Nålar av Tui Yellowow RibbonThuya Yellow Ribbon är ett vackert träd med gyllene nålar. Den är avsedd för både singel- och grupplandningar. Med hjälp kan du skapa en solig nyans mot bakgrunden av mångfalden av grönska på andra planteringar eller väggar.

Varietybeskrivning

unga skott av Yellowbow RibbonThuya västra gula band är en av de många trädgårdsformerna av vit cederträ, vars födelseort är Nordamerika. Avser släktet av barrträdets evergreen-träd av Cypress-familjen. Har en smal konisk krona. Träets tillväxt är genomsnittlig. Årligen växer thujaens höjd med 10-15 cm, bredd – högst 8 cm. Höjden på den två meter höga och 1,5 meter långa kronformen når cirka 15 år.

När man beskriver Tui Yellowow Ribbon kan man inte bara notera dess främsta särdrag: den gulgylliga färgen på unga skott. Den starkaste färgen på en tjock, mjuk-till-beröringsnålar kan erhållas på platser med en rullande skugga.

Thuya Yellow Ribbon i en häckPå hösten mognar en liten kotte (upp till 1 cm i längden) på trädet. Tuya rotsystem är ytligt, förgrenat med flera stora djupa rötter. Sorten är vindbeständig och vinterhård. Lätt tolererar frost till -35 grader.

Thuju Yellow Ribbon används ofta för att bilda häckar. Nålarna med mjuka, varma toner skapar en bakgrund för kompositörens idéer om en trädgårdsmästare.

När och hur man planterar

plantor av Tui Yellowow RibbonPlanteringen av thuja görs bäst på våren. Under hösten planteras kan trädet inte ha tid att lägga sig ner och anpassa sig på det öppna marken före vinterns början. Välja en plats för plantering Tui Yellowow Ribbon, bör du överväga följande funktioner:

  1. Växten föredrar en svagt sur eller svagt alkalisk jord med tillsats av torv och sand, liksom lamm och sandig loam.
  2. Jordfuktigheten bör vara måttlig. Rotsystemet kan dö i närvaro av stående grundvatten.
  3. Genom belysning för ett träd föredras partiell nyans. Vid plantering i en stark skugga förloras den gyllene nyansen och dess densitet. Konstant solljus kan orsaka brännskador.
  4. Thuya reagerar dåligt på utkast.

Related  Blommarbädd med flox: Blomslag och deras kompatibilitet med andra växter

singelplantering av Tui Yellowow RibbonLandning Tui kommer inte vara svårt även för oerfarna trädgårdsmästare. Här är dess huvudfaser:

  1. Vi förbereder landningsplatsen. Dess storlek bör vara ungefär en och en halv gånger mer än jordbearbetningen av en plantor. På botten av gropen somnar, bördig jord, blandas med en liten mängd kompost eller återvunnen gödsel.
  2. Vi placerar plantan i mitten av gropen. Röda nacken ligger strax ovanför marknivån. Rötterna spridas noggrant.
  3. Vi somnar en grop med en bördig blandning från jord och kompost, och lägger till en nitroammophoska (500 g per planta).
  4. Vi komprimerar jorden runt växten.
  5. Vattnande plantor rikligt.
  6. Vi krossar den nära stammen cirkeln med ett lager av 5-7 cm. Torv, kompost eller tallbark kan användas som mulch.

När du dekorerar en häck kan du plantera Yellowow Ribbon i en eller två rader. Med ett enkelsystem är avståndet mellan plantor 50 cm, med en dubbel rad -70 cm.

Egenskaper av tuya vård

odling av Tui Yellowow Ribbon i plantskolanThuja, som varje växt, kräver regelbundet underhåll. Annars kommer det att förlora sin ljusstyrka och individualitet, nålarna blir svaga. Ett stort antal kottar kommer att bildas på trädet, vilket kommer att få en dålig effekt på trädets dekorativitet.

Pristovalny cirkel av växten måste hållas i ett rent skick, i tid för att avlägsna ogräs.

Det är inte tillåtet att plantera gräsgräs direkt runt trädstammen.

Först, efter plantering, behöver du varje vecka vattning. Norma är en hink vatten per växt. Om det är torrt väder ökar vattenförbrukningen: en och en halv till två hinkar per plantor två gånger i veckan.

Systematisk vattningGul Tylö igelkott är också nödvändigt för vuxna växter, eftersom thuya avdunstar mycket fukt. Ansvarig anläggning för sprinkling. Under heta dagar kan denna procedur utföras dagligen. Efter vattning rekommenderas att nedsänka cirkeln nära stumpen.

Related  Aanplant van een levend hek en zorg voor een haag

Topping för tuja behöver måttlig. I början av våren, före det fullständiga snöfallet, är det möjligt att mata den med nitroammon (30 g per kvadratmeter) eller komplexa mineralgödselmedel, i slutet av sommaren eller början av hösten, kalium och fosforgödselmedel. Overfeeding växten leder till mycket snabb tillväxt, därmed förlust av ornamentality

Trimming Tui Yellowow RibbonBeskärning av thuja utförs på våren. Det består av att ta bort torra skott och, om nödvändigt, gjuta häck och krona.

Vid beskärning av ett träd rekommenderas att inte ta bort mer än den tredje delen av skottet.

Vuxenhuvar är frostbeständiga. Unga träd rekommenderas att löst lindas med en lätt trasa eller tunn burlap och skyddar sålunda växten från brinnande vinter och vårsol. För att förhindra att thuya-grenarna bryts under tunga snöfallar, rekommenderas att dra åt dem för vinteren med rep.skydd för vintern

Med rätt plantering och minimal vård kan Thuya Yellowow Ribbon tacka sina ägare i mer än ett dussin år.

Bekanta dig med gult band – video