Dieffenbachia kod kućeZimzelena nepretenciozna biljka diffenbachia skrb kod kuće zahtijeva minimalno. Pri postavljanju cvijeta potrebno je osigurati sigurnosne mjere. Mliječno ispuštanje ljepote je otrovno za djecu i životinje. Čak iu odrasloj dobi dienenbachia sok može uzrokovati sljepoću ili edem grkljana. U prirodi postoje mnoge vrste, ali samo nekoliko sorti se koriste u kulturi. I samo diffenbachia Ugodan nijansu i suho zraka u apartmanima s centralnim grijanjem.

Kako se brinuti za diffenbachia kod kuće

Za uspješan razvoj dienenbalije potrebno je tropske uvjeteKao i ostale biljke, rob zahtijeva sadržaj koji je bliski tropskom. Biljka će privući ljepotu stvaranjem uvjeta koji uključuju:

 • Položaj, osvjetljenje;
 • sastav zemljišta i zahtjev za kapacitetom;
 • zalijevanje i gornji obrok;
 • temperaturni režim;
 • ljeto i zimu;

Prvi korak u brizi za diffenbachia bit će odgovarajuća raspodjela prostora. Pogodan je za istočni ili zapadni prozor bez izravnog sunčevog svjetla. Ljepota cvijeta u šarenim velikim listovima. S nedostatkom svjetlosti, biljka će izgubiti svoj kontrast u boji, a lišće će postati pliće.

Postupci navodnjavanja i vode

Raspršivanje diffenbachiaNavodnjavanje Diffenbachia kod kućne njege treba obaviti samo s mekom vodom. Prikladnu vodu iz slavine, pa čak i kuhano rashlađeno. Prisutnost soli magnezija i kalcija u vodi zaprlja biljku. Dakle, tamo gdje je lonac na posudi iz pitke vode, trebate tražiti drugu vodu. Zalijevanje biljke često je potrebno, čim se gornji sloj zemlje osuši.

Jedna od metoda pranja zemlje od soli je održavanje zemaljske komete u vodi 15 minuta. Tada se voda mora ukloniti kroz odvodnu rupu. Takav postupak ljeti je potrebno jednom mjesečno. Zimi je dovoljno zalijevanje. Ako biljka bude potopljena, lišće diffenbachia počinje gori, žuti, pada.

Rezultat nepravilne njegeDnevno prskanje cvijeta dienenbachia u kućnoj njezi je korisno. Paleta s mahovinom, isparivačem, akvarijem – sve to stvara potrebnu vlagu oko biljke.

Tijekom razdoblja aktivnog rasta, dienenbachia zahtijeva opću gnojidbu organskim i mineralnim gnojivima. Jednom u 7-10 dana, dodatak vodoopskrbi za vodu će stvoriti povoljne uvjete za razvoj cvijeta.

Cvijet diffenbachia kako se brinuti zimi i ljeti

Ljeti, kada je dovoljno osvjetljenja, cvijet se može smjestiti u stražnji dio sobe. Odlučujući čimbenik nije postaviti biljke na toplom prozoru. Povišena temperatura će neizbježno dovesti do zaleđivanja listove listova. Dieffenbachia, kućna njega zahtijeva blagu promjenu temperature između 22 stupnja ljeti i 18 zimi. Nacrti su nedopušteni. Kada se emitira, biljka mora biti zaštićena od struje svježeg zraka. Bolje, uzmi posudu u drugu sobu.

Related  Kakva je briga za hibiskus potrebna kod kuće?

Dieffenbachia ne voli izravne zrake sunca i suhog zrakaDa bi ravnomjerno oblikovao grm, potrebno je osvjetljenje sa svih strana. Stoga spremnik s postrojenjem mora se periodično okretati u osi. Sa svojim širokim lišćem, diffenbachia apsorbira štetne emisije iz zraka, pročišćenjem.

Transplantirati diffenbachia u kući kad prethodni pot postaje tijesan.

