Flödande vattenvärmare - komfort och bekvämlighetSommarsäsongen är förknippad med avgången till stugan, reparationen av urbana vattenvägar, bristen på varmt vatten. En flytande elektrisk vattenvärmare, en kompakt enhet, löser problemet. Fördelen med enheten vid ögonblicklig uppvärmning av rinnande vatten i en kran eller dusch. Det kräver ingen ackumuleringskapacitet som tar upp utrymme. På grund av de uppvärmningselement som är inbyggda i jackan, rinner det rinnande vattnet efter tvätt.

Princip för drift av momentan vattenvärmare

Hur vattenvärmaren fungerarI princip är distributionen av varmt vatten inte nödvändigt. Uppvärmt vatten kan matas längs kallvattenledningen, men då kan det inte spädas ut.

Det finns två fundamentalt olika uppvärmningssystem – flytande tryck och icke-tryck. I detta fall anses systemet vara icke-tryck, eftersom vattentillförseln till uppvärmningen efter grindventilen och dess fria urladdning till duschen passerar under atmosfärstryck. I detta system används en temperaturregulator, användaren bestämmer flödeshastigheten vid ankomst. Kretsen innehåller en avstängningsventil i frånvaro av vatten i röret. Detta skyddar mot överhettning av vatten och en olycka. Den strömmande elvärmaren kan arbeta med en effekt på 2-8 kW och kräver ingen separat kabeldragning.Flödande vattenvärmekrets

Tryckflödessystemet är mer komplicerat. För att erhålla de önskade flödes- och temperaturparametrarna är två regleringssystem inblandade – tryck och temperatur. Trycksystem är komplexa, använder ytterligare alternativ, och deras kostnader är mycket större. Men de är utformade för att ansluta flera samplingspunkter och slås på automatiskt när en kanal visas i röret. Systemet kräver en separat tråd, utformad för enhetens kraft.

Anslutning av vattenvärmarenFör att säkerställa att vattnet inte skapar avlagringar på tälten när det upphettas, behandlas det magnetiskt med en kompakt aktivator inbyggd i systemet. En elektrisk vattenvärmare är ett alternativ till en panna. Utrustningen har några uppgifter, men en annan arbetsprincip. I pannan värms hela tiden, med en kapacitet på 1-2 kW, för flödesuppvärmning är det nödvändigt att ge en volley med en effekt på 3-30 kW, beroende på vilken utrustning som valts. Å andra sidan kyler överskott av vatten i behållaren, energi slösas op produktivt.

Den strömmande elektriska vattenvärmaren tar endast ström när du använder en kran eller dusch.

Installation av genomströmningsvärmare

Instantaneous vattenvärmare i driftFlera modeller av flödesvärmare använder liknande metoder för uppvärmning. Varumärken kännetecknas av design och tillämpade material i produktens layout. Installationen av en elektrisk varmvattenberedare för duschen utförs av modeller av tryck och trycklös serie. Låg effekt av icke-tryckbärande anordningar tillåter inte att ta emot vatten, varmare än 60 C. En sådan temperatur är standarden för tillförsel av ett kylmedel i centralvärmekanalen. En trycklös värmare kan bara tjäna en parsningspunkt. Apparaten är emellertid kompakt, lätt att installera på egen hand och kan ge dig ett speciellt munstycke. På grund av olika delar av inlopp och urladdning regleras tiden för vätskan i värmekammaren. Utgången från den smala änden ger ett behagligt tryck.

Icke-tryckflödesvärmare AEG BS 35 E från TysklandHär är en ritning av en trycklös genomströmningsvärmare AEG BS 35 E från Tyskland. Företaget är specialiserat på produktion av genomströmningsvärmare av olika kategorier. En tyngdfri enhet kan fungera vid låg effekt och arbetar med högst två punkter i sin tur. AEG RCM 6 E tryckvattenberedare kan installeras på linjen upp till 10 bar. Flask och värmeelement i kopparversion. Sådana värmare installeras i ett separat skåp, och de kan inte kallas ekonomiskt.

Installation av en genomströmnings elvärmare till kranen

Vid första anblicken verkar apparaten som installeras på kranen som en vanlig mixer. Endast elektriska ledningar ger placeringen av enheten. I det robusta huset på röret är en spiralvärmare och en kontrollregulator dolda. I konstruktionslösningarna kan man använda olika nätaggregat. Alla enheter inkluderar:

 • en kolv;
 • värmare;
 • Temperaturrelä med avstängningsfunktion;
 • ett vattenflödesrelä som ger ett kommando att starta;
 • filtrera på vatten;
 • lastregulator.

Hur fungerar en kontinuerlig varmvattenberedare?Vanligtvis används elektriska vattenvärmare för stugor. Tvätta och händer med varmt vatten kan vara från en låg effektenhet. Ju lägre effekten av enheten är och desto enklare är designen, desto billigare är den. För säsongsanvändning kan du hitta en modell som är värd mindre än tre tusen rubel. I det här fallet måste man manuellt justera flödet av vatten. Ju högre inloppsflödet desto lägre utloppstemperatur. Det anses optimalt om enheten producerar ett flödes-temperaturförhållande:

 • tvätt i köket – 3-5 l / min vid t 45-500 C;
 • handfat – 2-4 l / min vid t 35-37 C;
 • Dusch – 4-10 min vid t 37-40 S.

