Memakan ayamAyam yang berkembang pesat dan berkembang pesat dalam satu musim dapat menyediakan keluarga dengan daging yang berair, berguna, dan ayam telur-telur daging juga akan menambah makanan peternak unggas dengan telur segar. Binatang moden daging ayam dan orientasi daging telur semuanya menarik perhatian lebih banyak pemilik ladang-ladang peribadi. Burung-burung ini kuat, matang-matang, agak tahan lasak dan mudah menyesuaikan diri dengan kandungan dalam koop ayam musim panas.

Ciri-ciri ciri unggas yang ditanam pada daging adalah saiz besar, tulang yang kuat dan watak yang seimbang. Menurut pengeluaran telur, banyak baka ayam pengkhususan universal, daging dan daging hampir tidak kalah dengan meletakkan ayam-ayam jenis telur, dan ayam daging adalah ayam yang baik. Untuk meningkatkan produktiviti petani unggas, salib aktif digunakan hari ini – keturunan hibrid dari baka terkenal, mengambil tanda yang lebih baik dari kedua ibu bapa.

Kandungan ayam dalam sangkar mudah alihSebagai contoh, untuk mendapatkan banyak salib ayam broiler, wakil-wakil terkenal dan kegemaran di Rusia baka Plymouthrock putih dan daging Cornish digunakan.

Ayam baka baka Cornish

Ayam baka baka CornishAyam Cornish atau daging Cornish adalah pelbagai ayam lama, yang diperoleh pada separuh pertama abad ke-19, yang terkenal pada pertengahan abad yang lalu bukan saja di Great Britain, tetapi di seluruh dunia. Populariti burung dimenangi kerana kemampuan untuk memberikan salib daging yang sangat baik.

Hari ini, ayam-ayam Cornish putih dibiakkan pada skala perindustrian untuk tujuan ini. Jika kita bercakap tentang penggunaan burung di ladang yang kerap, mereka agak awal, tetapi seperti semua baka daging, mereka memberikan sedikit telur.

Daripada seorang wanita putih selama setahun, boleh menerima 100 – 130 telur kecoklatan besar. Burung berwarna membawa telur dengan cangkerang coklat atau mottled cerah.

Ayam di Plymouth Rock

Ayam di Plymouth RockBurung Amerika dari negeri Plymouthrock pertama kali dikenali pada separuh kedua abad XIX. Nenek daging ayam daging moden adalah wakil Brama, Langshan, Cochinhines dan jenis lain yang kurang dikenali hari ini.

Setakat ini, ayam Plymouthrock boleh mempunyai satu daripada lapan warna yang boleh diterima. Secara industri, stok putih paling sering ditanam, dan wakil-wakil yang terang varieti daging ini hidup di ladang-ladang swasta. Populariti baka yang agak lama disokong oleh burung yang tidak menonjol, orientasi daging mereka yang ketara dan pertumbuhan pesat. Sudah selama dua bulan hidup, ayam dari kesatuan ayam baka Plymouthrock dan Cornish dapat tumbuh hingga 1.8 kg.

Ayam dewasa berukuran sehingga 4.5 kg, dan ayam kira-kira 3.5 kg. Selama setahun, lapisan menghasilkan kira-kira 170 telur coklat muda yang besar.

Ayam broiler

Ayam broilerAyam ayam yang dikenali ramai bukanlah sejenis baka daging, kerana banyak petani yang mula berfikir. Salib ini adalah keturunan pasangan antara baka Plymouthrock dan burung Cornish. Kadang-kadang broiler lain seperti Jubilee Kuchin, Brahma atau Cochinhin diperkenalkan ke dalam program ayam ayam. Ayam tersebut menunjukkan prestasi daging rekod, tetapi tidak menyampaikan sifat-sifat mereka kepada keturunan, sehingga mereka disimpan hanya sampai pengumpulan berat komersial dan pergi ke penyembelihan.

