Boxwood i trädgårdenAtt bilda en kompakt, välskuren och formad crownboxwood – det här är en av de mest favoritplantorna av landskapsdesigners. På grundval av denna vintergröna buske med en tät kompakt krona och små blad, skapas inte bara gröna kantar och levande väggar utan även fantastiska skulpturala kompositioner.

Intresset för kultur idag är större än någonsin. Vilka är kraven i växten för villkoren för att hålla och hur man bryr sig om lådan, så att växten länge kommer att njuta av glitter av löv och perfektion av form?

I naturen finns det mer än fyra dussin typer boxwood, växande i Medelhavsländerna, i Sydostasien och Indien, liksom i Afrika och Madagaskar.

Colchis och HirkansTvå vildväxande arter av boxwood är vanliga på Rysslands territorium: Kolkhida och Hyrkan.

Den mest kända odlade växten från den här stora familjen är den ständigt gröna lådan, följt av en lilla och ballett boxwood. Dessa arter används i trädgårdsskötsel av städer och parker, och odlas också som inomhusgrödor. Den nyckfulla Garrens boxwood används för att skapa miniatyrbonsai.

Växande låda och ta hand om det hemma

Vi skapar bekväma förutsättningar för boxwoodSärskilda egenskaper hos alla växtsorter är en liten tillväxt, glansigt lövverk, tät sträckt tät krona, och också lätt att ta hand om hemma. Med rätt tillvägagångssätt blir växten en riktig dekoration av huset och trädgården, i många år nöjd med ägaren med ett ovanligt utseende och ljusgröna grönområden.

För att en låda verkligen ska trivas, behöver den förhållanden nära naturen.

Sommarperioden planteras vackert på en öppen terrass, i trädgården eller på balkongen. I denna boxwood behöver man plocka upp platser med bra belysning, men vi får inte glömma skyddet från direkt strålar, brännande unga skott och lövverk.

RumslådaIdealiska förhållanden för att övervintra en rumslåda är ett torrt, inneslutet rum med en temperatur på +6 till +16 ° C. Om växten odlas i trädgården kan den redan lida vid -10 ° C, så trädgårdsbusken och stamper boxwood måste vara försedd med ett tillförlitligt skydd tills frosten passerar. Ta hand om boxwood hemma involverar frekvent och riklig vattning. Boxwood älskar fukt. Dess styvhet är inte en kritisk indikator, men växter tolererar inte vattning med kallt eller klorinnehållande vatten. För att inte skada inomhusdjuret är det bättre att skydda fukt i förväg.

Under den varma säsongen kräver boxwood riklig vattning, för utan vatten börjar det snabbt att kasta bladen och torka upp. På heta dagar svarar lådan bra för att spruta kronan.

Boxwood i landskapsdesignVid höst reduceras vattnets frekvens, och på vintern, bara ibland, vid behov, fuktar jorden, se till att vattnet inte stagnerar och inte orsakar förfall av rotsystemet. Ju lägre lufttemperaturen i rummet, där boxwooden är belägen, desto mindre är behovet av att bevattna, men också för att torka jorden inte borde vara.

Under perioden med aktiv tillväxt, från vår till tidig höst matas buskar med en period av 10-14 dagar, alternerande mineral och organiska tillsatser.

Av de komplexa färdiga blandningsgödselblandningarna för boxwood kommer samma sammansättningar som för azaleas att fungera.

Related  Het belangrijkste aan de genezende eigenschappen van de haagbeuk

Reproduktion av boxwood och vård av plantor

Reproduktion av boxwood genom sticklingarPå platser av naturliga livsmiljöer multipliceras boxwoodet både vegetativt och frön, som bildas i fruktkärl och bokstavligen skjuter efter modning av hur mycket meter.

För att påskynda processen och underlätta vården utförs reproduktionen av boxwood hemma genom sticklingar. Du kan få sticklingar två gånger om året.

  • Under sommarmånaderna unga, nyligen lignified vid foten av skotten, skärs för plantering. I de flesta fall kan sådana sticklingar erhållas i juni och juli.
  • På de sista dagarna av sommaren eller början av september kan skarvar upp till 10 cm långa också skäras med 2-3 internoder.

Planteringsmaterialet planteras under filmen i en fuktad blandning av torv och trädgårdsjord.

Hemma kan boxwoodet multipliceras och skikten som erhålls från unga, lutande mot marken skott.

