filteri za pročišćavanje vodeApartmani u gradovima služe vodu iz slavine, pogodnom za piće. Međutim, gotovo svaka obitelj ima vodeni filtar, koji proizvodi dodatno čišćenje. Loša ekologija, onečišćenje rijeka i jezera, nekontrolirano ispuštanje kanalizacije filtriranje vode za piće nužnost ne samo u urbanim uvjetima već iu zemlji. Pomoću filtera možete ublažiti vodu, obogatiti je potrebnim elementima u tragovima.

Zagađena voda u zemlji: kako prepoznati prijetnju

prljave vode iz vodovodaMnogi vjeruju da je voda iz bunara i bunara savršeno čista. Ponekad je to, ali često sadrži kemijske nečistoće, patogene bakterije i otrovne tvari. Da bi se procijenila kakvoća vode, potrebno je napraviti kemijsku analizu u laboratoriju. To će dati potpune informacije o svojoj kvaliteti, sastavu i strukturi.

Možete samostalno provjeriti prisutnost nečistoća i čistoću vode vizualno:

 1. Ulijte malo vode u prozirnu staklenu posudu.
 2. Stavite 2-4 sata na zasjenjenom mjestu.
 3. Provjerite ima li sediment na dnu. Nečistoće se podmiruju na dnu boce u obliku zrna, plaka ili smeđih pahuljica.

Nemoguće je samostalno proučavati strukturu nečistoća i prisutnost patogenih bakterija. Voda može sadržavati vodikov sulfid, dušik, amonijak koji ulazi u bušotinu kao posljedica propadanja otpadnih proizvoda biljaka ili životinja.

Ako je dacha smještena pored industrijskog kompleksa, biljke ili polja zasadene usjevima, onda ulazi u područje visokog rizika. Gnojiva, gnojidba, kemikalije, koje liječe biljke od štetnika, ulaze u podzemne vode. Izbočine iz tvornica, tvornica i industrija onečišćuju obližnje rijeke i jezera. Otpad u životu životinja na farmama mijenja strukturu vode koja prodire u tlo.

Nemojte piti vodu iz nepoznatih izvora. Transparentan izgled, može se otrovati kemikalijama. Ako je potrebno, kuhajte vodu najmanje 9-12 minuta.

Ako živite daleko od industrijske proizvodnje i agrotehničkih kompleksa, još uvijek nema jamstva da kemikalije iz susjednih područja neće ući u vodu. Vlasnici mogu oploditi tlo kemijskim preparatima, otrovnim štetnicima i parazitima s otrovnim sredstvima, kopanjem lijekova, živinim otpadom i teškim metalima u tlo. Ulazak u zemlju, sve se raspada i neizbježno se miješa s tla i površinske vode.

Čvrsta voda kontaminirana bakterijama nepovoljno utječe na tijelo:

 • uzrokuje alergijske reakcije, osip, crvenilo kože,
 • narušava strukturu kose i noktiju,
 • pogoršava kronične bolesti bubrega i gastrointestinalnog trakta.

Za sigurnost i puno povjerenje u čistoću vode, preporučuje se ugradnja filtera. Ona će pročistiti tekućinu uklanjanjem kemijskih nečistoća i štetnih bakterija.

Vrste filtera za privatnu kuću i kućicu prema stupnju pročišćavanja

Filtar za vodu u zemlji je nužnost koja štiti od trovanja i nelagode. Postoji širok izbor filtera koji se razlikuju po veličini, načinu čišćenja, načinu instalacije i načelu rada.

Prolazak kroz glavni filtar

Ako prigradski prostor ima glavni vod, tada je ugrađen glavni filtar. Čisti i omekšava vodu, poboljšava okus i boju, povećava vijek trajanja vodoopskrbne opreme.

Na kućici, glavni filtar za vodu može biti dvije vrste:

 1. Neto. To je višeslojna mreža s tankom mrežom, koja se nalazi u cijevi od metala. Čisti vodu mješavine hrđe, pijeska, gline od gline. Odaberite sustav reverzne ispiranja: u ovom su filtaru zadržane više stranih čestica.filter zaslon
 2. Uložak. Ona hvata najmanji dodatak i suspenzije, briše se iz klora, uklanja željezo. Nemojte zaboraviti zamijeniti uložak na vrijeme, ovisno o tome ovisi o kvaliteti pitke vode.filtar za uložak

Kada je glavni filtar priključen na cijev, tlak vode se smanjuje. Da biste ga spremili, kupite proizvod s minimalnim gubitkom hidrauličkog.

