Granska och jämförande egenskaper hos modeller Motorsågsmärke Champion

Motorsåg Champion en pålitlig assistent sommar bosattaFöretaget tillverkar olika ändamål Champion teknik, såsom motorsågar, snökanoner, gräsklippare, och så vidare, samt leveranser till dem. De flesta av produkterna – är de verktyg inhemska klass inklusive motorsåg Champion. Design och alla delar av varje enhet är väl genomtänkt att arbeta med honom var det mest bekväma och säkra.

Motorsåg märke Champion 137

Motorsåg märke Champion 137Kedjesåg av denna version är utmärkt för att arbeta i ett lanthus eller en trädgård. Motorsåg Champion 137 är utrustad med en tvåtaktsmotor, vars effekt är 1,55 kW. Rotationshastigheten är 12 500 varv / minut. Denna kapacitet är mer än tillräcklig för sågning av byggmaterial, knutskivor och skötsel av häckar. Motorkylen är belagd med krom, vilket ökar hållbarheten. Luftkylsystemet kyler snabbt och effektivt motorn, vilket förhindrar överhettning.

Det rekommenderas att använda bränsle med oktantall större än 92 för längre användning av verktyget.

För en snabb start, även efter en lång viloläge, är Champion 137 motorsåg utrustad med en speciell bränslepump och en lätt startfunktion. Smörjning av sågkedjan är automatisk, vilket inte bara förlänger dess livslängd och däck, men sparar också olja. För att arbeta med motorsågen var säker finns en särskild sköld bakom handtagen. I händelse av en oväntad störning av handen från dem kommer kedjans rörelse omedelbart att stoppas av tröghetsbromsen. I Champion 137-16 motorsågsversion installeras en 40 cm lång sågkedja.

Motorsåg Champion 137-16För bekvämt arbete är sågens vikt jämnt fördelad över hela kroppen, och för att minska vibrationsstyrkan är verktyget utrustat med ett vibrationssystem. Som ett resultat kan motorsagen användas under lång tid utan att skada händerna på händerna. Ergonomiska handtag gör att du kan styra hela arbetsprocessen helt och säkert hålla kedjesågen.

Huvudegenskaperna hos motorsåg Champion version 137:

 • kraft – 1,55 kW;
 • arbetsvolym – 37,2 cm3;
 • bränsletankens kapacitet – 310 ml;
 • Oljetankens kapacitet – 210 ml;
 • dimensioner – 38 x 24 x 28 cm;
 • vikt – 4,5 kg.

I den kompletta uppsättningen med verktyget finns ett däck, ett skyddskåpa, en sågkedja, en uppsättning nycklar, bruksanvisningen och en behållare för blandning av bränsle.

Modell 240

Motorsågmästare 240Denna version av motorsågen är utrustad med samma tvåtaktsmotor som den tidigare modellen, men med en högre effekt på 1,7 kW. Rotationshastigheten med det installerade däcket och kedjan, men utan belastning, är 11000 rpm. Arbetsvolymen är 39,6 cm3. Motorsåg Champion 240 är konstruerad för trädgårds- och gårdsarbete, kan även användas för att klippa byggmaterial.

Det rekommenderas inte att använda motorsågar av denna och tidigare versioner för professionell trädavverkning.

För att säkerställa att motorn inte överhettas är ett effektivt luftkylsystem inbyggt. Kvaliteten på prestanda och tillförlitlighet hos motorn gör det möjligt att jämföra denna såg med andra professionella modeller. För en snabb start ger motorsagen ett lätt startsystem. Sågkedjan släcks automatiskt. Bränsletanken har en större volym än 137-versionen och är 410 ml. Den maximala flödeshastigheten är 680 g / kWh. Oljebehållaren rymmer 240 ml.

Specifikationer för en bensinkedjesåg Champion 240:

 • effekt – 1,7 kW;
 • arbetsvolym – 39,6 cm3;
 • storlekarna – 41,2х26,5х27,5 sm;
 • vikt – 4,3 kg;
 • ljudnivån är 113,08 dB.

För att skydda händerna i en motorsåg Champion modell 240 framför handtagen är försedd med en skyddande sköld. Det finns funktioner för att låsa gasreglaget och värma förgasaren. För säker drift är en kedjebroms byggd i sågen, som fungerar när händerna sitter på skyddsskydden. För att kunna använda instrumentet under lång tid, tillhandahålls ett vibrationsdämpningssystem. Vikten av alla delar av sågen fördelas lika jämnt som möjligt i hela kroppen, och handtagen är placerade i ett sådant läge att det är möjligt att helt styra sågprocessen.

Mönstrat motorsågmästare 240Komplett med sågen finns ett däck, en kedja, ett lock, en uppsättning nycklar, en instruktion och en burk för att blanda bränsle.

Champion 55 version

Motorsågsmästare 55Motorsåg Champion 55 – ett kraftfullt verktyg med elektronisk tändning, som kan användas av både nybörjare och professionella. Sågen har små dimensioner, men samtidigt en utmärkt effekt på 2,4 kW. Sågkedjans hastighet är 12 500 varv per minut. Ergonomisk design och lätt vikt gör att du kan arbeta med en motorsåg under lång tid. Vibrationsdämpningssystemet minskar signifikant belastningen på händerna. Skyddshöljet bakom handtagen och inertkedjebromsen gör arbetet med motorsåg helt säkert.

Kedjesåg Champion 55 är konstruerad för sågning av byggmaterial, skivor av knutar och grenar, samt skärning av små träd.

Instrumentets tekniska egenskaper:

 • kraft – 2,4 kW;
 • arbetsvolym – 54,5 cm3;
 • storlekarna – 41,2х26х27,5 sm;
 • vikt utan monterad kedja med däck – 4,95 kg.

I den kompletta uppsättningen med verktyget finns det nycklar, en förvaltning, en kapacitet för blandning av bränsle, en kedja och däcket, och också ett fall för lagring.

Jämförelsetabell över huvudegenskaperna hos motorsåg Champion versioner 137, 240 och 55:

137 240 55
Effekt, kW 1,55 1,7 2,4
Arbetsvolym, cm3 37,2 39,6 54,5
Oljebehållarens kapacitet, ml 210 240 260
Bränsletankens kapacitet, ml 310 410 520
Rotationshastighet, varv / min 12500 11 tusen 12500
Däckets längd för kedjan, cm 40 40 45
Vikt, kg 4,5 4,3 4,95

Tankning av motorsågbränsleInnan du väljer en lämplig såg, är det nödvändigt att ta hänsyn till hur ofta det ska användas och vilken diameter det är planerat att såga ved. För det första beror instrumentets kapacitet på dess prestanda. Till priserna på motorsågar påverkar Champion deras konfigurations- och motorparametrar.

Champion chainsaw översikt

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Adblock
detector