v obratovanjuBrezžična verižna žaga združuje vrline električne energije in mobilnost bencinskega orodja. Uporaba baterij v energetsko intenzivni opremi je postala mogoče z ustvarjanjem baterij visoke moči, vendar z nizko težo. Instrument deluje brez škodljivih emisij in z nizkim šumom. V državah, kjer je okolje prevladovala v proizvodnem procesu, ki je celo gozdarski strokovnjaki prenese za uporabo verižnih baterije žag.

Načelo delovanja žage, zahteve za modele baterij

model motorne žageOrodje je namenjeno uporabi navora motorja, ko se veriga vrti na pnevmatiki, je opremljena z rezili in je delovni element. Energijo vrtenja gredi lahko dobimo iz motorja z notranjim izgorevanjem ali električne energije. Baterija zagotavlja instrument s potrebno energijo, ki se izprazni.

Žaga na bateriji ima številne prednosti pred bencinskimi in omrežnimi modeli:

 • mobilnost, kot orodje za bencin;
 • minimalni hrup, kot v omrežni napravi;
 • gladek in enostaven zagon;
 • odsotnost izpušnih plinov in nevarnost uporabe vnetljive snovi;
 • ni potrebno polnjenje in vzdrževanje zgorevalnega sistema;
 • enostaven varen prevoz orodij.

Vendar pa je orodje za akumulatorje drago, moč je nižja od bencinskih modelov, enaka v ceni.

Tako kot druge žage so brezžične deljene glede na intenzivnost uporabe za gospodinjstvo, univerzalno in profesionalno. Več dela, ki jo lahko opravlja motorna žaga, bo težja in dražja.

V bistvu se vsi dokumenti opremljeni z litij-ionske baterije z najnižjim Vpenjalni napetost 18 V, vendar bolj pogosto dva kompleta baterij za 36 V.

Pri izbiri orodja se je treba osredotočiti na moč motorja, dolžino pnevmatike in lokacijo motorja. Določa izbiro udobnega oprijema in udobnega položaja telesa med delom. Brez gumba za zaklepanje iz naključnega obračanja se žage ne sme kupiti.

Pregled modelov brezžičnih verig

Ustvarjanje močne žage lahko temelji na litij-ionski bateriji 36 voltov. Dolžina žaginega lista je 18 cm, vzdolžni ali prečni položaj motorja.

Related  Pregled modelov Garden Nectar

Določite udobje in funkcionalnost orodja:

 • udoben oprijem zadnjega ročaja;
 • nizko težišče;
 • prostorna baterija z indikatorjem polnjenja;
 • aktivne in inercijske zavore;
 • poudarek, nizka odskočnost in vibracije;
 • Brezkrtačni motor;
 • enostavno zbiranje in nastavitev napetosti brez orodja.

veriga RyobiPolnilna veriga Ryobi RY40510 lahko uporabljajo amaterji. Delo na njej je treba početi počasi, saj zaščita pred pregrevanjem motorja ni zagotovljena. Če se zaganja verige, motor, ki premaga upor, izgori. Žage z veliko 2,6 Ah baterijo opravljajo naloge hitreje kot novi modeli z nizko močjo 1,6 Ah.

Orodje nima zavore verižne verige, zaščitni nastavek pa skrajša dolžino žage. Če želite izklopiti napajanje, morate spremeniti položaj akumulatorja. Gosto olje ne pride v rezervoar zaradi ozkega vratu. Prednosti modela vključujejo priročno nastavitev slušalk in poudarek.

Energetski viri se uporabljajo pri 40V in 36V. Teža orodja znaša 3,9 oziroma 4,4 kg.

Obstajajo še drugi modeli, opremljeni z zmogljivostjo baterije 5 Ah, vendar pa načelo ostaja isto ergonomija.

veriga MakitaPredstavimo si predstavitev modela Makita HCU02ZX2 / 02C1. Specifikacije:

 • akumulatorji 2 x 18 V, 36 V;
 • teža – 5 kg;
 • dolžina pnevmatike -30 cm;
 • veriga – nizek profil, 46 žag.

V eni modifikaciji se uporabljajo dve bateriji za 18 V, drugo baterijo za 36 V in polnilnik.

