Nåler av Tui Yellowow RibbonThuya Yellow Ribbon er et vakkert tre med gyldne nåler. Den er beregnet på både enkelt- og gruppelandinger. Med sin hjelp kan du skape en solfylt skygge mot bakgrunnen av mangfoldet av grønne planter av andre plantinger eller vegger.

Variety beskrivelse

Unge skudd av Yellowbow RibbonThuya Western Yellow Ribbon er en av de mange hagen former av hvite sedertre, fødestedet er Nord-Amerika. Refererer til slekten av barnehagegrønne trær av Cypress-familien. Har en smal konisk krone. Veksten i treet er gjennomsnittlig. Hvert år, på høyden av Thuja vokser 10-15 cm i bredden. – Ikke mer enn 8 cm to meter høyde og krone størrelse polutorametrovogo anlegget når ca 15 år.

Ved å beskrive Tui Yellowow Ribbon kan man ikke bare merke seg det viktigste kjennetegn: den gulaktige farge av unge skudd. Den tykkeste fargen på en tykk, myk-til-berøringsnåle kan fås på steder med rullende skygge.

Thuya Yellow Ribbon i en hekkePå høsten blir en liten kjegle (opptil 1 cm lang) mot treet. Tuya-rotsystemet er overflatisk, forgrenet med flere store dype røtter. Sorten er vindbestandig og vinterhardig. Tolerer enkelt frost til -35 grader.

Thuju Yellow Ribbon brukes ofte til å danne hekker. Nålene med myke, varme toner skaper en bakgrunn for komponistens ideer til en gartner.

Når og hvordan å plante

frøplanter av Tui Yellowow RibbonPlantingen av thuja er best gjort på våren. Under høsten planting, kan det hende at træret ikke har tid til å slå seg ned og tilpasse seg på det åpne bakken før vinteren begynner. Velge et sted for å plante Tui Yellowow Ribbon, bør du vurdere følgende funksjoner:

  1. Anlegget foretrekker svakt surt eller svakt alkalisk torv bakken med tillegg av torv og sand, leirjord og sandholdig leirjord.
  2. Jordfuktighet bør være moderat. Rotsystemet kan dø i nærvær av stående grunnvann.
  3. Ved belysning for et tre foretrekkes delvis skygge. Når du planter i en sterk skygge, går den gyldne nyansen av nåler og dens tetthet bort. Konstant sollys kan forårsake brannskader.
  4. Thuya reagerer dårlig på utkast.

enkelt planting av Tui Yellowow RibbonLanding Tui vil ikke være vanskelig selv for uerfarne gartnere. Her er de viktigste stadiene:

  1. Vi forbereder landingskassen. Dens størrelse skal være omtrent en og en halv ganger mer enn jordarbeidet av en frøplante. På bunnen av gropen sovner fruktbar jord, blandet med en liten mengde kompost eller reparted gjødsel.
  2. Vi legger frøplanten i midten av gropen. Rødhalsen ligger like over bakkenivå. Røtter forsiktig spredt.
  3. Vi sovner grop fruktbar blanding av jord og kompost tilsetning av et NPK (500 g pr plante).
  4. Vi komprimerer jorden rundt anlegget.
  5. Vanntende frøplante.
  6. Vi danner nærkammer sirkel med et lag på 5-7 cm. Torv, kompost eller furu bark kan brukes som mulch.

Når du dekorerer en hekk, kan du plante Yellowow Ribbon i en eller to rader. Med en enkeltrangeringsplan er avstanden mellom plantene 50 cm, med en dobbel rad -70 cm.

Egenskaper av tuya omsorg

dyrking av Tui Yellowow Ribbon i barnehagenThuja, som enhver plante, krever regelmessig vedlikehold. Ellers vil det miste sin lysstyrke og individualitet, nålene blir svake. Et stort antall kjegler vil danne seg på treet, som vil ha en dårlig effekt på treets dekorativitet.

Pristovalny sirkel av anlegget må holdes i god stand, i tide for å fjerne ugress.

Det er ikke tillatt å plante plenen gress direkte rundt stammen.

Først, etter planting, trenger du ukentlig vanning. Norma er en bøtte med vann per plante. Hvis det er tørt vær, blir vannforbruket økt: en og en halv til to bøtter per planteliv to ganger i uken.

Systematisk vanningGul Tylö pinnsvin er også nødvendig for voksne planter, da thuya fordamper mye fuktighet. Responsive anlegg for å utføre sprinkling. På varme dager kan denne prosedyren utføres daglig. Etter vanning anbefales det å nedsenke nær-stump sirkelen.

Topping for tuja trenger moderat. Tidlig på våren, før den endelige tapet av snø, er det mulig å mate NPK (30 g per kvm M..) Eller komplekse gjødsel, på sensommeren og tidlig høst – kali og fosfat gjødsel. Overfeeding anlegget fører til svært rask vekst, dermed tap av ornamentality

Trimming Tui Yellowow RibbonBeskjæring av thuja utføres om våren. Den består av å fjerne tørrskudd, og om nødvendig støpe hekk og krone.

Ved beskjæring av et tre, anbefales det å fjerne ikke mer enn den tredje delen av skytingen.

Voksen de er frostbestandige. Unge trær anbefalt løst vikling lyset burlap klut eller tynn og således beskytte planten fra brenning av vinteren og våren solen. For å unngå skade på grenene arborvitae med kraftig snøfall, anbefales det å trekke sine tau for vinteren.ly for vinteren

Med riktig planting og minimal pleie kan Thuya Yellowow Ribbon behage eierne i mer enn et dusin år.

Bekjennelse med gult bånd – video