Blommande bougainvilleaGynnsamma tropikerna gav många dekorativa växter med norra breddgrader. Utan sparsam tid och arbete tenderar uppfödare att tämja exotics till livet under extrema förhållanden. Växande bougainvillea och bryr sig om det är en spännande aktivitet.

Klimatförhållanden för tillväxten av bougainvillea

Hus dekoration - bougainvilleaEtt litet träd, en busk, en liana med taggar är en beskrivning av bougainvillea. Hemma i Brasilien blommar växten 9 månader om året. Dekorativa är inte blommor, skivor. De har olika former, stora, ljusa, från lila till vita. Bakom riot av färg, som papper ser plattorna ibland inte bladen.

Av de 18 befintliga arterna var det möjligt att acklimatisera och få hybrider från flera sorter av bougainvillea:

  • vacker;
  • peruvian;
  • naken.

Bougainvillea blommarVäxten älskar utrymme, mycket ljus och värme. Och temperaturen är under +5 C för växtens rötter kan inte tas upp till sakprövning. Att sänka temperaturen till 0 även under en kort tid, för en gäst från troperna är dödlig. Var i vildmarken i moderlandet kan en växt överleva under naturliga förhållanden? Endast i Krims sydligaste breddgrader, vid Svarta havet.

Där, under naturliga förhållanden, kan du beundra skönheten av lianor och buskar av bougainvillea trädgård plantering och vård i landskapsdesign. I andra regioner, för registrering, används krukodling med ett sommarinnehåll i trädgården. Du kan skapa kompositioner i vinterträdgårdar och växthus. Men det här är en skyddad mark med ett reglerat klimat.

Bougainvillea i landskapsdesignBougainvillea i förorterna accepterar tacksamt flyttning till frisk luft, när hotet av återkommande frost passerar. Men blomningen är kort. I september måste anläggningen hållas avkylning igen. Men en blomstrande exotts skådespel betalar alla komplexa innehåll. Ibland begås en kruka med en växt, och sedan verkar det som att trädet växer från marken.

Related  Verzorging en teelt in de camelia in de tuin

Plantering och lämnande bougainvillea i nordväst sker endast i vinterträdgårdar, växthus. Hushållningen av krukväxter är det enda sättet att njuta av skönheten i tropiska växter. I växthus och vinterträdgårdar borde bougainville ockupera södra sidan utan att tränga sig.

Krav på bougainvillea att växa och bry sig

Snabbväxande Bougainvillea PlantBeroende på villkoren för underhållet kan lianen öka med ett år till tre meter. Reglering av tillväxt och blomning blir en viktig faktor för att dekorera bougainvillea-trädgården under plantering och grooming.

Kronbildning

Formation av kronan av bougainvilleaKompetent beskärning av unga och skelettgrenar gör att du kan skapa den önskade kronan. Bushens form kan också väljas. Utan hårklippning minskar antalet sidoskott, plantens dekorativitet minskar. Det finns tre typer beskärning bougainvillea:

  • på hösten före Bougainvilleas avgång sänks sommarvinsten med hälften;
  • på våren kvistar med lignified stammar av 10-13 cm, vilket orsakar bushiness;
  • Under vegetationen tas en svag tillväxt och grenar som stör sammansättningen bort.

Detsamma görs med krukväxter och växthusväxter.

Temperaturförhållanden

Även under de mest gynnsamma klimatförhållandena i Kalifornien och Madrid, hålls risken för att frysa bougainvillea när de växer utomhus. Obligatorisk temperatur:

  • på sommaren, under blommande 21-270 C;
  • början av vegetationen på våren vid en temperatur över 100 C;
  • minsta temperaturen på jordkoman är +5 grader.

Om anläggningen hålls under varmare förhållanden på vintern, finns det ingen vilotid, men sommarblomman blir svagare. Det är viktigt för de områden där växten är utsatt för sommaren i badkar, för att observera regimen för sommarupploppet av färg.

Faktorer att överväga när de växer och bryr sig om bougainvillea

För att bevattna bougainvillea använd varmt vatten

Växten behöver riklig vattning med varmt mjukt vatten. Samtidigt överdriv inte. Rå jord, särskilt kall, kommer att leda till förfall av rötterna och döden av växten.

På sommaren beror vattningen på dagtemperaturen, som inte sker oftare än två gånger i veckan när man växer bougainvillea på gatan. Sprutning av gröna löv är användbart för växten, men skotten ska förbli torra. På vintern är vattnet sällsynt, bara för en liten bevaring av fukt i jordens koma. Det är omöjligt att fylla en växt.

Related  Of het nodig is om te veel te betalen voor sandalen voor beluchting van een gazon uit China

Odling av bougainvilleas i behållareOm bougainville i förorterna finns i en behållare, genomförs transplantationen med minskad tillväxt, vilket innebär att rötterna inte har tillräckligt med näring.

Att mata växter under vegetationsperioden är nödvändig för komplex befruktning, eftersom våren är effektiv för att använda mullein. Överskott av kvävegödselmedel kan provocera en tillväxt av grön massa till nackdel för blomning.

Växten behöver diffust ljus på vintern och en ljus lång dag på sommaren. Direkt solljus är användbart bougainvillea, ljust spridda ljus också. För god blomning tar det minst 6 timmars direktbelysning.

När du planterar en dagis måste du ta hänsyn till inte bara belysningen, men välj en lugn plats. I utkast kan en växt kassera blad. Du behöver installera badkaret en gång, du kan inte ens vända, ändra filialens riktning. Växten kommer att sluta blomma och kasta bladen.

Om vädret har försämrats och det förväntas att en lång storm förväntas, bör bougainville skyddas från vattenloggning med alla tillgängliga medel.

Att göra konstgjord skönhet med hjälp av bougainvillea

Ett enskilt exemplar av en tropisk blomma kan vara tillfredsställande från ett till 10 år under kulturella förhållanden. Den maximala dekorativa bougainville når i åldern 4-5 år. Särskilt vackra buskar planterade i växthuset på södra sidan. På sommaren blir de blomskogar. Särskilt vackra kompositioner som innehåller olika färger.

Multicolour kompositioner från bougainvilleasDet finns ett annat sätt att använda effekten av en separat busk med olika färger. Till en början planteras en planta flera växter, som bildar en trussed stam av flera lianor och en frodig flerfärgad buske genom beskärning av bougainvilleas.

Ovanligt och fascinerande med mysteriet, bonsai från nakna bougainvillea. Denna sort passar perfekt för stammen. Bågar av lianas, pergolas, arbours, som bara kommer inte att göra konstnärens skickliga händer av levande material!

Related  Најсретнији и лијепи украсни грмље за летњу резиденцију и башту

Hur man odlar bougainvillea – video