underbar blåregn i trädgårdenWisteria eller wisteria, som det också kallas, är en trädliknande växt som tillhör familjen baljväxter. Hans hemland är de sydliga länderna. Det är på sådana marker att blåregn känns väldigt bra och trivs med riklig blomning. Denna typ av växt är oumbärlig i utformningen av landskapsdesign. Blommans unika karaktär ligger i sina ovanliga racemosblomställningar. Det finns flera sorter av en underbar blomma som har sina egna egenskaper. Wisteria bilder kan ses nedan.

En variation av blåregn

Wisteria är en lövfisk, som växer till 20 meter i höjd. Ett särdrag hos denna typ av växt är grengrenarna. Broschyrer udda-pinnate. Plattorna växer till en längd av 40 cm. Ytan på unga blad täcker rikligt med små villi.

Knoppar är små, uppsamlade i cystliknande blomställningar. Deras längd når 50 cm. I lös form har knopparna en lila, vit, lila färg. Lianas planteras oftast nära stängsel och arbours.

När blomman växer snabbt är det nödvändigt att förbereda en plats i förväg för att plantera för att inte skada den i framtiden.

I naturen finns det 9 typer av blåregn. De flesta föredrar det tropiska klimatet. På Rysslands territorium växer urvalssorter som tål kraftiga temperaturförändringar.

Wisteria Chinese Blue Safir

Wisteria Chinese Blue SafirDet är en lövaktig art av en liana, som i naturen växer upp till 20 meter hög. Bladen är stora, udda Under det första året av livet är unga skott pubescenta. Med tiden blir de släta. Blommor av ljus lila färgton. Längden av blomställningarna når 30 centimeter. Denna typ av blåregn växer ganska snabbt. Ofta får trädodlarna en stumpform. I detta fall kan lianen växa bara sex meter hög. Under blomningen sticker en trevlig arom ut. Blomning observeras från september till augusti.

Related  Kies een plaats in het landschapsontwerp voor de Golden Glob Tui

Wisteria av kinesiska Alba

Wisteria av kinesiska AlbaSorten är en perennig lövfisk. Den unika egenskapen hos arten ligger i en mängd nedstigande skott. Med rätt vård kan deras längd nå 25 meter. Stammarna är massiva. Diametren på grenarna är 30-35 centimeter. Unga skott är mjuka och väl böjda, men med tiden blir de lignifierade. Den presenterade sorten präglas av vita buntar, men det finns hybrider som förvärvar en rosa och lavendelskugga. I jämförelse med andra arter har Alba en lång blomningstid. Hon trivs med sin skönhet två gånger om året. Den första blomman observeras i början av våren och den andra – i slutet av sommaren. Denna typ av blåregn tolereras väl av frost och kalla vindar.

Wisteria rikligt blommande

En av de små sorterna. Om det är ordentligt töjt och trimmat i tid, kommer lianen att växa till 10 meter hög. Det är en frostbeständig typ som tål temperaturen ner till -23C. Hardwoodplattor är stora. Vardera består av 11-19 delar av ovoidformen. Bladen växer till 40 centimeter långa. Du kan skilja den här typen av blåregn genom stammarnas form. Dess skott är vridna endast medurs. Deras tjocklek vid basen är 30 cm. Liana blockerar som regel från mars till maj, men med rätt val av plats och vård kan processen upprepas på sommaren. Bristly blomställningar bildas vid ändarna av skotten. De förvärvar en lila-blå nyans och växer till 60 cm långa. Blommorna blomstrar gradvis. Efter blommande bildas frukter, vilka kvarstår på grenarna fram till våren.

De viktigaste sorterna av blåregn är rikligt blommande:

  • Vit – snövit knoppar;Wisteria blommande vit
  • Rosea – blommor av ljusrosa nyanser;Wisteria blomstrar Rosea
  • Violaceo-Plena – blomställningar violett, terry;Blåblommande blommor Violaceo-Plena
  • Macrobotrys är en grovkornig sort med långsträckta löv.Wisteria blommande Macrobotrys

Related  Hur man gör en blomma säng själv (steg för steg instruktion)

Wisteria Macrostage

Wisteria macrostycha Blue MoonDet ursprungliga landet av denna art är länderna i Nordamerika. Liana skiljer sig i täta, stora blomställningar. De mest populära sorterna är wisteria Macro-Stochia Blue Moon och Clara Mac. Den första tillhör gruppen av frostbeständiga växter. Denna liana kan odlas även i norra regionerna. Det kan klara av kraftiga temperaturförändringar. Anläggningen förlorar inte utseendet även vid lufttemperatur -40S.

Wisteria macrostyroid Clara MacWisteria Blue Moon är en lövträd, trädliknande liana, vars höjd når 8 meter. Hårda träplattor av komplex form. De består av 7 eller 9 spetsiga delar. Blomställningar har en konisk form. Blommor av lila-blå färgton. Denna sort används ofta för vertikal landskapsarkitektur av trädgårdar, dekoration av gazebos, terrasser. Wisteria Clara Mac är en mindre frostbeständig sort. Växten har vita borstar 35 cm långa.

Wisteria rum

blåregnrummetWisteria är en blomma som kan planteras inte bara i trädgården utan även i lokalerna. Liana växer upp till tre meter hög, så det behöver ofta beskärning. Träet är perfekt för alla inredningar i rummet. Det ser bra ut både i hallen och i vinterträdgården. För att säkerställa att blåregn under lång tid nöjd med dess rikliga blomning, är det nödvändigt att försäkra sig om korrekt vård. På vintern bör blomkruven med plantan hållas i ett väl upplyst rum. Den optimala lufttemperaturen anses vara från 15C till 20C. För att göra lianan snygg måste vi pruta unga grenar varje vår. Under sommarmånaderna rekommenderas att ta en blomma ut på en balkong eller terrass.

För att börja ge den nödvändiga formen Wisteria Chinese är det nödvändigt i ung ålder, när kvistar fortfarande väl böjer.

Inte mindre populär är wisteria i Japan. Det är inte så dekorativt, men ganska vackert. Blomställningar av en vit nyans, magnifik. Den första blomningen av denna art kan observeras i 10 år av livet. Anläggningen präglas av stora löv och blomställningar. Trädets höjd når sällan 8 meter.

blåregn shrubbyBuskart – Wisteria frutescens når femton meter. Tjuvarna hänger. Blommorna är små, samlade i kluster. Knoppar av en blåaktig violett nyans. Med rätt vård växer blomställningen till 15 cm i längd. Busken arten växer långsamt nog, så det är mindre populärt. En sådan blåregn kan odlas både på den öppna marken och i badkar.

Related  Geurige hyacinten: planten en verzorgen in de volle grond

wisteria bonsaiWisteria-trädet används ofta för att skapa bonsai. Flexibla och snabbväxande skott möjliggör en ovanlig form. Det är väldigt lätt att ta hand om växten. Till trädet blommar rikligt, du behöver inte ha speciella färdigheter.

Wisteria i landskapsdesign, foto

Träet har inte bara ovanliga färger, utan också brett lövverk. Med hjälp av en sådan växt kan du omforma alla byggnader eller trädgårdar. Landskapsdesigners anser Wisteria en integrerad del av en webbplats. Liana ser bra ut med några växter, särskilt med påskliljor, tulpaner och hyacinter. Nedan finns bilder av wisteria i landskapsdesign:trädgården från blåregn

tunnor av blåregn i den botaniska trädgården

hus dekoration med blåregn

blåsor av flerskiktad frisyr

blåregn nära dammen