Kjedesag UralFor første gang ble motorsag Ural løslatt i 1935. I 2005 på maskinbyggingsanlegget oppkalt etter F.E. Dzerzhinsky i byen Perm samlet en 14 millioner kopi av det legendariske instrumentet. 80% av avlingen i landet er fortsatt utført med bruk av Ural motorsag. Samtidig med monteringslinjen kommer modellen for småverk på gårdene av – Druzhba så, men det er en klasse lavere enn den eldre broren.

Kjennetegn på en sovjetisk motorsag

Bensindrevet sag MP-5 Ural-2I begynnelsen stod motorsag Ural på armens tekniske utstyr, og først i 1955 byttet anlegget til produksjon av loggprodukter, noe som ga modellen navnet Ural 2. Instrumentet veide 11,7 kg. Samtidig var motoreffekten 5,5 liter. a. Sagbladet vendte seg i riktig vinkel under arbeidet, noe som letter fellerens arbeid. Kjeden ble kraftig smurt, i riggen av enheten var en hydroklin.

En prøve av motorsagens Ural av 1946-utgaven er utstilt i Artillery Museum of St. Petersburg. I 1958 ble instrumentet tildelt en gullmedalje ved Brussels Exhibition of Achievements.

Sovjetunionen var isolert, det opprettede utstyret ble verdsatt, distribuert til skogbruksbedriftene i henhold til ordren. Det samme distribusjonssystemet tillot ikke det private eierskapet til ikke bare motorsag Ural, men også Friendship.

Tekniske egenskaper til motorsagen Ural 2:

 • motor to-takts, enkelt-sylinder;
 • strøm – 5 liter. s.;
 • en drivstofftank – 1,6 l;
 • tank for smøring av sagsenheten – 0,24 l;
 • Dekkets lengde – 46 cm;
 • kjede, antall lenker – 64;
 • Lekken på lenken er 0,404 inches;
 • sporbredden er 1,6 mm.

Innstilling av motorsagEn viktig betingelse for den lange driften av Ural motorsag var at det var riktig innbrudd. Motoren ble opprinnelig startet ved tomgang ved bruk av en beriket drivstoffblanding. Det var nødvendig å brenne 4 fulle tanker av drivstoff. Etter 25 timer foreskrevet arbeid i et sparsomt regime på samme berikede drivstoffblanding. Deretter ble det brukt en arbeidsblanding på 20 liter AI-72 bensin, 1 liter olje.

Related  Hvordan velge en kultivator for å gi billig og pålitelig?

Modern motorsag Ural 2T Electron

Anlegget gjorde noen endringer i produksjonen av motorsag, og et nytt navn ble tildelt den forbedrede modellen. Sagen er fortsatt i tjeneste med skogsarbeidere og i privat bruk. På feilfunksjonen av instrumentet er bevis på modellmodellen fra 1997, satt opp for salg.

Moderne modell Ural 2T ElectronMotorsag 2T Electron er opprettet under hensyntagen til arbeid under vanskelige forhold når som helst på året. Den er laget av materialer med høy styrke. Det er tillatt å betjene verktøyet i et aggressivt miljø og ved utendørs temperaturer. Derfor blir det utarbeidet detaljerte, trinnvise instruksjoner om hvordan man reparerer komplekse mekanismer uavhengig i feltet.

Til tross for det eksisterende systemet med vibrasjonsdemping, viste layouten med separasjon av noder seg å være stiv og vibrasjonen på jobben er sterk. I denne forbindelse er det foreskrevet at trefellers arbeider med en sag ikke mer enn en og en halv time per dag. Dette vil forhindre utvikling av yrkessykdommer knyttet til skadelige arbeidsforhold.

Kraftig motorsag har en spesiell egenskap som gjør at du kan forene ulemper med mekanismen. Det utfører lett både tverrgående og langsgående saging. I tillegg er verktøyet pålitelig, høye håndtak gjør at du ikke kan bøye seg, for å jobbe i full vekst. På den annen side, etter å ha blitt kjent med det importerte, profesjonelle utstyret, ser spesialistene manglene på den innfødte modellen:

 • Motoren arbeider med økt gassproduksjon, vokseren må jobbe i et gasset miljø;
 • brukes i 2 ganger mer beriket med olje-blanding enn på importerte maskiner;
 • Vedlikehold av saga krever erfaring og dyktighet;
 • drivstofforbruket økte;
 • kjedebrems mindre.

arbeidsflytDette er ikke en komplett liste, der den gamle teknologien er dårligere enn moderne utenlandske modeller. Etterspørselen støttes av den lave prisen på Ural motorsag. Imidlertid foretrekker entreprenører utenlandsk teknologi. Anlegget annonserte oppsigelsen av produksjonen av motorsag Ural 2E Electron i 2013. I salget av modellene kommer fra produsentens fabrikk og nå.

Related  Vi kjøper en varmtvannsbereder med en varmeapparat til en sommerbolig

Motorsag i pakkePå fabrikken ble en ny modell utviklet, Ural 70 motorsag, men så langt har den ikke gått inn i produksjonen. Det var en ny modell i den lette versjonen, så bensinkjeden Ural BP-3650. Kraftig sag er erklært som bærbar husholdning. I den var det en automatisk stopp av en kjede på tomgang. Ergonomien endret seg, vekten av instrumentet ble redusert, kjølesystemet ble opprettet.

Modell spesifikasjoner:

 • produsent Ural;
 • motorkraft – 4,9 liter. s.;
 • Dekkets lengde – 45 cm;
 • vekt – 6,3 kg.

Så bensinkjede Ural BP-3650Den oppgitte prisen på sagbladsmodellen BP 3650 er 6 tusen rubler.

Kjedesagregulering og reparasjon

Eksperter hevder at enhver handling som må utføres under bruk av verktøyet, er beskrevet i den tekniske bruksanvisningen. En av hovedpoengene etter innbrudd er innstilling av alle konjugerte systemer. Og for dette er det nødvendig å kjenne strukturen og driften av mekanismene.

Sagen består av hovedkomponentene:

 • motor;
 • clutch;
 • ramme med håndtak;
 • sag enhet;
 • motor start system.

Mye i arbeidet til motoren avhenger av riktig justering av forgassens motorsag Ural. Fra fabrikken må verktøyet ha en nøyaktig arbeidskonfigurasjon av de viktigste komponentene. Men noen ganger må du fikse feilene. Når det gjelder forgasseren, er alt annerledes. I utgangspunktet justeres det for den berikede blandingen som brukes under innbrudd av nytt utstyr.

Innstilling av kjedesåg forgasserJustering av forgassens motorsag Ural er nødvendigvis nødvendig i overgangen fra innkjøringsmodus til en vanlig drivstoffblanding. For å gjøre dette må du plassere dysene. Det er tre skruer:

 • en skrue med en stråle med lave svinger;
 • skrue for høyhastighets kontroll;
 • skru tomgang.

Rotasjon av propellskruene regulerer gassventilen til drivstoff-luftforholdet. Men samtidig påvirker denne handlingen kraften og rotasjonshastigheten til kjeden. Ved justering av turtallet kontrolleres omdreiningens samsvar til passet. Det er også en åpenbar måte. På en dårlig blanding suger saga, hvis sammensetningen er rik – kommer røyk fra lyden.

Related  Slik bruker du hydroponics riktig for å dyrke grønnsaker og blomster?

Motorsystemet er designet for å bruke AI-72 bensin, men det er ikke produsert. Du kan erstatte drivstoffet AI-93.

Reparasjon av forgasser motorsag Ural – video