Kunci so meso, krzno, velikani, dekorativniPlemenski kunci privabljajo možnost pridobivanja zgodnjega mladiča, hitrega uteži in dobre kakovosti krzna. Obstoječe pasme zajcev so običajno razdeljene na meso, krzno ali krzno in dekorativno.

Po teži so lahko domači kunci:

  • velik, masa odraslega moškega presega 6 kg;
  • teża teh żivali je većinoma v razponu 3-6 kg;
  • majhna, je majhna žival, ki tehta od 2 do 3 kg;
  • pritlikav, s težo od 1 do 2 kg.

Kunci se razlikujejo po dolžini in kakovosti lase, barve, stopnje rasti in števila kuncev pri potomcih. Po proučevanju opisa kunčjih pasem, fotografij najboljših predstavnikov plemenske posebnosti lahko dobite idejo o izbiri in poiščete najboljše živali za svojo domačo hišo.

V pogojih gospodinjstva so pasme kunčjega mesa najpogosteje vzrejene. Takšne živali hitro povečajo mišično maso in imajo pri zakolu dobre rezultate pri prehrani. Del živali je izjemno velikan.

Zajec Belega velikana

Zajec belega velikanaMed je velikanski zajec najbolj znana pasma je po rodu iz Nemčije in Belgije, kjer je žlahtnitelj pred prejšnjega stoletja uspelo, da bi živali, izstopa ne le popolnoma bele debel kožuh, ampak tudi zelo velikega obsega. Breja kuncev Beli dvižnik je že dolgo na ozemlju Rusije, v zadnjih desetletjih pa je bil prilagojen rasti v hujših razmerah kot v zahodni Evropi.

Vzorec za odrasle dobi živo težo do 7 kg, medtem ko živina goji ne le za meso, ampak tudi za kakovostne kože.

Po rezanju trupa kravji rejci prejmejo približno 3-4 kg prehrambenega mesa z nizko vsebnostjo maščob. Na kmetiji ta pasma kuncev dobro psi. Običajno na potomcu je do 11 zajcev, ki so pripravljeni iti na meso po 2-4 mesecih po rojstvu.

Kroker ali belgijski velikan

Kroker ali belgijski velikanČe je eden star, a danes ni danes izgubljen pasem kuncev – flan ali belgijski velikan. Čeprav so živali razlikuje atletske graditi, in ji pripada pasmi, mesa, ampak zaradi prijazno razpolaganja živali so velikanske kunci pogosto hranijo v hiši kot spremljevalca in pet.

Zgodovina kunca, prikazana na fotografiji, je stara več kot štiri stoletja. In ne morete natančno omeniti prednikov teh živali. Toda v preteklih stoletjih delo neznanih rejcev iz Flandrije ni izgubljeno ali izgubljeno, temveč se aktivno uporablja v Evropi, ZDA in Rusiji. Na sodobnih velikih kmetijah in zasebnih kmetijah goji več linij belgijskih kuncev velikanov.

“Najmanjša” so živali, ki rastejo do 6 kg, in resnično velikanski predstavniki pasme lahko tehtajo do 10-12 kg.

Plemenske živali imajo lahko drugačno barvo, vendar je plašč vedno zvočni, gosti, s kupom dolžine do 30 mm.

Kunci pasme Riesen

Kunci pasme RiesenVeliki kunci iz Belgije so bili znani in gojeni po vsej Evropi, vendar so konec XIX rejci v Nemčiji lahko govorili o videzu lastnih kuncev velikanov. Tako je bila ustvarjena pasma Risen kuncev, kar pomeni “velikan”.

To so danes največje od obstoječih živali. Teža moškega lahko doseže 12 kg in več, medtem ko je ne samo meso cenjeno, ampak tudi debelo kratko krzno različnih barv. Plemenske živali imajo velika ušesa, široke tace in masivno telo. Zaradi teže kuncev so pasme Risen precej počasne, vendar so dobre narave in pametne.

