Kalkuner av forskjellige raserInnbygget av innvandrere fra den gamle verden har kalkuner blitt et symbol på USA og Canada, men i mange århundrer har stort fjærfe blitt dyrket rundt om i verden. Siden da har en rekke kalkun raser blitt oppnådd, bilder og beskrivelser av hvilke vil hjelpe nybegynnere fjørfeavlere å gjøre valg og nytte av denne eller den variasjonen for sin gård.

I forrige århundre tiltok fuglen oppmerksomheten til store kjøttprodusenter. Fra dette tidspunktet begynte det systematiske arbeidet med å fjerne tunge brønnkalkede og broiler kalkuner, da slaktingen vokste til en rekordvekt på 25-30 kg.

Moderne raser varierer ikke så mye i utseende og farge på fjerdedel, men også:

 • tiden for å nå den optimale levende vekten for slakting;
 • kroppsvekt og forholdet til mengden kjøtt som er oppnådd;
 • eggproduksjon.

Rasene av kalkuner for avl hjemme er godt tilpasset betong vedlikehold. En slik fugl er hardy, øker vekten raskt, den er ikke selektiv når man velger fôr.

Bronse kalkuner

Bronse kalkunNavnet er gammelt, kjent for fjørfeavlere, kalkunen har fått på grunn av sin karakteristiske farge. Bakgrunnsforkleet virker brunaktig-rød, bronse. I lyse, store menn, er den øvre tredjedel av brystbenet og nakken malt nesten svart, det samme, bare med et bronsebånd som fjærer på ryggen. Fjærene på halen er dekorert med brune og røde striper. På hofter og vinger av bronse kalkun er kontrasterende hvite bånd merkbare. Spirene på fuglens hode og koraller er lyse rødt med overgang fra hvitt eller blått.

Bronse kalkuner på gårdenKvinner har mer beskjedne farge, kan den samme fuglen lære og hvite kanter på fjærene av den vinger, bryst og rygg, mer elegant enn den bronse kalkun mannlig silhuett og mangel på ornamenter på hodet.

Den gjennomsnittlige vekten av kalkun er 18 kg, og kalkunen – 11 kg. I et år kan kvinnen rive opp til 100 egg.

Fugler tolererer perfekt utendørs vedlikehold, selv i tempererte klimaer. I Canada, i midten av forrige århundre ble det innført en innfødt versjon av en bronse kalkun med rekorduthold, anstendig vekt og høy egglegging. Dessverre har denne rasen med kanadisk kalkun i dag praktisk talt forsvunnet fra gårdene. Ifølge fuglens folketelling var det i løpet av 2013 bare 225 legghøns i hele landet. I dag er en kampanje på gang for å reprodusere det tidligere dyret og opprettholde rasen.

Related  Duck raser til oppdrett

Males av bronseRasen av bronsefugler, avledet i USA, så vel som den kanadiske, stammede fra villabbor i kilder. Men i dag er det nesten ikke brukt, noe som gir opphav til mange flere moderne linjer med fjærfe.

Bronse brede kalkuner

Bronse brettet kalkunEtterfølgeren til bronse kalkuner var rasen av bronse, bredkalket kalkun, som ligner sin stamfader, men større i den thorakale delen av kroppen. Kalkunens vekt er i gjennomsnitt 16 kg og 9 kg på hunnen. Mesteren av rasen er en kalkun som veier 35 kg.

Dessverre er denne kalkunen ikke til avl hjemme. Årsaken til dette – en relativt lav eggproduksjon, bare 50-60 egg per år og manglende evne til å gå utendørs. Men fuglen tilpasser seg lett til vedlikeholdet i industrielle fjærfehus.

I dag brukes denne typen bronse kalkuner til avl og dyrkes under intensiv fjærfeavl for kjøtt.

Nord kaukasiske bronse kalkuner

Kalkuner Bronse Nord-KaukasiereRasen av kalkuner, oppvokst i 1946 i Sovjetunionen, vokser hjemme selv til i dag. Forfuglens forfedre var representanter for lokale varianter av kalkun og produsenter av brede kist, bronse kalkuner. Stor godt tilpasningsdyktig til ulike forhold hos personen har en imponerende størrelse.

Den voksne hannen vokser til 14 kg. Og kvinner er som regel halvlighter. Kalkuner er ikke dårlig rushing og gir sterke avkom.