Filteri za vodu u privatnoj kući instalirani su zasebno na cijevi s hladnom i toplom vodom. To pomaže da precizno pokupite proizvod i produžite vijek trajanja.

Related  Spajanje kotla na kolibu

Filtar “Pitcher”

bacač filteraPlastični spremnik s prikladnom ručkom postao je popularan među stanovnicima ljeta.

Prednosti filtra:

 1. Niska cijena. Prosječna cijena proizvoda je 500-1700.
 2. Zamjenjivi srednji spremnik za čišćenje. Uklanja klor, pijesak i hrđu.
 3. Jednostavnost korištenja. Ne zahtijeva posebnu instalaciju.
 4. Može se koristiti u kućama koje nemaju tekuću vodu.

Na nedostatke filtera može se pripisati ograničena količina vode koju treba pročistiti i čestu zamjenu patrona. U kantu se nalaze 2-3 litre tekućine. Ne štiti vodu od malih čestica suspendiranih tvari i kemijskih nečistoća. Promijenite patrone nakon 250-350 litara.

Mlaznica na dizalici

protočni filtar za dizalicuNa svim vrstama dizalica ugrađen je filtar za hladnu vodu u obliku mlaznice: pričvršćen je na navoj izljeva i pričvršćen posebnim stezaljkama. Neke vrste su instalirane blizu ljuske.

Čisti vodu iz hrđe, izbjeljivača i čestica vapna. Zamjenjive patrone s impregnacijom smole smanjuju tvrdoću vode i poboljšavaju okus.

Možete odabrati modele s 1 ili 2 stupnja pročišćavanja. Ugodno iznenađenje cijenu proizvoda: 150-250 rubalja.

Ako vaša kuća nema središnju cijev za vodu, a crpke za vodu koriste pumpa, pažljivo koristite mlaznicu na slavinu. Smanjuje protok vode, uzrokujući da crpka radi s preopterećenjem i trzajima. Kontinuirano uključivanje motora ima katastrofalan učinak na tehnologiju.

Postavlja “ispod sudopera”

skup filtera za pranjeIzvrstan filter za pročišćavanje vode u zemlji i privatnoj kući. Filtarski sustav kvalitativno čisti vodu svih nečistoća, bakterija i suspenzija, čini vodu transparentnim i ukusnim. Višestranično čišćenje omogućuje vam zadržavanje čak i najmanjih čestica.

Nedostaci proizvoda uključuju uvjete rada:

 1. Instalira se samo u kućama priključenim na vodovod.
 2. Česta promjena spremnika, koja se brzo začepljuje sa smjesom i suspenzijom. Napuni se aktivnim ugljenom, u kojem se množe patogene bakterije i mikrobi. Da biste promijenili uložak, morat ćete rastaviti dio dizajna i to nije jednostavan posao.

Trošak filtra: 3000-15000 rub. Proizvod instaliraju stručnjaci. Maksimalni stupanj čišćenja: 4.

Membranski filtri

membranski filtar za voduOni rade na molekularnoj razini, opremljeni su s dubokim stupnjem pročišćavanja. Uz pomoć filtera, moguće je pročišćavati kanalizaciju, desalinizirati tekućinu soli, ukloniti ljestvicu i sediment. Nakon čišćenja, voda se može piti bez kuhanja i taloženja.

Prikladno za kuću s tekućom vodom. Idealni filtar za dacha, štiteći od suviška željeza u vodi.

Uz prednosti, proizvod ima nedostatke:

 1. Visoke cijene. Cijena filtracijskog kompleksa: od 10.000 rubalja.
 2. Kako bi filtar radio, morate osigurati jak pritisak. Moćna pumpa troši puno struje, teško je raditi.
 3. Veliki unos tekućine. Da bi se dobilo 4-6 litara čiste vode, kroz membrane se prolaze 25-35 litara. Odbačena tekućina izlijeva se u prašak, koji brzo prelijeva.
 4. Uz nečistoće i mikroorganizme korisne soli i bakterije nestanu iz vode. Voda postaje “mrtva”. Možete kupiti specijalizirano rješenje za vraćanje ravnoteže soli tekućine, ali to će značajno povećati trošak proizvoda.