Kunci sivega velikana

Kunci sivega velikanaKunci belgijskega velikana so se pojavili v ZSSR po vojni in so povzročili nove pasme pasme ruske reje. Lokalna živina je bila uporabljena za pridobitev nepretrganih, trdih in številnih potomcev, obiskovalec v tujini pa je kunce dal velikost in težo. Kot rezultat, je bila registrirana še ena goveja pasma sivih velikanskih kuncev. To se je zgodilo leta 1952, in od takrat so ruski kunci dejavno uporabljali dosežke znanstvenikov.

Pri dostojni vzreji živali te pasme masivni podolgovat trup, močne tace in velika glava. Povprečni odrasli zajec tehta od 4 do 7 kg.

Drevesa ni mogoče imenovati gosto, zato se ta pasma kuncev ne uporablja za pridobivanje krzna. Barva je siva, na hrbtu je temnejša kot na želodcu.

Kunci kalifornijske pasme

Kunci kalifornijske pasmeStare testirane pasme so kalifornijske kunce. Sprejeti na jugu ZDA na začetku prejšnjega stoletja, še vedno kažejo dobre rezultate in so vzrejeni tako v industrijskem kot tudi na osebni kmetiji. Fur kunčje meso pasma je bil razvit na osnovi kompleksnih parjenja činčile, beli zajci iz Nove Zelandije in ruski hermelinom pasme. Nova pasma kuncev izstopala ne le svetle bele barve s kontrastnimi pike na ušesa, gobec, tace in rep, ampak tudi odlične telesne teže je, plodnost in debelosti. S kratkim telesom in harmoničnim hrbtenico povprečna teža zajca kalifornijske pasme doseže 4,5-5 kg.

Bela novozelandska kunca

Bela novozelandska kuncaZgodovina pasme belih novozelandskih kuncev je stara več kot sto let. Za proizvodnjo čistih belih mesnih živali so bili uporabljeni predstavniki belih velikanov in lokalnih živalskih albinov. Pasma, tudi s sorazmerno majhno težo živali, ki raste na samo 4,5 kg, še vedno ohranja svojo priljubljenost zaradi visoke kakovosti mesa z nizko vsebnostjo maščob, nezahtevnosti, zgodnjega razvoja in velikega števila kuncev v plemenih. Za sosedske znake belega novozelandskega zajca spadajo: snežno bela, brez najmanjšega namiganja na krznene madeže, idealen ugriz, široke tace in hrbet, srebro podplat in rdeče oči.

Rdeči zajček iz Nove Zelandije

Rdeči zajček iz Nove ZelandijePoleg belih novozelandskih kuncev je rdeča sorta, ki se uporablja tudi za proizvodnjo krzna in mesa. Teža močnih, dobro hranjenih živali do pol metra ne presega 4,5 kg, vendar je razmeroma majhna teža kompenzirana z visokim okusom, plodnostjo in vzdržljivostjo pasme.

Posebnost tega mesnega pasma kuncev je svetla neobičajna barva, ki se lahko razteza od opečnato rdeče barve do bogate rdečkaste barve.

Drobno krzno, pavljemaste šape, kompaktno telo – vse to omogoča rastejo rdeče novozelandske kunce na prostem tudi v razmeroma težkih pogojih.

Rabbit Butterfly

Rabbit ButterflyRuski zajec rejci zajček metulj z izvirno barvo, je pasmo ime, je bil podpisan več kot dvesto let. V naši deželi so bili najboljši rezultati doseženi z vzrejnim delom. Danes kunci ne tehtajo tri kilograme, ampak skoraj dvakrat toliko kot ob prihodu iz Velike Britanije. Poleg tega so bolj primerni za vsebino v lokalnih pogojih.

Če pogledate na gobec živali, lahko opazite veliko temno mesto, v obliki molznice s širjenimi krili. Ta kraj je pasma zajec, ki je prikazana na fotografiji zaradi svojega imena. Druge točke, ki so že poljubne oblike, lahko vidimo na telesu, okoli orbite in na ušesih. Ob hrbtenici je tudi temna barva. Kremplje in repno svetlobo. Pike na kuncu so lahko različni odtenki od črne do smetane.