Sådana indikatorer ger enheten en effekt på 3-6 kW. Modellen av KDR-4E-3 av Delimano-märket ger upphettning under dessa förhållanden till 60 grader. Billiga flödesvärmare av företaget Electrolux (Electrolux) tog i första hand värdet för pris och funktionalitet. Det är värt att uppmärksamma Electrolux Smartfix 3.5 T och Garanterm GHM 350, varumärket för rysk produktion.

Val av en genomströmnings elvärmare för ett lanthus

Installera en varmvattenberedare i badrummetDet finns vissa normer för vattenförbrukning för varje person. Därför är det nödvändigt att beräkna inköp av en varmvattenberedare, baserat på den totala efterfrågan på varmvatten. För en stor byggnad med flera sanitetsplatser är det bättre att använda ett förvaringsvärmesystem. Kedjorna drivs på ett vanligt nätverk och förbrukar energi sparsamt.

Om det var ett behov av att installera en elektrisk genomströmningsvärmare i en lägenhetskomplex av gammal konstruktion, ska enheten väljas i effektområdet upp till 8 kW, med läggning av en separat linje.

Om en 380 V nätaggregat är ansluten till byggnaden kan du skaffa en kraftfull enhet. Det är viktigt att välja en säker värmare med:

 • emaljerad värmekammare;
 • element i ett rostfritt hölje;
 • en kolv och värmeelement av koppar, med en kvartsbeläggning.

Hur väljer man rätt elvattenberedare med ström? Experter rekommenderar:

 • På sommaren är tillräcklig kraft 3,5 kW, eftersom vatten har en temperatur på ca 18 grader;
 • På vintermodeller med en effekt över 5 kW är effektiva;
 • modeller med alternativ som kräver en effekt på mer än 7 kW, i en standard lägenhet är inte värt att köpa.

Modell utbud av elektriska momentan vattenvärmare av sina priser och egenskaper

Efterfrågan på genomströmningsvärmare är beroende av behovet av att skapa bekväma levnadsförhållanden under några omständigheter. Med den kompakta storleken på enheterna kan du installera utrustningen under begränsade förhållanden. Vatten värmer upp inom några sekunder och det finns möjlighet att hålla en stabil indikator.

När du väljer en enhet styrs den av kraft, design och föreslagna alternativ. Huvudindikatorn är dock kraftvärmaren.

För att kunna välja, presenterar vi en översikt över flera märken.

Atmor rinnande vattenvärmareAtmor rinnande vattenvärmare tillverkas i Israels egen produktion.

Kvaliteten på produkterna bekräftas:

 • arbetsresurs – 15 år;
 • Speciell design av värmaren, upp till 12 kW med omedelbar verkan;
 • arbeta i nätverket med hjälp av en elektronisk flödesgivare;
 • möjligheten att installera i ett tätt utrymme.

Om huvudet i systemet är mindre än tillåtet är strömmen avstängd, indikatorn släcks ut. Atmor värmare kan användas i flerlägenhet byggnader av gammal byggnad. Som ett exempel kan du föreslå att du överväger modellen för en elektrisk momentan vattenvärmare Atmor ENJOY 100 5000 Dusch, kostar ungefär 3 tusen. Dess kapacitet är 3 l / min, med uppvärmning upp till 65 Med en strömanslutning på 5 kW. Som ett tryckalternativ för dessa parametrar föreslås Atmor In-Line 5-modellen, två tusen rubelar dyrare.

Flödande vattenvärmare ThermexFlödande vattenvärmare Thermex En sluten design med två knappar på panelen. Produkter från Stream-serien med en effekt på 3,5-7 kW och Sistem erbjuds, en sluten apparat i fallet med en anslutning för 6-10 kW. Enheten har ett kemiskt skydd mot saltbildning, inställning av uppvärmningstemperaturen.

Fördelar med varmvattenberedare:

 • Designen är utrustad med en vattenflödesgivare, en kopparvärmare, en temperaturgivare och en RCD;
 • tjänar flera punkter samtidigt;
 • enkel installation;
 • snabb uppvärmning av vatten.

Snygg modell Thermex System 600 Vitt tryckhuvud med en kapacitet på 5 liter per minut kostar inte mer än 5 tusen rubel.

Flödande vattenvärmare PolarisFlödande vattenvärmare Polaris Tillverkning av Storbritannien har 250 centra om service av tekniken i Ryssland. Produkterna presenteras i flera serier, som i sin tur är multivariata.

Gemensamt för alla modeller är:

 • arbeta i intervallet 0,25 – 6,0 bar;
 • Automatisk värmeavstängning när du når 57 C;
 • Närvaron av skärmen på enhetens panel
 • ett vattenfilter och en tryckregulator;
 • Egna tillbehör i komplett set – ett spill, en dusch.

Vega och Gamma anses billiga modeller. Deras kostnad överstiger inte 3 tusen. Men den mest prisvärda till priset är Polaris Smart-modellen.

Vid val av modell för en elektrisk varmvattenberedare rekommenderar vi att du uppmärksammar produkter under varumärket Electrolux och AEG. Först och främst är det nödvändigt att fokusera på tillståndet i det elektriska nätverket, från vilket vattenvärmaren levereras.

Översikt över körning av varmvattenberedare – video