Related  Makan penuh ayam belanda dari hari pertama – kunci kejayaan

Ayam Brama

Ayam BramaMendapatkan daging ayam Brahma milik pertengahan abad sebelum terakhir. Burung Amerika dibiakkan berdasarkan ayam pertempuran Asia, Kichinhins dan jenis lain. Burung yang sangat besar ternyata begitu menarik bahawa dalam 10-15 tahun ia telah dipelajari mengenainya di Dunia Lama. Dan sehingga kini ayam baka ini sangat popular di ladang perindustrian dan petani besar.

Di dunia terdapat beberapa jenis ayam Bram yang tumbuh, perbezaan dalam pewarnaan burung-burung ini, serta ciri-ciri luar biasa yang wujud dalam baka dan menentukan arahnya sebagai daging hiasan jelas kelihatan dalam foto.Chubby Brama

Dengan piawaian moden, ayam Brama boleh menimbang hingga 5 kg, dan ayam kira-kira 4.5 kg. Perempuan adalah ayam yang cantik, dan selama setahun mereka dapat memberikan sekitar 120 telur coklat seberat 60 gram.

Kandungan Brahma dalam selLayak untuk menjadi perhiasan bagi petani swasta, baka ayam dengan cepat menyesuaikan diri dengan apa-apa syarat kandungan, tidak mudah dan bertolak ansur dengan baik musim sejuk. Burung itu tidak memerlukan kawasan berjalan kaki yang besar, tidak terbang dan terletak tidak hanya dengan jenis ternakan ayam lain, tetapi juga dengan jenis binatang peliharaan lain.

Ayam Cochin

Ayam CochinBiji ayam Cina di Rusia mula mendapat populariti baru-baru ini, tetapi pada pertengahan abad sebelum terakhir, ia melayani dunia antara Great Britain dan Kerajaan Tengah. Berkat bulu megah dan saiz yang sangat besar, burung berjaya bukan sahaja di kalangan petani dan tukang masak, tetapi juga pemilik ladang negara, di mana ayam Kohinhin ditanam sebagai hiasan.

Wakil-wakil dari baka ini cepat dan sangat aktif mendapatkan berat badan. Roosters membesar sehingga 6 kg, ayam lebih kurang beberapa kilogram lebih mudah. Pada masa yang sama, burung itu berayun dengan baik, memberikan 120 telur setahun dengan kepingan coklat dan kuning cerah.

Roosters of Cochin membesar sehingga 6 kgJika pada mulanya ayam Kohinchiny kebanyakannya berwarna hitam atau biru, hari ini burung-burung sayuran putih dan indah dibiakkan di ladang-ladang. Ayam daging atau orientasi daging telur adalah mudah, tenang, mudah untuk wujud bersama dengan seekor burung lain. Walau bagaimanapun, petani ayam perlu memastikan haiwan peliharaan mereka tidak makan terlalu banyak, jika tidak, mereka menghadapi obesiti.

Ulang Tahun Kuchinsky Chickens

Ulang Tahun Kuchinsky ChickensUntuk menyimpulkan baka ayam domestik, peternak Kuchinsky Jubilee menggunakan wakil-wakil varieti terbaik telur dan daging daging. Hasilnya, burung dengan pengeluaran telur yang baik dan pengeluaran daging yang baik diperolehi. Benar-benar ayam sejagat telah menjadi rahmat bagi pemilik ladang-ladang swasta kecil dan farmsteads yang tumbuh ayam untuk keperluan peribadi. Selama setahun, ayam-ayam Kuchin yang meletakkan ayam memberi sehingga 240 telur, dan populasi dewasa tumbuh hingga 3-4 kg berat hidup.

Pada masa yang sama, kualiti daging Kuchinskaya Yubileynaya lebih baik daripada induk broiler yang dibudidayakan secara industri. Burung itu tidak berubah-ubah, ia boleh dengan mudah menahan haba dan sejuk musim sejuk, ia tidak mudah untuk memilih diet dan masak awal.