På en sådan gren klippa barken med en bit av trä och tryck skottet mot marken, fixera denna position med en konsol tråd och rikta den övre delen av linjen vertikalt. Boxwoods rötter kan vara upp till tre veckor. Att påskynda processen är möjlig med hjälp av tillväxtstimulerande medel, regelbunden vattning och liten uppvärmning av jorden. När unga växter ger rötter planteras de på ett avstånd av 10 cm från varandra eller i separata små krukor.

Hur man transplanterar boxwood

Boxwood bonsaiFör transplantation av unga plantor och redan vuxna boxwood buskar behövs en jordblandning med en neutral reaktion som består av:

  • två delar av humus;
  • samma mängd sand
  • en del av sodlanden
  • en liten mängd fint kol.

Om jorden är för lös, läggs en liten lera till den. Detta är särskilt viktigt när man planterar boxwood avsedd för bonsai och som sedan inte transplanteras under lång tid.

Alla typer av boxwood behöver bra dränering från små grus eller stencrumb med stor sand.

Göra en boxwood box en tänkt form av ett djurDen bästa tiden för transplantation är våren. Under de varma månaderna kommer växten att få tid att acclimatize, och vintern för det blir ett mindre test. En ny kruka ska inte vara för stor, särskilt när det gäller att transplantera en vuxen buske.

Related  Азалеа врт: особине његе и садње

Förbereder boxwood för planteringHur man transplanterar en låda med ett slutet rotsystem, köpt i affären? Ofta i sådana växter groddar rötterna genom dräneringshålen, och inuti behållaren vävs in i en smal vinkling. I det här fallet kan en sådan person inte försökas avlägsnas eller avlägsnas. Rötterna som väljs på krukväggarna är snyggt skurna i botten, som tillsammans med torvmarken avlägsnas från behållaren och överförs försiktigt till en beredd behållare och hälls i den framställda blandningen.

Skadedjur och sjukdomar av boxwood

Boxer skadedjurDe flesta fall av förlust av busk yttre överklagande samt växtskador på skadedjur och sjukdomar är förknippade med en överträdelse av reglerna för vård av boxwood hemma:

  1. Överdriven vattning under den kalla årstiden leder till utseendet av rot på rötterna och andra sjukdomar i boxwood.
  2. Torkning av marken och torr luft i rummet – detta är orsaken till förlust av löv och torkning av unga delar av skott.
  3. Om lufttemperaturen varar längre än 18 ° C börjar boxwoodet också att förlora löv och försvaga.

Till försvagningen av växten leder också till försummelse av toppdressing, frostskador och andra faktorer. Boxwoodsjukdomar och skadedjur påverkar exakt svaga utarmade prover.

Bland de skadedjur som snabbt kan bosätta sig på en försvagad växt är en spindelmyt, boxwood gallmugg och olika typer av skidor. Bushens löv påverkas av flugorens larver och lägger ägg i växtvävnaden.

Caterpillars skadar boxwoodOch nyligen har boxträden i vårt land och i hela Europa en ny fiende som importeras från Östasien. Boxwood lin tillsammans med plantor 2006 fanns först till Tyskland, då det hittades i Holland, Schweiz och andra hörn av den gamla världen. Och i 2012, på olympiska sochi som var avsedda för trädgårdsarbete, hittade larver och fjärilar sig i Ryssland. Idag orsakar skadedjuret allvarlig skada på de vilda planteringarna i relikskolchisboxen.

Related  Versier het landschap voor het raam en help de decoratieve appelboom Nedzwiecki

För att bekämpa larverna, kvalsterna och larverna på lådan används moderna insekticider och fungicider. Sjuka och skadedjursskötta skott skärs och förstörs. Samtidigt är de skyldiga att förbättra vården av boxwood hemma, vilket ger plantan rätt vattning, temperaturreglering och toppdressing.

Att forma kronan och beskära boxwood

Eftersom lådan inte skiljer sig från sin tillväxthastighet är det lätt att skära, vilket ger kronan en mängd olika former.

Trimma boxwood efter mallEftersom beskärningen av boxwooden påverkar busskytten leder borttagningen av sina tips till början av aktiv förgrening, kronan blir ännu tjockare och de gamla grenarna rensas inte gradvis, som i vilda arter. Tack vare kompetent beskärning odlas boxwood hemma som en bonsai, bildad i form av stämpling av träd, silhuetter av olika djur, geometriska figurer och andra föremål.

Olika former av boxwood i landskapets designCutting boxwood kommer att vara mest effektiva om det utförs från april till juli, när tillväxten av skott och lövverk i anläggningen maximalt. Att skapa kronan idag använder speciella mallar som snabbt och noggrant skapar den avsedda kompositionen.

Videon om äppelträdet är vintergröna sfäriska