Related  Zanimljive ideje za postavljanje ormara

Membranski filtri ne pate od kiselih, alkalnih, abrazivnih čestica. Može izdržati visoki tlak. Filtarski vijek trajanja: 10 godina. Nije potrebno zamijeniti dijelove i dijelove strukture. Kontaminacija membrane može se ukloniti ručno ili protupovršavanjem.

Vrste filtera prema načelu rada

Filteri za vodu za kuću razlikuju se prema načelu djelovanja. Od čestica pijeska i suspenzija osloboditi su proizvode mehaničkog čišćenja, od bakterija i patogenih mikroorganizama – modeli s finim čišćenjem.

Filteri za grubo čišćenje

Spriječiti ulazak čvrste čestice u vodovod i grijanje, smanjiti opterećenje na tankom filteru, povećati vijek trajanja strojeva za pranje i perilice posuđa. Gruba filter je najbolja opcija za pročišćavanje vode iz bušotina u kafiću za kućanske potrebe.

Vrste proizvoda:

 1. Neto. Metalna rešetka s tankom ćelijom ispunjena je nečistoćama i česticama. Za kvalitetan rad, potrebno je pravilno očistiti filtar. Neki su modeli opremljeni automatskim sredstvima za čišćenje koje rade nakon određenog vremenskog razdoblja. Filtar se može nadopuniti manometrom i ventilom za smanjenje tlaka.grubo sito
 2. Kartrizhdny. Raspršuje male čestice nečistoća. Ne propušta hrđu, pijesak, djelotvorno je za čišćenje vode iz blata, mulja, algi i gline.grubo uložak za filtriranje
 3. Tlačna glava. Univerzalni filtar koji čisti vodu od nečistoća i čestica. Ona filtrira čvrste i viskozne suspenzije. Uz pomoć drenažne cijevi omekšava vodu. Neugodno je da djeluje učinkovito samo u grijanim prostorijama. Velike dimenzije stvaraju probleme pri transportu i instalaciji.grubo filter

Mehanički filteri su prvenstveno namijenjeni za primarnu obradu vode. Nemojte utjecati na njezin sastav bakterija i broj mikroorganizama.

Filteri za fino čišćenje

Preporuča se ugraditi zajedno s mehaničkim filterima. Pročišćavajte vodu od patogenih bakterija, kemijskih nečistoća i mikroorganizama. Promijenite strukturu tekućine, učinite mekom vodom.

Vrste proizvoda:

 1. Sorbitsionny. Filtar koji čisti vodu iz bunara iz bakterija, spojeva klora i teških metala. U spremniku je ugljen koji sadrži sorbent. Uklanja neugodan miris vode, uklanja strano okus, čini tekućinu prozirnom. Možete odabrati razrjeđivanje ili dezinfekciju sorbenta. Sami možete izvršiti zamjenu zamjenskog uloška.filtriranje sorpcije
 2. Razmjena iona. Smanjuje višak tvrdoće vode i uklanja kemijske spojeve. Nedostatak filtra je uporaba otopine soli i regeneracijskih spremnika. Dijelovi proizvoda zahtijevaju specijalno odlaganje. U pročišćenoj vodi, mješavina smole ostaje nakon ionskog izmjenjivača, instalirajte ugljen. Uklonit će preostale nečistoće.fini filtar ionske izmjene

Filteri za finu vodu idealni su za odmor. Oni će zaštititi vašu obitelj od patogena i mikroorganizama.

Proizvođači filtera: odaberite kvalitetu

Na policama trgovina postoji širok izbor filtera iz različitih tvrtki. Kako ne biste pogriješili i odabrali kvalitetan proizvod? Dachnikov se brinuo ne samo o trajnosti modela i dobrom pročišćavanju vode nego io troškovima filtra.