Ciri ciri baka ayam ini adalah perbezaan dalam pewarna lelaki dan perempuan, jadi anda boleh dengan mudah membahagikan kawanan walaupun pada usia diurnal.

Ayam mini ekor ekor

Ayam mini ekor ekorAntara baka daging ayam dan hamparan daging telur, terdapat gergasi dan kerdil mereka. Penternak yang menerima ayam ikan mas putih ekor merah di UK menggunakan mutasi semulajadi, yang ditunjukkan dalam fakta bahawa kaki burung jauh lebih pendek daripada nenek moyang mereka. Keistimewaan daging dan daging ayam mengikut berat tidak melebihi 1.7 kg dan memberikan 150 telur coklat setahun.

Related  Minum mangkuk untuk arnab dari bahan yang berbeza dibuat oleh tangan sendiri

Ayam daging ayam sangat popular di negara-negara Eropah. Mereka menggunakan makanan kurang, yang memberi kesan positif kepada kos daging dan produk telur, dan mereka tidak bersahaja dan mudah dalam kandungan. Hari ini, sebagai tambahan kepada warna merah dan putih tradisional, anda boleh melihat burung yang memakai bulu putih, hitam dan merah, bulu kelabu hitam, dengan warna kapas dan berasap.

Di dalam baka ini, ayam daging mini tidak dibiakkan, tetapi digunakan untuk menghasilkan salib yang berkembang pesat yang memelihara tabiat orang tua. Mereka makan sedikit dan secara aktif mendapat berat badan.

Hens Faverol

Hens FaverolBaka ayam Favelol telah tersebar di Perancis sejak awal abad yang lalu. Burung itu mendapat kemasyhuran kerana penampilan asalnya dan kualiti daging yang luar biasa. Kualiti pengguna yang sangat baik masih dihargai. Ayam telur daging telur berkembang dengan kelajuan yang dicemburui, mencapai 3-4 kg berat hidup, dan pada masa yang sama memberikan 180 telur coklat seberat tidak kurang daripada 60 gram.

Dengan prestasi daging yang sangat baik, tidak seperti baka lain dari arah ini, ayam Favelol dibezakan oleh tulang nipis. Mereka cepat beradaptasi dengan turun naik suhu bermusim, tenang, tetapi boleh mendapat lebihan lemak.

Ayam Maran

Ayam MaranPerancis ayam Marans tidak myasoyaichnye terlalu biasa kepada penternak ayam Rusia, dan di Eropah, burung-burung yang popular kerana kadar pertumbuhan yang tinggi, warna-warna yang menakjubkan daripada bulu, terang, hampir telur coklat dan daging yang berkualiti baik.

Telur ayam MaranBurung dewasa adalah cukup besar. Ayam boleh menimbang sehingga 4, dan ayam boleh menimbang sehingga 3 kilogram. Dalam kes ini, lapisan memberikan kepada jadual sehingga 150 sangat besar, dengan berat sehingga 80 gram telur setiap tahun. Keistimewaan baka ayam adalah pewarna mereka. Piawaian baka ini menetapkan bahawa burung boleh memiliki putih, hitam, gandum, kuku atau motley, dan bulu-bulu kuku.

Adler baka ayam

Adler baka ayamBurung perak cantik dengan produktiviti telur dan daging yang dibiakkan di Selatan Rusia. Baka ayam Adlerskaya mempunyai warna kulit Perak yang berwarna perak dan mula dibawa dari enam bulan. Selama setahun lapisan boleh menghasilkan dari 170 hingga 200 telur krim. Ayam yang ditanam untuk daging, tentu saja, adalah lebih rendah daripada daging ayam asal mula-mula, tetapi mereka juga cukup berat. Ayam tumbuh hingga 4 kg, dan ayam hingga 2.8 kg berat hidup.