Testiranje je pokazalo, da je bila žaga močna, uporaba dveh baterij pa omogoča uporabo več instrumentov. Par elementov se zaračuna enako, najmanjša zmogljivost pa je odločilna. Na adapterju so nameščeni indikatorji napolnjenosti.

Naprava ima prednosti – uporablja se učinkovito zaviranje verige, priročno nastavljanje napetosti verige brez orodja, nastavljivo olje.

Toda ergonomija modela zahteva izboljšanje:

 1. Visoka ročica pomakne težišče nazaj. Razdalja med prijemaloma je majhna, kar je neprijetno.
 2. Med delom je treba žago hraniti iz spontanega vrtenja glede na žagalno vrv.

Related  Ocena najboljših modelov kosilnic bencina

Tradicionalno je cena izdelka visoka, tako kot vsi izdelki Makita.

Boscheva AKE 30 LI Akumulatorska verižna žaga ima ravnovesje, priročen ročaj. Telo plastike, kraj zajemanja – nedrsečega, prijetnega na dotik, materialov.

verižna žaga BOSCHUporabljene baterije so litij-ionske. Čas polnjenja akumulatorja je 1,5 ure, polnjenje do 80% – 65 min. Edini elektrokemični par, ki ga je mogoče ponovno napolniti, ne da bi čakali na polno kapaciteto baterij. Baterije ostanejo aktivne pri nizki temperaturi minus. Zato so litij-ionske baterije najboljše za uporabo v zmogljivi tehnologiji.

Teža naprave z baterijami je 5,2 kg, žagina se vrti 8 m / s. Namenjen gospodinjski uporabi.

Ko delate brez obremenitve, motor tiho ščene. Žagin list lahko sestavite in ga pritrdite na telo brez dodatnih orodij. Olje se vlije v rezervoar preko odstranljivega filtra, nivo olja je viden v posebnem oknu. Polnilnik je vključen, obstaja indikacija procesa z napako.

Žaga se lahko prevaža vzdolž in čez vlakna. Obstaja zavore z zvočnim signalom. Rezine so celo, pri izdelavi pohištva potrebujejo samo brušenje. Ko je mreža pritrjena, se zavira, nežno, nežno.

Orodje je najbolj funkcionalno, dobro uravnoteženo in se lahko uporablja v vsakdanjem življenju. Pri testiranju je veriga žerjavov prejela najvišjo oceno, pripombe pa se ne razkrije.

Verižna žaga GreenworksPolnilne Greenworks motorno žago se napaja z baterijami do 80 V. Največje povpraševanje je za modele z baterijami kapacitet 40 in v dolžino bar 40 cm. Predstavljeno v liniji brezkrtačni modela inovativnosti, ki se uporablja, da ne vsa podjetja, povečuje stroške modela, ampak povečuje življenjsko dobo, je lažje delovanje.

Podjetje predstavlja modele za amatersko in profesionalno uporabo. Za gospodinjske namene je na platformi 24 V izdelano poceni orodje, dolžina žaginega lista je 25 cm.

Related  Električna verižna žaga Makita za ljubitelje in profesionalce

Verižna žaga Stihl je nova beseda znanih proizvajalcev. Uporaba litij-ionskih baterij je le nov poudarek ergonomske tehnike. Instrument tehta 2,7 kg brez akumulatorja, je opremljen z žaginimi listi z oznako z višino ¼ P.verižna žaga STIHL

V testnih preizkušnjah je bila Shtil nesporna vodilna oseba na vseh položajih. Naravni propil vam omogoča varčevanje z energijo. Visoka hitrost vrtenja verige, brezkrtačni motor, zmogljivost baterije 4,5 Ah – to so kazalniki, medtem ko vodijo.

Povračilo je bilo razkrito, baterija ni fiksna, kar lahko povzroči padec in prelom.

verižna žaga HusqvarneBrezžični Chain Saw Husqvarna predstavil model 436 Li. Orodje za delovanje srenje. Les za kurjavo in na vrtu – destinacije orodja, ki delujejo na baterije B. Polnjenje akumulatorja 36 se nahaja v 55 minutah.

Prednosti zasnove vključujejo nenastaven odsek verige in njeno prisilno mazanje. Modeli uporabljajo brezkrtačni motor. Vrednotenje uporabnikov žage v primerjavi razmerja razreda bencina in brezžičnih žag kot “Mersa” in “Zhiguli”. Enako velja za ceno.