Upotrijebljeno zemljište za presađivanje biljaka listova ili mješavina jednakih dijelova:

 • list zemlja;
 • treseta;
 • kompost;
 • pijesak.

Dodavanje aktiviranog drvenog ugljena pomaže pri čišćenju supstrata od štetnih soli. Spremnik se može koristiti s malom marginom, jer korijenje brzo raste. Prilikom sadnje, korijen je pokopan i donosi svježi korijen. Za brzo preživljavanje u prvom zalijevanju potrebno je dodati korijenske stimulanse.

Nadograđivanje petenbachia rezanjem vrhaNakon transplantacije, kada se stablo ukloni s pahuljastog lišća, potrebno je obrezati stabljicu, ostavljajući na površini 10 cm, a na golom dijelu pupova, pojavit će se svježi mladi listovi. Vrh može biti ukorijenjen, nakon što je dobio novu biljku.

Kada se brinete za diffenbachia, potrebno je koristiti zaštitnu opremu. Prilikom obrezivanja biljke, sjetite se da su dijelovi otrovni, a ostatci rada moraju se pakirati prije nego što budu bačeni u smeće.

Nepridržavanje uvjeta cvijeta dovodi do promjene listova, njihova zaleđivanja ili pada. Potrebno je pronaći uzrok bolesti. Ako je bolest fiziološka – ukloniti uzrok, a novi listovi će biti zdravi. Na kraju će se ukloniti stare ploče.

Bolesti i razbojnici Diffenbachia

List dienenbachia bio je naseljen škrgaTreba napomenuti da bolesti i štetnici mogu popeti cvijet ako se briga za dienenbachia ne udovoljava zahtjevima. Jaka biljka sama po sebi je otporna na bolesti. Naravno, možete naseliti insekte iz susjednog cvijeta ili koristiti zemlju s živim micelijem gljiva za transplantaciju, ali to samo znači da je briga o biljkama na prozoru proboja.

Znakovi gljivičnih bolesti su pojava na listovima neuobičajenih mjesta, pruga, vlaženje i sušenje rubova lišća.

Korijenski sustav kada truljenje ne može biljku dati hranu, pojavi se žuta na lišću.

Related  Ožujski napori na cvjetnjaku: što učiniti s unutarnjim i vrtnim cvjetovima

Vrh lišća suho na diffenbachiaTo me čini svjesnim takvih bolesti kao što su:

 • antrakoza;
 • Fusarium;
 • infekcije virusom.

Antracoza utječe na gornji dio biljke. Izgled suhih točaka, koji povećavaju i uništavaju list, najkarakterističnije manifestacije bolesti. Spore mogu dobiti zalijevanje vode. Bolest izaziva suhoću u sobi, pretjerano zalijevanje. Može se liječiti fungicidima i očistiti zaražene dijelove biljke. Normalizirajte način rada sadržaja.

Fusarium se širi na korijenje i cijelu biljku. Gljivica živi u tlu. Stoga je važna sterilizacija supstrata tijekom presađivanja biljke. Možete spasiti biljke u najranijoj fazi bolesti, liječiti ih fungicidom, izrezivati ​​zahvaćena područja i uzimati nova jela i tlo.

Dieffenbachia je zaražena virusnom bolestiViralna bolest se očituje kao upletena lišća, brončana boja na vrhu postrojenja. Prenose ga insekti oboljelih biljaka. Bolesna biljka mora biti uništena. Ne možete uzeti materijal iz njega za reprodukciju.

PraščićiKukci koji napadaju cvijet, hrane sokovima, pokvarili su izgled cvijeta. Ako kolonija postane velika, može ubiti biljku. Na otrovnim Dieffenbachia nekoliko vrsta štetočina se reproduciraju:

 • pauk mite;
 • uši;
 • Jose razmjera;
 • mealybug.

Poznate su mjere kontrole – prvo sapunica, kasnije – insekticida.

Pravilna briga za diffenbachia – video