Moskva bronse kalkuner

Moskva bronse kalkunFra de brede kalksteinskalkuner og lokale fugler ble det oppnådd en annen innenlandsk rase – Moskva-bronse kalkun. Som følge av beskrivelsen og bildet av rasen, har kalkuner av denne sorten en bred konveks bryst og en lang kropp. Fugler er varige, de føler seg bra på beite, noe som gjør at de kan inneholde kalkuner, ikke bare i store fjærfehus, men også i private gårder.

Related  Kalven kommer ikke tilbake på føttene, hva de skal gjøre, hvordan å hjelpe?

Hanner av denne kalkungen for avl hjemme oppnår en vekt på 19 kg. Kalkuner er mindre, deres maksimale vekt er 10 kg.

Hvite brede kalkuner

Hvit bredbredd kalkunI midten av forrige århundre i USA mottok oppdrettere en rase broiler kalkuner, som i dag har ubestridelige lederstillinger over hele verden. Hvite brede kalkuner er et resultat av å krysse de populære og dagens raser av nederlandske hvite kalkuner og innfødt amerikansk bronsebrett.

Årsaken til fuglens bredeste spredning var dens tidlige modenhet, høyt utbytte av verdifullt kjøtt og opp til 80% av slaktvekten. Sammenlignet med bronse kalkuner, får kvinner av hvite fugler flere egg, fra 100 til 120 stykker per år.

Broiler kalkuner av denne rasen har en oval kropp med et stort skrånende bryst og en bred rygg. Fuglen er godt fjæret og oppfyller fullt navn. Det er ingen svarte fjær på kroppen, bortsett fra et lite bunt på brystbenet. Rosa, brede mellomrom benene er lange nok, sterke. Plumage er tett, hvit, på brystet er et bunt av sorte fjær.

Hvite brede kalkunerHvite brede kalkuner i avl gir tre linjer:

 1. Den tunge linjen og kryssene fra det er kalkuner som veier opptil 25 kg og kalkuner opp til 11 kg.
 2. Den gjennomsnittlige linjen er menn opptil 15 og kvinner opp til 7 kg.
 3. Lys individer og kryss fra dem er de mest tidlige og miniatyr. Kalkuner veier ca 8 kg, og kvinner vokser til 5 kg.

Rekordindikatorer kunne ikke, men interesseprodusenter av fjørfe kjøtt og private fjærfe elskere. Hvite brede kalkuner har blitt grunnleggerne til mange interessante, svært produktive raser og kryss oppdrettet over hele verden.

Related  Biverkningar: tecken, läkemedel för behandling och förebyggande åtgärder

Nordkaukasiske hvite kalkuner

Fra krysset bronse kalkuner og fugler med hvit bred rasen ble oppnådd ved en rekke norske slaktekylling kalkuner – North Caucasian hvit kalkun.

Rasen er preget av utholdenhet, rask vektøkning og et vakkert egglag som kan betraktes som rekord. En voksen kalkun i et år er i stand til å gi opptil 180 stykker 80 gram egg.

Designet for avl hjemme, er rasen lett vedlikeholdt på beite og bruker den rimeligste fôr.

Foto og beskrivelse av kalkuner BIG 6

Britiske United Kalkuner (BUT) Store 6British United Kalkuner (BUT) Big 6 er et tungt, høyt produktivt kryss av en hvit, bredkrustet kalkun, aktivt brukt i industriell produksjon av fjærkerkjøtt. Hybridlinjen ble oppnådd av britiske og canadiske oppdrettere. Takket være de gode resultatene av lokal avl, beskrivelse og bilder av kalkuner, har rasen i kort tid spredt seg i mange land i verden.

Som du ser på bildet, er kalkuner BIG 6 kraftige hvite fugler, der:

 • sterk lang nakke;
 • Avrundet bryst fylt, hos fettede personer, opptil en tredjedel av kroppsvekten;
 • rett tilbake;
 • høy rette bena gulaktig i farge;
 • Hvit med en liten, svart patch på brystkassen.

Hodeskalens hoveder er prydet med scarlet koraller og en lang, opptil 15 cm hestebygging.

Avl kalkuner av ras BIG 6Sammenlignet med andre raser, øker kalkuner BIG 6 seg aktivt. Ved en alder av fem måneder kan pizza veie opp til 12 kg. Men disse er ikke begrensende verdier. Vekten av en tung kalkun kalkun i øyeblikket av slakting kan nå 25-30 kg med det høyeste utbyttet av høyverdig kostholdskjøtt.

Kalkuner krysser “Universal” – video