Zajec francoske ovce

 

Zajec francoske ovceVidez pasme kuncev, ovac, ljudi je treba spontano mutirati, zaradi česar so ušesa izgubile navaden navpični položaj in slegle, zaradi česar so živali podobne jagnjetoma. Sprememba videza je bila opazna in določena z izbiro. In danes so kunci kunci priljubljeni ne samo kot kmetijske mesne živali, ampak tudi kot hišni ljubljenčki.

Predniki sodobnih pasem zajcev z ušesnimi ušesi so postali Angleško zloženo. Prve kopije kuncev francoskega ovna so bile prikazane sredi stoletja, preden so sledile v Franciji. Nenavadne velike živali so se kot radovednost razširile v svoji domovini in se nato preselile v sosednje države. Velik vpliv na pasmo so omogočili rejci Nemčije, ki so zaradi dolge selitve prejeli zelo produktivne hitro rastoče domače živali. Povprečna teža odraslega moškega je več kot pet kilogramov, ženske pa so le malo lažje.

Poleg izjemno postavo in odličnem stanju telesa, lop močvirsko zajci dokazujejo visoko kakovost krzna, barvna paleta je dovolj široka, da lahko le povečuje zanimanje za pasmo ovac, in lop močvirsko kunce je mogoče videti v vse večjem številu kmetij.

Edina stvar, ki bi morala biti znana lastnikom teh nenavadnih živali, je negativen učinek mutacije na hrbtenico kuncev. Isti gen, ki povzroča padec ušes, vodi do orezovanja in osicifikacije hrustanca tkiva skozi okostje. Kot rezultat, ženske po enem letu starosti pogosto ne morejo dati potomcev, pri odraslih živalih se lahko pojavijo težave s sklepi.

Angorski zajček

Angorski zajčekPoleg mesnih pasem kuncev so tudi živali z debelim, dolgim ​​ali kratkim krznom, ki so vzrejene zaradi kože ali kože, priljubljene. Angorski kunci pripadajo pasti. Pri živalih, je debela tanka kup 15 do 25 cm in dolžina takega zapisa ohranila skoraj po vsem telesu, torej med so prsti na stopalih pogosto dolge šopi las, ščetke so na voljo na velikih zajec ušesa tudi. Barva kuncev je lahko drugačna. Zaradi pojavi obilo medu živali veliko, v resnici, angora zajec redko tehta več kot 3,5 kg, do katerih je raste v sedmih mesecih življenja.

Prve informacije o nenavadni pasmi so dosegle Evropejce v začetku osemnajstega stoletja. Domovina večernih zver Turčija, od koder so kunci kunci najprej zadeli v Stari svet in nato v Ameriko. Če so bili prvotno upodobljeni na sliki kunci Angorske pasme redki hišni ljubljenčki, se danes njihova navzdol široko uporablja za proizvodnjo toplo prejo, tkanine, izdelane iz nje, in gotova oblačila.

Bel psi zajec

Bel psi zajecDruga dolina kuncev se je rodila v ZSSR sredi prejšnjega stoletja. Zahvaljujoč prehodu francoske Angore in lokalnih živali se je pojavilo univerzalno belo puhalo. Kunci te pasme se vzrejajo za meso in za pridobivanje mehkega svilnatega krzna.

Danes se izbor nadaljuje, na voljo pa so tudi rejci zajec, saj so se živali pojavile ne samo bele, ampak tudi modre, črne, dimljene živali. Živali so postale bolj trpežne, prilagojene rasti na prostem, teža pa se je povečala na 4 kg. Če je bilo prej dolgo kup angora zajec zelo muhasta in enostavno odmetavajo, izgube kakovosti v tekočem živalskega krzna je veliko bolj prilagodljiva in praktično ne spremeni vrsto vsebine v vsakem okolju.

