Jeg var alltid sikker på at mynten vokser i hagen vår. Når en nabo kom på besøk, ga jeg teen med duftende gress. Så hun sier det er en sitronmelisse. Fortell meg, hva er forskjellen mellom mynte og sitronbalsam?

mynte og sitronmelisseTil tross for det faktum at begge plantene tilhører samme slekt Yasnotkovsky, er mynte og melissa helt forskjellige kulturer. Mynt er mer vanlig, den har opptil 25 arter, den mest berømte som er peppermynte. Men melissa har bare 5 varianter, mens i hagen områder vokser hovedsakelig medisinske melissa.

Husk hva som skiller mynte fra melissa, det er ikke vanskelig. Det er nok bare å se nærmere på busken, og det blir klart at de viktigste forskjellene mellom planter er:

  • i form av en busk, blader og blomstrer;
  • i fargelegging av blomster og blader;
  • i duften.

I tillegg har duftende urter forskjellige krav til dyrking, og deres essensielle oljer har nøyaktig den motsatte effekten når de brukes.

Forskjeller i form av busker

mynte

Melissa vokser vakre bush samt stengel forgrenet, og kan nå en høyde på opp til 1,5, men vanligvis på garden fett forholdene er kompakte busker til 80 cm. I mange skudd som ligger tilstrekkelig store, runde blader. Under blomstring produserer sitronbalsam små blomster i form av falske ringer, ikke mer enn 8 blomsterstand i hver.

Samtidig mynte stammen oppreist, men det er også ganske høy: I naturen er det meterklassen, men hjemme mynte har en gjennomsnittlig høyde på 50 cm fra mynteblader danner en oval, og inflorescences – i form av et øre med små blomster ..

Både mynte og melissa danner de samme frøene – 4 stykker i en boks, mens melissa gjør dette hvert år, er mintbærende frukt ganske sjelden.

Forskjeller i farge

sitronmelisse

Mynteblader, dyp grønn farge med små fibre er festet til kjøre korte petioles, mens sitronmelisse blad plate med en lett og fløyelsaktig tekstur er mer uttalt.

Related  Dvergroser i en krukke: grunnleggende regler for omsorg

Når det gjelder blomsterstanden, er maleriet dominert av mild balsam, lyse nyanser av lilla og blått og mynte stilker er lyse lilla farge.

Individuell lukt og virkning av planter

Den enkleste måten å skille mellom peppermynte og sitronbalsam er å rive av et blad og gni det litt mellom fingrene. Pepper lukter som mentol, dets oljer tjener som en fantastisk tonic for kroppen og fyller den med energi.

Duften av sitronbalsam er mer krydret og gir sitron notater. I motsetning til den “kraftige” mynten har den en beroligende effekt.

Lukten av melissa er aktivt flockende bier, så den brukes som en mjød for å så nær apiaries.

Krav til planter for vekstforhold

Mint i forhold til klima er mer upretensiøs, det vokser bra praktisk på hele territoriet, og selv i Sibir. Favorittsted for gress i naturlige forhold – på elvebredden i solen, så i husholdningsminne vokser er det nødvendig å gi rikelig vanning og et godt opplyst sted.

Men melissa liker ikke for våt jord og vokser bedre i sørlige regioner, hvor det er varmt og tørt. Kompakte busker utvikler seg godt og beholder form selv i penumbra.

Video om voksende sitronbalsam