kaže prisotnost črke W. Gospodinjski črpalka je prisekanega stožca. Potopna naprava se uporablja za črpanje vode iz rezervoarjev in vodnjakov. Motor je enofazni, delovni rotor je večstopenjski. Motornega prostora se nahaja v olju, toda olje vstop strukturo vode labirint izključeni.

Stopnja pretoka vode regulira izpustni ventil na izpustu, toda nesprejemljiv je poln izklop pretočnega toka pri delovanju črpalke. Pregrevanje črpalke lahko povzroči zamašeno cev za dovod vode v posodi. Ko motor izklopi zaščitni rele, ko se ohladi ohišje, se bo namestitev začela samodejno.

Tehnični parametri Aquarius 0,5-40U:

 • glava do 50 m;
 • produktivnost – 1,8 m3/ uro;
 • moč motorja – 1 kW;
 • zunanji del ohišja – 104 mm

Napetostna nihanja v omrežju, kladiva ali položena na zlomljeno cev lahko črpalko izstopi iz delovanja. Potrebno je vzdrževati črpalko vsake 2 leti, preverjati stanje polnilnih škatel, očistiti ohišje in pregledati delovni del.

Serija črpalk z zmanjšano porabo vode.

črpalka z akumulatorjemAquarius Pump 32 je namenjen uporabnikom, ki ne potrebujejo velike namestitvene zmogljivosti. To lahko povzroči majhna količina vode, ki vstopa v sprejemno komoro v izviri. Po drugi strani pa visoka poraba za gospodinjske potrebe ni potrebna. Obseg črpalk serije 32 je obsežen. Zaradi variant tlaka in uporabe opreme v globokih vodnjakih je bilo ustvarjenih več modelov. Tradicionalno ugodno razmerje med ceno in kakovostjo se je razširilo z dodatnim svežnjem. Dolžina kabla v standardni konfiguraciji je enaka glavi v metrih. Prihaja s kablom iz najlona – vzmetenjem in kondenzatorjem, priključenim na kabel. V tem primeru črpalka Aquarius 0.32-140U lahko dovod vode iz globine 150 m.

Related  Akumulatorska verižna žaga – specifikacije, modeli

Prednost serije 32 je:

 • sposobnost upravljanja opreme z nizkim pretokom v nominalnem načinu;
 • Aparati se izdelujejo ob upoštevanju sanitarnih norm za stik instrumenta z živilskimi materiali;
 • obstaja termični rele;
 • zadostna dolžina kabla;
 • nizki stroški izdelka.

Uporabnik lahko zlahka dvigne črpalko blagovne znamke “Aquarius” za črpanje vode iz vseh rezervoarjev in vodnjakov s temperaturo pod 35 C. Oprema te blagovne znamke se je izkazala kot zanesljiva, odporna na padce napetosti. Nekaterim modelom je dovoljeno uporabljati očitno blatna voda. V Rusiji so črpalke Aquarius vodilni v prodaji.

Oprema je primerna za popravilo, nadomestni deli so poceni, sami lahko razstavite in sestavite instrument.

Prednosti in slabosti Vodnarjeve črpalke – Video