ljusa blommor av JudaträdetJudah träd är en växt av legume familjen. Det växer i Medelhavet och Mellanöstern. I Ryssland finns den naturliga miljön i Kaukasus och på Krim. Planterad i häckar och flernivåbäddsängar. Används i landskapsdesign kompositioner.

Beskrivning av Judas

Judoträdet, blommar, löv, kronaJudas träd, eller Cersis European – buske eller träd, når 6-16 m i höjd. Den täta kronan har formen av en sfär. Den böjda bagageutrymmet är täckt med en svart skrynklig skorpa. Ljusgröna löv är rundade, sladdiga, med en diameter av 6-12 cm. Längden på bladplattan är täckt med mörka matningsår. Tunna bladpjäser når en längd av 4 cm.

Rosa mauveblommor samlas i blomställningar av 3-6 stycken. Knoppar dyker upp på grenarna, i bladets axlar och på bagageutrymmet. Frukt – platta bönor 6-11 cm långa. I varje bock ripens 9-15 runda bruna frön. Blommande växter från mitten av april till maj. Frukter börjar i början av september.

Cersis den europeiska växer på steniga kullar och sluttningar, föredrar kalkhaltiga jordar. Växten är torktålig och fotofilös. I skuggan saktar trädet i tillväxt, blir sjuk och dör.

Judas träd är termofil. Tål en kort nedgång i lufttemperaturen till -13 ° C. Cercis växer långsamt och når en höjd av 1,3-1,6 m på 5-6 år. De åldriga trädmen växer till 13 m med en stamdiameter på 55-65 cm.

Judoträdet i parkenTrä av Judah trä används för snickeri och byggnadsarbete. Från unga knoppar lagar de en kryddig kryddor för orientaliska kryddiga rätter. Färgerna pryda inredningen. Växten är en produktiv mjöd. Den planteras nära apiaries.

Judendrädets legend

Många undrar varför Judas träd är så kallat. Legenden säger att det i det avlägsna förflutet var plantens blomställningar snövit och utstrålade en delikat och förtrollande doft. Lush blommande enraptured folk, bröllop firar nära trädet, firar semester och firar firandet. Detta fortsatte tills Judas Iscariot, som förrått Jesus Kristus, valde Cersis att begå självmord: han hängde sig på en stabil trädgren.

Judoträdet i majAlla människor som föraktade förrädaren stannade för att hedra plantan för blommans skönhet och arom. Ingen annan samlades i kyrkans skugga för festligheterna och festligheterna. Folk kallade växten “Judah tree” och kringgick det. Själva busken, ledsen och skäms av Judas beröring, ändrade blommans färg från vit till rosa. Sedan dess påminner färgen på Judas Tree de som lever nu av svik, kärlek till makten och hyckleri.

Related  Како и када могу да користим габионс у дворишту?

Forskare tror att när plantans namn var förvirrad i översättningarna. Kanske kallades Cersis inte Juda, utan ett judiskt träd, vilket betecknar växlingsplatsen – den antika Judeen. Detta förklarar det faktum att Judaträdet fick ett sådant namn.

Reproduktion av kyrkan

cerc reproduktionJudaträet reproducerar frön och steklingar. Före planteringen bör utsädet stratifieras inom 3-3,5 månader. För att göra detta, placera fröna i kylskåp, källare, källare eller balkong.

Omedelbart före planteringen av fröna, blöt i 24 timmar i en behållare med varmt vatten. Skalet mjuknar, vilket ökar antalet skott.

Färskt plockat material kan planteras under vintern i höga sängar med lös stenig mark. En stor andel av grobarhet i frön som lagras i trädböjor under hela vintern.

I juni – juli klippa av stekarna med 2-4 levande njurar. Planta skotten i en blandning av humus och sand, fukta jorden dagligen. Växla inte växten i 0,5-1 år, ett svagt rotsystem kan deformeras och dö.

Om du inte trimmer den centrala ledaren, så kommer trädet att bildas i en stam. Vid borttagning bildar sidoskott en sprawling sfärisk krona.

Ta hand om det judiska trädet

arrangemang av blomställningarJudas träd eller Cersis – nyckfull, lustfull växt. Det växer inte i ställen för stagnation av fukt och ansamling av grundvatten. Med dålig drenering av mark minskar antalet blomställningar.

Krav på vård:

  1. Vatten Cersis endast i sultigt väder. Se till att marken inte är vattentät.
  2. På våren och hösten introduceras organiska gödningsmedel i jorden: mullein, hästgödsel, fågelförtunning och urea. Årligen matar Tsersis minerallösningar.
  3. Lossa jordens rotlager, ta bort gräsgräset. På sommarmånaderna mala landet med färskt gräs, hackat halm eller torrt sågspån.
  4. Skär gamla, sjuka och vridna grenar och grenar. Om nödvändigt, mög kronan, skär av de unga skotten.
  5. Sen på hösten, värm anläggningen genom att packa fatet med trasor eller hö. Basal jord, häll torrt lövverk eller ett lager torv. Detta kommer att rädda unga plantor från frysning.
  6. Kyrkans grenar brister ut från vindens vassa vindar. Slå en ung växt till ett trä eller plaststöd. Lägg under grenarna och tjocka grenarna på en vuxen planta robusta rekvisita.

Related  Пејзажни дизајн ове локације красиће прекрасно дрво Јуде

Träet är resistent mot sjukdomar och skadedjur. Det påverkas inte av pulverformig mögel och körsbär. På våren kan vanliga bladlus lösa sig på bladen, som försvinner efter behandling av trädet med kemiska preparat.

CERESIS I NATURBilder av Judah träd finns i katalogen om landskapsdesign. Planterad i en- och gruppplantningar, i harmoni med lövträd och barrträd. När gränden planterar, behåll ett intervall på 4-5 m så att Cercis rhizomes inte röra.

Trotsrotsystemet är avgörande, det rekommenderas inte att transplantera en växt äldre än 3 år.

Nybörjare trädgårdsmästare ställer frågor om vad ett Judas träd är och om det är möjligt att plantera en växt i dekorativa kompositioner. De lummiga buskarna dekorerar trädgårdarna och parkerna, tillfredsställande semesterfirare med en frodig blomma mitt på våren. Vård av kyrkan är enkel, det är nog att följa rekommendationerna för korrekt vattning och växtberedning för vintern. Anlägg inte Judas träd i norra regioner med ett flyktigt klimat.