wicket iz profilne cijeviSvaki normalni vlasnik koji ima kuću, kućicu, zemljište, želi zaštititi svoju imovinu od nepotrebnih stranih pogleda i zadiranja u nju. Postavljanje prolaza s profilnih cijevi vlastitim rukama bit će izvrsna alternativa gotovim mogućnostima na građevinskom tržištu. Osim toga, proizvodni proces će izoštriti vaše vještine, a rezultat će vas oduševiti mnogo godina.

Kakvo je dobro ovo Vrata?

wicket iz profilne cijevi u predgrađuOvaj proizvod je dugotrajno tražen među ljudima različitih društvenog statusa. To je zbog mnogih prednosti:

 1. Jednostavna montaža i montaža. Učitelj može imati nisku kvalifikaciju
 2. Opća dostupnost i raznovrsnost profilnih cijevi
 3. Materijal je otporan na utjecaj na okoliš
 4. Prihvatljivi ukupni troškovi
 5. Sposobnost stvaranja jedinstvenog dizajna

Priprema za rad i crtež

nacrt prolaza iz profilne cijeviPrije nego što počnete da se vrata na oblikovana cijev morate odlučiti s nekim nijansama: izbor materijala i alata, odabir i obilježavanje mjesta postavljanja razvoj detaljnih crteža.

Ako ne koristite konfekcijski dizajn i već imate neko iskustvo u izradi takvih dizajna, odmah možete početi označavati teritorij i sastaviti crtež. Tako možete uštedjeti vrijeme i resurse.

Popis potrebnih materijala:

 • profilne cijevi za okvir s poprečnim presjekom 40 × 20 i više;
 • cijevi za podupirače s kvadratnim (pravokutnim) dijelom 60 × 60 i više;
 • Ušice (od drvenih ploča, svih metalnih ploča ili valovitih ploča);
 • Samorezni vijci za pričvršćivanje kože na okvir;
 • zglobovi prolaza s ugrađenim ležajem;
 • zaključavanje i rukovanje;
 • antikorozivna, temeljna i boja;
 • cement, pijesak, šljunak.

Da biste kupili sve to potrebno je s malom marginom od oko 10-15%.

Potreban alat:

 • električna bušilica i bušilice;
 • bugarski i odvojivi krug;
 • električni aparat za zavarivanje i elektrode, na primjer: AO-2, OM-4, M-3 do 2 mm;
 • razina, mjerna traka, goniometar, zavoj od najlonske niti;
 • bravar (s kvadratnim napadačem);
 • Odvijač odvijača ili Phillips;
 • lopata.

Obraćamo se vrata za crtanje i definirati ga: veličina i presjek profila cijevi na okvir i nosača okvira i opreme dimenzije, visina vrata iznad tla, položaja zgloba i zaključavanje.

Pokušajte se pridržavati maksimalne točnosti u izračunima. Loše dizajnirani crtež može rezultirati asimetričnim okvirom ponašanja.

Prva faza je ugradnja nosača

vrata iz profilne cijeviNakon obilježavanja zemljišta u pripremi, kopanje jama ispod podstave. Pre-kupljene cijevi za potporne stupove treba položiti u tlo na 1/3 ukupne duljine (trebao bi biti prikazan na crtežu). Cijevi se tretiraju s anti-korozijskom otopinom i izravnavaju se u jami korištenjem razine zgrade. Jame su ispunjene ruševinama i betonirane otopinom pijeska i cementa u omjeru 3: 1.

Nakon izlijevanja, nemojte pritisnuti stupove nekoliko dana.

Nakon skrućivanja, petlje su zavarene na cijevi. Podloga i slikarstvo su u tijeku.

Related  Pregled i izbor regulatora napona za vikendice i kuće

Druga faza – zavarivanje kostura

Zavarivanje okviraDok se otopina skrutnjava, moguće je izraditi okvir prolaza iz profilne cijevi. Segmenti radne ploče izrezani u dimenzije crtanja postavljeni su na klupu ili bilo koju drugu površinsku površinu. Mjesta za zavarivanje su uklonjena bugarskim, fileom ili brusnim papirom. Imamo dijelove u predloženoj konstrukciji i pričvrstimo ih (po mogućnosti sa stezaljkama).

Zatim morate odlučiti: sami kuhamo okvir ili unajmimo salavat. Za samostalan rad s ručnim zavarivanjem potrebno je odgovarajuće kvalifikacije.

Nemojte kuhati, ako nemate vještinu. To je opasno za zdravlje i život.

Zavarivanje se provodi u fazama:

 1. Uvučena je vanjska cijevna kontura.
 2. Perpendicitost uglova provjerava se s nitom i goniometrom.
 3. Interne particije se oduzimaju i ponovno provjeravaju.
 4. Svi spojevi su pouzdano zavareni.
 5. Izrezano, neujednačenost je izjednačena.

U mreži ima dovoljno videa na temu: “Kako zavariti prolaz iz profilne cijevi”, ali po prvi put se preporučuje da rade u paru s specijalistom.

Za gotovu konstrukciju, zglobovi nosača i remenima zavareni su ispod brave. Preporučljivo je provjeriti otvaranje / zatvaranje okvira na nosačima. Ostaje premazivati ​​i bojati proizvod pištoljem za raspršivanje. Sličan okvir prolaza iz profilne cijevi prikazan je na slici.

Treća faza je pričvršćivanje obloga

profiliranog lista za prolaz iz profilne cijeviAko unutar oblikovanih ćelija prolaza nema dekor elemente, onda se može šivati ​​čeličnim listovima, drvom, ugljenim pločama, valovitom pločom i drugim materijalima.

Za početak, označite list koji nam je potreban po veličini okvira, nakon čega ga prekinemo s bugarskom. Rupa i rupe su izbušene u okviru, a ploča je učvršćena na njemu. Bušenje se također obavlja u letvama ispod brave, a ispod ručke na koži. Pomoću odvijača i vijaka povučemo list na profil.

Posljednja faza je postavljanje vrata. Nakon svih operacija, možete staviti na šarkama gotove obložene i obojene wicket. Mi bacamo bravu na marame i ručku na njega.

Related  Vrste bušilice i metode borbe

To je sve. Naš vlastiti prolaz iz cijevi profila je spreman.

Izrada prolaza iz profilne cijevi – video