Hranjenje prepelice z mešano krmoZ vzdrževanjem katerekoli perutnine igra odločilna vloga dobrih prehrane, vendar pa so potrebni dvotirno optimalno izbrani obroki majhnih hitro rastočih prepelic. Mešana krma za prepelice je idealna rešitev, ki omogoča ne samo poenostavitev menija večkrat, temveč tudi olajšanje skrbi za hišne ljubljenčke.

Nestlings bo hitro naraščal v telesni teži in telesni masi, odrasli pa bodo nosili in pomnožili, če bodo stalno in obilno prejemali potrebno količino maščob, beljakovin in ogljikovih hidratov, mineralov in vitaminov.

Vse te komponente so nujno vključene v polno krmo za prepelice, katerih sestava je posebej izbrana in uravnotežena v skladu z okusi in potrebami ptice.

Sestava mešane krme za prepelico

Nestlings potrebujejo krmno mešanico, bogato z beljakovinami

Danes obstajajo univerzalne spojine in tiste, ki so usmerjene v to ali drugo starost. To je posledica sprememb v potrebah telesa za gojenje piščancev, mladega mesa ali prepelice jajc.

Eden od najbolj pomembnih komponent so beljakovine, predvsem je perutnina potreben za meseca starosti do bejba aktivno raste, nato pa za kokoši za valjenje jajc ne bi negativno vplivalo na zdravje ptic in dolgoročno ohraniti visoko raven:

  1. Od trenutka kokoši iz jajca do 30 dni življenja prepelice morajo dobiti krmne mešanice, ki vsebujejo približno 24-27% beljakovin, ne le rastlinskega in živalskega izvora.
  2. V naslednjih dveh tednih se perutnini ponudi krma z nekoliko zmanjšano vsebnostjo beljakovin. Dobro je, če je v mešani krmi za prepelice od 17 do 24% beljakovin.
  3. Odrasle živali, ki gredo v meso, se hranijo z mešanico 16-17% beljakovin.
  4. Nesushki dobivajo približno 21% beljakovin iz celotne krme.

Količina ogljikovih hidratov določa energijo, ki jo ptica prejme s hrano. Če se krmila zbirajo nepravilno in predlagana prehrana je nizko kalorična, je težko pričakovati, da bodo mlade prepelice zadovoljile stopnje rasti, odrasli pa bodo začeli aktivno dati potomstvo.

Related  Telo se ne vrne na noge, kaj naj naredi, kako pomagati?

Prekliči v kletkiGlavni vir hranljivih snovi in ​​energije v krmi za prepelice so žita. Od skupnih zrn za proizvodnjo pripravljenih mešanic in domačih krme se najpogosteje uporabljajo koruza, pšenica, proso in ječmen. Z ovsom, še posebej neobčutljivim, je vredno biti bolj previden. Grobi veliki deli površin semenskega sloja lahko zožijo požiralnik majhnih ptic, povzročajo boleče pogoje in celo smrt prepelice.

Minerali, aminokisline in vitamini so pomembni tudi pri sestavi mešane krme za prepelice. Poleg zrnja je ta potreba zasnovana tako, da izpolnjuje tako dragocene dodatke kot torto in zdrob, vitamine in encime, bogate z kvasom, zeleno krmo, zdrobljeno lupino, soljo in kredo.

Hranjenje domačih prepelic z mešano krmo

Pripravljene mešane krmne mešanice za prepelice so primerne za:

  • jih je enostavno shraniti in dati ptici;
  • v njihovi sestavi je vse, kar je potrebno za popoln razvoj in vzdrževanje zdravja;
  • lažje je nadzorovati dejansko porabo, brez strahu, da bodo nekateri hišni ljubljenci lačni.

Izjemno priročen in učinkovit tristopenjski krmilni sistem “start-rasti-konča”, namenjen za hranjenje prepelic od rojstva do zakola.

Morda je edina pomanjkljivost mešane krme za prepelico cena izdelka. To je višje od stroškov posameznih komponent ali mokre krme, ki se uporabljajo pri zadrževanju te vrste perutnine.Sestava krme za prepelice

Popolna krma za rast od 22 dni

Celoten vir za prepelice od 42 dni

Če je ta dejavnik odločilen pri izbiri načina hranjenja, se lahko pripravljena mešana krmna mešanica z zelenimi ali mokrimi meskami zmanjša količina suhe hrane.

Vreče se lahko hranijo s pitno vodoNa kmetijah, kjer se hranijo piščanci, je mogoče shraniti dovolj mešanih krmil za to vrsto ptic, saj je dovoljeno hraniti prepelice s pitno vodo. Toda hkrati je treba upoštevati razliko v porabi beljakovin in dodatno v prehrani ptic dodati 2 g brez maščobe skuto na prepelico na dan ali uporabljati druge beljakovinske dodatke.

Obstaja veliko že pripravljenih vilic za prepelice. Toda pri izbiri mešane krme je bolje, da se raje nabirajo zmesi ali spojine z najmanjšim, v obliki granul. Ta značilnost je posledica majhne velikosti ptice.

Mešana krma za prepelice z lastnimi rokami: recepti in izbor sestave

Če perutninar iz nekega razloga nima možnosti uporabljati pripravljenih kompleksnih mešanic, lahko sami naredite krmo. Na večini kmetij, ki se ukvarjajo z vzdrževanjem in vzrejo prepelic, obstaja vse, kar je potrebno za to, od zrnja do krede in kvasa.

Related  Gojenje piščancev, hranjenje in hranjenje doma

Priprava krme z lastnimi rokamiKot vzorec je enostavno slediti sestavi, navedeni na pakiranju, s končano hrano, z osredotočanjem na pasmo in velikostjo ptice ali z mešanjem roke z mešanimi krmili za prepelico v skladu s receptom, prikazanim v tabeli. Ta zmes je lahko univerzalna in primerna za krmljenje ptic različnih starosti.

Priprava mešane krme za prepelice – video