Rabbit Rex

Rabbit RexZgodovinsko nemško pasmo kuncev Rex izstopa z izredno debelim kratkim krznom, tako da ostane vtis plišastih ali striženih visoko kakovostnih ovčjih kož. V ZSSR se je zgodovina pasme začela pred stoletjem. Kunec Rex, kljub prepovedi nemških organov, je bil skrivaj izvožen iz države, vzgojil in dal potomce že v ZSSR.

Znani mehki žametni krzneni kunci dajo in fino meso. Odrasli rastejo do 4-5 kg. In z lahkim tanko kostjo je donos živega mesa z nizko vsebnostjo maščob pomemben.

Za pedigre značilnosti kuncev Rexa vključujejo velik podolgovat trup, majhna okrogla ušesa, kratek, zavite brki. Danes je veliko monotonih in opaznih barv, ki diverzirajo krznene plašče od kuncev.

Zajec pasme Chinchilla

Zajec pasme ChinchillaChinchilla je na sliki kuncev kuncev poimenovana po majhni živali z presenetljivo mehkim krznom izvirne barve. Kot rezultat izbora v domačih zajcev ni, da posnema videz krzna, ki ima gosto srebrno-sive do temno kup podlago, svetli, skoraj beli trak na sredini las ali črno konico.

Pasma kuncev Sovjetska Chinchilla, ki izhajajo iz ZSSR v zadnjem stoletju, predniki francoske krvi podedoval dragoceno krzno, ampak je bolj hudo, nezahtevne in ploden.

Kunec stalno prinaša do 8 kuncev, medtem ko odrasla žival tehta do 5 kg. To so močne, velike živali z dobrim zdravjem in hitro povečevanje telesne mase.

Okrasni kunci

Okrasni kunciV zadnjih letih se okrasijo kunci, ki se razlikujejo od tistih, ki so gojene za meso in krzno, manjšo velikostjo, prijaznostjo in izrazito privlačnim videzom. Zato se mnoge živali dotikajo “otroške” vrste gob in telesne strukture, ki je povezana z zajcem, ostane v življenju.

Domači kunci so običajno razdeljeni vzdolž dolžine plašča, velikosti in barve. Danes v mestnih apartmajih lahko najdemo kot navadne velike živali, na primer kunce zajce Baran ali predstavnike Angorske pasme, pa tudi miniaturne ali celo pritlikave živali.

Dolgoročni dekorativni zajčekIz Belgije v naši državi je padel kunce zajce, ker je neke vrste gripe zaslužil ime leva glava. Podolgovat mehki kup je prisoten na hrbtu, kroni, prsnem košu in licih, včasih pa tudi na zadnjih nogah, ki tvorijo bujne “hlače”. Živali imajo gosto telo, težo ne presega 1,7 kg in je povsem primerna za notranje značilnosti.

Dwarf Rabbit RexRdeči kunci se razlikujejo od velikih kolekcij le v velikosti in teži. Miniaturne živali so pokrite s kratko mehko krzno, majhnimi zmečkani brki in tehta največ pol kilograma. Na domu so dekorativni zajci enostavno navadni, pametni in izobraženi. Rdeči kunci Rex so lahko monofonični ali barviti.

Škrlatec zarodka ramNenavaden videz kuncev kuncev ovčjih pasem je povzročil neverjetno priljubljenost med ljubitelji hišnih ljubljenčkov. Živali ohranjajo izvirno obliko ušes in trdno trčeno hrbtenico, vendar je precej manjše od običajnih predstavnikov francoske ramske pasme. Mirni kruhni kunci imajo miren značaj, ne presegajo 30 cm in tehtajo približno 1,5 kg. Pri novorojenih kuncih so ušesa pokončna, spremenijo obliko šele po nekaj tednih. Med barvami kozjega kunca: činčila, bela z modrimi ali rdečimi očmi, modra, opazna.

Mesne pasme kuncev – video