ständig vintergrön häckDe flesta ägare av privata hus och stugor försöker diversifiera tomten och fasaden av sina byggnader. En häxande snabbväxande, fleråriga, vintergröna kommer att fungera som ett utmärkt alternativ till tråkiga tegelstakar och strukturer från metallprofilen. Att växa på din webbplats är ett levande staket inte svårt. Det är nog att välja en växt som tolererar klimatförhållandena väl, och att producera ordentlig vård för det.

Du kan inte odla en vägg från en tät blommande planta under en årstid. Detta kommer att ta flera årstider. Tänk på alternativ för vintergröna klätterväxter för häckar och buskar.

Barbaris Darwin

Darvinas barberblommarEtt utmärkt val av vintergröna buskar för häckar. Barberry Darwin växer långsamt, kräver lämplig vård. Buskar måste klippas och formas så att de växer ordentligt och glädjer hyresvärden. Planterna på plantan passar tätt ihop, de bildar ryggraden. Förutom skönhet skyddar björnbär jorden från oönskade gäster och granndjur.

För att göra buskeformen i form av en häck planteras skotten på ett avstånd av 25 centimeter från varandra eller i schackordningens ordning. Ett år efter planteringen avskuras unga grenar på busken på varje sida. De återstående huvudgrenarna fortsätter att växa uppåt. Den vuxna busken växer över 1,5 meter. På buskarna bildas ljusa orangeblommor, som ersätts av blåa frukter.

Barbaris smalbladig

berberis angustifoliaVäxten tillhör ständigt gröna buskar för häckar. Den vuxna barberryn når en höjd på upp till 2,5 meter. I tillväxtprocessen riktas dess grenar högt upp. Ju äldre växten blir desto lägre går det. Om grenarna inte skärs, kan de växa upp till 3 m långa och böja sig till marken. Växternas skott är nakna, mörka röda.

Related  Välkommen till riket av sorter av vagnar

Bladen är små, ovala med spetsiga ändar och når 2 cm långa. Barbaris smalbladiga blommor i slutet av våren. Växten har ljusa gula blommor, samlade i snygga buketter. Under blomman kommer en trevlig arom från busken. I början av hösten ersätts blommorna med blåbär. De har en sfärisk form och en diameter av högst en centimeter.

Horisontell cotoneaster

bär av cotoneaster horisontellaBusken växer snabbt på bakgården och kräver inte mycket omsorg. Trädgårdarna väljer den här växten tack vare det stora antalet blad och småblommor. Cotoneaster kan planteras i öppna soliga områden och i skuggan. Vuxna buskar når 50 centimeter i höjd. Busken väl tolererar några klimatförhållanden. Den växer vid låga temperaturer, men dörmen dör inte utan skydd för vintern.

Busken har runda löv riktade mot ena sidan. Under den varma årstiden är de ljusgröna. Med början av kallt väder blir bladen röda. Blomstrande cotoneaster horisontella med små blommor av röd färg, som i början av hösten ersätts av röda bär.

Under det första året av plantering kommer cotoneasten att få styrka. Vid plantering sitter sticklingar på ett avstånd av en halv meter. I tillväxtprocessen bildar busken en tät, låg levande vägg som kräver en årlig frisyrning. Unga grenar skärs i början av våren, innan njurarna bildas.

Busk behöver inte regelbundet vattning. Även på en torr sommar vattnas cotoneasten inte oftare än tre gånger i månaden. Om växten börjar förvirra av okända skäl, kan du lägga till gödselmedel i marken och lossa den i buskens rötter.

thuja

Det finns flera typer av snabbväxande, fleråriga, vintergröna thuja för häckar.

Thuya Brabant

Thuya BrabantBusken har en vertikal krona. Den vuxna växten når en höjd av fem meter. Busk lägger snabbt till tillväxt. Med obetydlig vård växer växten varje år med 40 centimeter i höjd och 20 centimeter i bredd. Planteras som en häck på ett avstånd av en halv meter från varandra. Om du befruktar jorden och regelbundet vattnar plantan, några år senare bildar en tät, grön vägg från thuja. Beskära busken i början av våren och sensommaren när du förbereder dig för vintern.

Related  Thuya reproduceert gemakkelijk en eenvoudig door stekken

Touya Smaragd

Thuya SmaragdSläktet med eviggröna buskar för häckar kommer från Kaukasus. Avser långa sorter. Kronans form är konisk. Tål tolererar låga lufttemperaturer. Det skiljer sig från den ljusa gröna färgen på kronan under den kalla årstiden. Det växer väldigt långsamt, så det kräver inte regelbunden skärning av grenar.

Till busken nöjd med den gröna kronan måste den vara noggrant vattenad. Växten tolererar inte torrhet och snabbt vilts.

Thuya Holmstrup

thuja holmstrupTrädgårdsmästare tror att denna växt är avsedd för särskilt lata markägare. Efter att ha planterat Thuya Holmstrup som en levande, växande, ständig, vintergrön häck, behöver du inte oroa dig för att hon lämnar. Klipp växten krävs inte mer än en gång om två år. Thuya lägger till i tillväxt med 5 centimeter i bredd och 11 i höjd årligen. Barrkrona skiljer sig från andra sorter med sitt lockiga hår. På vintern är plantan ljusgrön.

murgröna

Det finns flera typer av vintergröna vinrankor för häckar.

Ivy vanlig

murgröna gemensamtVäxten tillhör den ständigt gröna evergreen-häcken. Ivy vanliga tolererar vinter- och lågtemperaturförhållanden, samtidigt som de inte släpper löv. Liana flattar sina grenar med metallgaller, nät och träd. När den skyddas av vindens konstruktion, överlever den i extrem kyla. Om du tar bort det från staketet och använder murgröna som vanligt som en växtskyddsmedel, för att överleva vintern behöver den en snödjocklek på minst 15 centimeter.

För att odla en vinstock är det tillräckligt att lossa jorden där den växer. Murgröna växer under lång tid. Har flera blad, liknar löv av lönn, men mindre. Grenarnas färg är mörkgrön. Bladen är starkare färgade med många mörka och lätta år, beroende på åldern på växten och årstiden.

Related  Bloembed in rood-azuurblauwe tinten: soorten en variëteiten van salvia voor in de tuin

Ivy of Colchis

murgröna colchisLiana har tunna skott. Vid landning nära ett staket, en galler eller nära träd kan den klättra upp till en höjd av upp till 28 meter. Bladen i den stora kolchismuren. I längd räcker 22 centimeter, i bredd av 15 centimeter. Bladen är mörkgröna i färg, kanterna är lätta mjölkkantar. Inflorescences av växten är täckta med hår.

Blomningar av murgröna med avlånga blommor, små i storlek. Stammen överstiger kronbladen själva. Blommorna ersätts av frukter, en diameter på upp till 1,5 centimeter, inuti som innehåller upp till 6 frön. Colchis Ivy växer bra i skuggan, älskar fukt. Bär låga temperaturer.

Video om en ständigt grön häck