Related  Pregled peći za kuće za odmor

„Barijera”

filtar tvrtka BarrierTemelj asortimana su vrčevi i mlaznice na dizalici. Pristupačna cijena i jednostavnost korištenja marke su popularni. Filteri su prikladni i kompaktni, ne zauzimaju puno prostora u sobi. Spremnik se zamjenjuje samim sobom.

Tvrtka jamči kvalitetu svojih proizvoda. Kupac može odabrati model koji odgovara boji i obliku dizajna njegove kuhinje.

„Gejzir”

Geyser filtar tvrtkaTvrtka nudi izbor modela s više stupnjeva pročišćavanja. Zamjenjivi spremnici mogu se kombinirati ovisno o zagađenosti i strukturi vode, stvarajući pojedinačne mogućnosti čišćenja. Filteri dezinficiraju vodu, što ga čini prikladnim za piće bez toplinske obrade.

Tvrtka daje jamstvo na sve proizvode i dodatke. Konzultanti mogu dobiti sve potrebne informacije o instalaciji i radu svakog pojedinog modela za pročišćavanje vode u zemlji.

“Aquaphor”

filteri tvrtke u AquaphoruProizvođač nudi širok raspon filtera od vrčeva do sustava za pročišćavanje. Proizvodi visoke kvalitete napravili su tvrtku lider na tržištu. Instalacija u kući ili na filterima “Aquaphor”, ne možete sumnjati u sigurnost pročišćene vode.

Proizvođač daje jamstvo na robu i pribor. Specijalisti tvrtke pružaju pomoć u instalaciji opreme i pravilnom radu.

«Ecowaters sustav»

filteri iz Ecowaters sustavaTvrtka proizvodi visokokvalitetne filtere za domaću i industrijsku uporabu. Na tržištu postoji više od 100 godina. Proizvodi se razlikuju po svojoj trajnosti, visokokvalitetnim materijalima i suvremenim tehničkim karakteristikama.

Troškovi filtara ove tvrtke su visoki. Najviše proračunskih opcija je 60.000 rubalja. Postavljen kao središnja cijev za vodu i ispod sudopera. Proizvođač daje jamstvo za sve vrste robe i pribora.

Čistimo vodu u stanu

filtar za omekšavanje i deodorizaciju vodePotrebni su vodeni filteri za vodovod u stanu. Klor i nečistoće sadržane u vodi iz kapi štetne su za ljudsko tijelo. Posebno su pogođene djeca i starije osobe, one su osjetljive na bolesti gastrointestinalnog trakta i kože.

Obrađena voda na vodoopskrbnoj stanici zahtijeva dodatno liječenje nečistoća iz hrđe, spojeva klora i vapna. Filtri poboljšavaju okus vode, dezinficiraju i omekšavaju.

Filteri za prtljagu ugrađuju se u cijev za vodu, koji štite ulazak grubih čestica u vodovod, perilicu i sustav grijanja. Prvo stavite filtere za grubo čišćenje. Zatim ugradite mehaničke filtere s polipropilenskim čišćenjem. Oni filtriraju najmanjoj čestici suspenzije. Fine filtri smješteni su izravno u kuhinju. Dezinficiraju vodu i ubijaju patogene.

Za ublažavanje i deodoriranje mogu se koristiti pojedinačni spremnici prikladni za određenu vodenu strukturu. U kutiji za tuširanje preporuča se ugradnja mlaznice filtera koja će štititi kožu i kosu od štetnih učinaka spojeva klora, ukloniti neugodan miris.

Za završno čišćenje, voda za piće može se proći kroz filter kanu. Voda će biti mekša i ukusnija. Ako vam je potrebna mala količina visoko pročišćene tekućine, koristite filtar akvarija. Riješit će vodu svih tvrdih i viskoznih čestica, patogena i bakterija.

Filteri za vodu moraju biti instalirani ne samo u stanu, nego iu zemlji. Očigledna čista i prozirna voda iz vodokotlića ili vodene cijevi može škoditi zdravlju vaše obitelji. Kemijske nečistoće i suspenzije otrovaju tijelo, pogoršavajući kronične bolesti. Pravilnim odabirom i postavljanjem filtera ne možete sumnjati u sigurnost pitke vode.