Tatar kaprifol fra frøBlant de mange plantene for å skape et landskap, tar tatarsk honeysuckle sitt rettslige sted. Det er mange grunner til dette, hvorav en er plantens upretensiøsitet og den raske veksten. Men den kulturelle formen er representert av flere varianter, forskjellige i dekorative kvaliteter. Opprettelsen av en sammensetning er avhengig av kunnskapen om disse funksjonene.

Biologiske tegn og plantesorter

Blomstring av tatarisk kaprifolEn høy honeysuckle bush vokser til 4 meter vokser i naturen på solrike bakker og er en kontinuerlig undervekst på steder. Separat stående busker er spredere og representerer en paraply eller trakt. Veldig dekorative buskblader. De er matte, den grønne på toppen er mørk, og fra under er det blåaktig. Selv med en liten bris spiller bladet også en bush av tatarsk kaprifol, det virker, vinker anstendig, inviterer til å komme.

Innen en måned tiltrekker han bier og insekter med parede bilabia blomster på et langt rør. Blomster har alle nyanser fra hvitt til en rik rosa farge. Som et resultat av pollinering, på slutten av sommeren er bushen prikket med en lys skinnende bær. Honeysucklefargen endrer seg hele tiden fra bladspillet, en nyanse av blomster og gradvis helles og rødmer bær.

Bær av tatarisk kaprifoljeUnge skudd av tatarsk kaprifol er hul. Barken av unge grener har en brun farge, de gamle er grå, med peeling strips. Peeling av barken er et vanlig trekk ved alle typer kaprifol. Blomstrende honeysuckle Tatar i mai eller juni, avhengig av habitat. Planten frigjøres fra bladene til vinteren.

Det bør bemerkes at frukten av kaprifol er ikke bare uspiselige, men er giftige. Den gamle gamle visdom er bekreftet. Hvis i store mengder gift, i en liten medisin. Den eksakte dosen mellom små og store er kun kjent for spesialister.

Varianter og dekorative egenskaper av planter

Sort av RoseaPerfekt attraktiv buskform krever ikke mye forsiktighet. Derfor er eierne av forstadsbesittelser glade for å plante en kaprifolbusk, som en dekorativ dekorasjon på våren, når blomsthagen fortsatt er magert. Men denne busken gleder seg også om sommeren, bosetter seg der, hvor andre ikke vokser, på saltvann eller i forhold til byens gassforurensning. Hovedsakelig var varianter av europeisk utvalg oppnådd:

  • Rosea.
  • Hack Red.
  • Elegans.
  • Zabelii.

Rozea busken i Moskva-regionen blomstrer i slutten av mai. Det ser ut som en pyramide i en rosa sky. Samtidig blomstrer hagen, iriser og peonier, og hagen blir fabelaktig fra skjønnhet og duft. Bærene av denne sorten er runde, skinnende lyse oransje. Tatarhoneysuckle tar skygge, tørke, salinisering av jorda og reproduserer godt ved alle kjente metoder.

Grad EleganseRepresentant av en spredningsform med en tett rik rosa til en crimson farge, en nyanse er Hack Red-honeysuckle. Uvanlig rikelig blomstring varer til midten av juni. Frukten av denne busken er mørk rød. Elegans busker har røde blomster i en gul stripe, og bladene er flettet med gule flekker og striper. Honeysuckle Zabelii blomstrer i burgunderfarge, og bær har lysrødt.

I tillegg til disse er det varianter med hvite og gule peduncles, med forskjellige perioder med blomstring og forskjellige former for blader. Velg riktig plante kan styres av råd fra erfarne gartnere og fagfolk.

Honeysuckle Tatar planting og omsorg

Frøplanter av kaprifolDet er mye informasjon om hvordan man kan vokse kaprifol. Alle former for denne arten reproduserer:

  • borekaks;
  • lagdeling;
  • ung vekst;
  • frø.

Stiklinger utføres både av unge skudd om sommeren og ved lignifiserte stiklinger, avskåret i begynnelsen av vinteren og holdt til våren i prikop. Underlaget for spiring av stegg er en blanding av sand og torv. Stegglinger blir behandlet med et roterende middel, kan være heteroauxin, og i en vinkel på 45 grader plasseres de i en frøplanteboks, dekket med en film på toppen for å lage et mikroklima i fyren. Etter at utseendet på plantens første blader skulle være igjen for å utvikle seg på et beskyttet sted, som dekker for vinteren lapnikom fra frost. På våren stiklinger til et fast sted. Det er nødvendig å transplantere kaprifol når det er jevn varme. Under gunstige forhold vil blomstringen skje det følgende året.

Det er mulig å raskt multiplisere en plante ved å kle på en del av en busk når den blir voksen, etter tre år. Forplant honeysuckle bush med lag som er begravet i bakken. I løpet av sommeren vil avdelingen ta røtter, men den må bare transplanteres til et fast sted neste vår.

Hvordan vokse kaprifol fra frø finner du i spesiallitteraturen, eller på nettstedet. Men når de vokser fra frø, blir ikke varianter av moderplanten bevaret. Derfor er reproduksjon av busker bedre å vegetativt.

Variety ZabeliiDet er enkelt å ta vare på en voksen plante. En upretensiøs plante kan være ganske dekorative med minimal oppmerksomhet. Omsorg og beskjæring av kaprifol vil legge til hennes dekorativitet. Så, hvis busken er tykkere, vil grenene avvike og busken ser ut til å løpe. Vårbeskjæring og forming vil legge til et antall farger og gi planten ønsket form.

På våren kan kaprifolbushen bli lei av en kompleks gjødsel før blomstringen, og i høst legger asken til koffertene. Når honeysuckle vokser, bør det som hageutsmykning ikke bare bestå av vanning og gjødsling, men også beskyttelse mot skadedyr og sykdommer. Med fremkomsten av sykdommer, er skjønnhet tapt, ikke bare i mennesket.

Hengekøye rennerAv skadedyr er honeysuckle blader veldig glad i bladlus. Men myter og alle slags bugs og larver elsker denne busk. Tatt i betraktning at denne busk ikke deltar i den menneskelige næringskjeden, er det verdt å behandle det på en uke og med så sterke preparater som Actellik. Faktum er at skadedyrene som har skapt på bushen, vil senere overgå til kultiverte planter.

Svampe-, bakterielle og virussykdommer går heller ikke forbi tatarisk honeysuckle. Regelmessig fungicidbehandling og behandling med folkemidlene kan hjelpe. Det er imidlertid nødvendig å redusere nitrogengjødsel og tilsett kalium og fosfat. De forandrer sammensetningen av saften, og planten er mindre utsatt for skadedyr. Men å gi opp en vakker busk gir ikke mening. Ikke det, så en annen plante vil bli en kilde til bosetting av ikke inviterte gjester, under betingelsene for begrenset forvaltning av kollektive hager.

Hemmeligheter med voksende kaprifolje – video