Layak telur yang bertelur di lapisan ayam-ayam Adler baka ayam bertahan selama 3-4 tahun, yang membolehkan anda tidak menukar kawah setiap tahun untuk mengumpul sejumlah besar telur pemakanan yang berharga.

Pushkin Chickens

Pushkin ChickensAyam Pushkin yang hitam dan putih tidak lama dahulu menerima status baka, tetapi mereka telah mendapat hormat tulus dari para peternak unggas. Ada juga yang memanggil pelbagai burung pemakan daging ini yang terbaik untuk farmsteads peribadi. Dan untuk pendapat sedemikian terdapat setiap sebab. Pertama sekali, ayam daging ini dibezakan oleh ketahanan mereka, dan penyesuaian cepat kepada mana-mana, walaupun keadaan paling keras.

Related  Penyakit lebah: tanda-tanda, ubat untuk rawatan dan langkah-langkah pencegahan

Pushkin ayam seberat hingga 2 kgMereka bersahaja, mereka sangat pandai mencari makanan, mereka mencari makanan, mereka terburu-buru dan menentang latar belakang saudara mereka dengan produktiviti telur yang tinggi.

Roosters berat sehingga 3 kg, ayam per kilogram lebih ringan. Selama setahun, ayam boleh membawa 220 telur dengan krim ringan atau kulit putih. Ayam baka ini dibezakan oleh hakikat bahawa pada berat yang agak sederhana memberikan bangkai menarik.

Ayam Amrox

Ayam AmroxAmrox baka amerika kuno mempunyai ciri “cuckoo” warna, dan mengikut standard, setiap pen harus berakhir dengan jalur gelap. Oleh kerana tanda hitam yang lebih luas pada bulu, wanita kelihatan lebih gelap daripada lelaki.

Muncul di Eropah, arahan memakan daging ayam telah membentuk diri mereka sebagai lapisan halus yang memberi sehingga 220 telur per tahun, serta burung daging yang baik. Coklat dewasa tumbuh sehingga 4.5 kg, ayam per kilogram lebih ringan. Ayam Amrox mempunyai rasa tenang, cepat membiasakan diri dengan keadaan baru penahanan dan berkembang dengan baik.

Ayam Holocene

Ayam HoloceneBaka purba asalnya dari Romania pada asalnya dikenali sebagai Naked Transylvanian. Tetapi selepas peningkatan penyebaran darah baru, indikasi asalnya hilang, dan ayam-ayam holocaust itu tersebar di seluruh dunia.

Nama burung itu diperolehi kerana tiada sebarang kesan bulu pada leher. Pada bahagian tubuh yang lain, bulu juga tumbuh secara tidak rata, dan beberapa bahagian tubuh tidak kelihatan seperti leher burung. Dengan penampilan asalnya, ayam nerd adalah kepelbagaian daging, dengan kerap memberikan 150-180 telur setiap tahun dan berkembang menjadi 3.5 kg berat.

Ayam baka hitam Moscow

Ayam baka hitam MoscowBuah kandang asli ayam Moscow adalah kepunyaan hala daging dan menikmati cinta yang baik dari pemilik ladang kecil dan plot rumah tangga. Ciri-ciri ciri baka termasuk kesederhanaan terhadap pilihan makanan, kemungkinan menjaga walaupun di kawasan dengan iklim yang keras, penentangan terhadap penyakit unggas biasa, serta produktiviti daging dan telur yang layak.

Sudah pada usia empat bulan ayam hitam Moscow mulai membengkak dan selama setahun memberikan hingga 250 coklat telur atau krim telur. Yaytsenoskost dipelihara pada musim sejuk.

Ayam dewasa dan ayam tidak lemak seperti saudara daging mereka, tetapi untuk ayam menunjukkan prestasi yang baik. Berat hidup ayam daun 3.5 kg, ayam – 2.5 kg.

Pengumpulan ayam baka yang berlainan – video