Duck na jezeruPasma in velikost jajc vplivata na to, kako dolgo raca sedi na jajcih. V primerjavi s piščancem so raca jajca veliko večja. Teža piščanca povprečno doseže 58 gramov in raca 80 gramov. Prav tako vsebujejo veliko maščobe, zaradi česar se lahko jajca hitro pregrejejo. Zato je za uspešen odvzem piščancev potrebno upoštevati potreben odstotek temperature in vlage.

Kako dolgo so jajca rac različnih pasem

Piščanci iz mošusne rac se pojavijo na dan 32-36 dniKoliko dni rakov sedi na jajcih – večina pasem te ptice se izvaljuje od 26 do 28 dni. Peking – od 27 do 29, moškano – 30-36 dni.

Peking ima slabo razvit instinkt za vzrejo piščancev, zato jih redko inkubirajo. Namesto tega uporabljajo rase drugih pasem, bodisi piščancev, gosi ali puranov.

Piščanci iz pekinške patke so izpuščeni 27. in 29. dan

Število jajc je odvisno od velikosti ptice. Pod piščancem je postavljen od 9 do 11 kosov, pod gosko – 11-15 kosov, pod puranjem – 17-19 kosov. Če je ulica prehladna, potem postavite manj za 2-3 jajca.

Indotka ali moška raca

IndotkaKoliko dni je moška patka – od 30 do 36 dni. Število valilnih jajc je od 12 do 20 kosov.

Vnaprej, preden se raca sedi, je treba povečati del krme, ki mu je dano, in tudi opazovati režim hranjenja med inkubacijo.

Čas je, da začnemo Indotestove ob koncu zime. Če raca potegne puh in se poskuša usedati na enem mestu, se pripravlja na sedenje na jajcih. Najpogosteje se to zgodi konec marca ali zgodaj aprila. Pačino gnezdo je nameščeno v mirnem in temnem prostoru. Jajca začnejo nositi posameznike, ki so dopolnili šest mesecev ali več. Izvajajo jih 3-5 mesecev, nato pa molijo. Takoj ko je moljenje končano, se ponovi približno 12 tednov.

Neplodna jajca se vržejo iz gnezdaV prvih dneh inkubacije Indotka skoraj vedno sedi na jajca. To je potrebno, da se zarodek v celoti razvije. Zato je dovodnik in skodelica za pitje čim bližje gnezdemu. Prav tako je treba imeti kad, ker je potrebna voda za mokre jajca.

Odstotek deduciranih piščancev iz mošuske je seveda veliko večji, kot če bi jih vzeli v inkubator.

Neplodna jajca Indotka sami vržejo iz gnezda. Ne glede na to, kako dolgo raca že valilna jajca, bo sedela do zadnje palčke. Da bi bil odstotek izvaljenih piščancev višji, je treba uporabiti jajca, ki so ležala 2 tedna za umik. V tem primeru jih hranite pri temperaturi od + 8 ° C do + 15 ° C v vodoravnem položaju in jih vsak dan preklopite.

Mulard

Ritke so sterilne in od njih ne morete dobiti piščancev.Če želite dobiti piščance iz murve, morate raco pasje pekinške pasme prečkati z indo drake. Za inkubacijo se uporabljajo jajca, zbrana v enem tednu. Mullarde lahko sklepate tako v inkubatorju kot naravni poti. In slednji način je veliko bolj učinkovit, večji odstotek piščancev preživi, ​​včasih celo doseže 100%. V inkubatorju lahko izgube dosežejo 40%. Za enega posameznika ne položi več kot 15 jajc. Po 10 dneh jih pregledamo s pomočjo ovoskopa, da bi ugotovili, kako so razvajeni.

Značilnosti vzrejnih piščancev v inkubatorju

Za inkubator je treba jajca zbrati iz gnezdaZa inkubiranje piščancev rakov uporabljamo jajca tedenske starosti, vendar ne starejša, razen jajčec ptic mošuske ptice.

Preden določite veliko serijo, preverite, kako hitro stroj segreje zrak in kako dolgo se ogreje. Bolje je, da najprej poskusite izrisati le nekaj račkov.

Preden začnete inkubator, morate skrbno izbrati material. Jajca z naslednjimi pomanjkljivostmi se zavrnejo:

  • nestandardna oblika;
  • z izrastki;
  • zelo onesnaženi;
  • s plesnijo;
  • razpoke.

Če se umazanija ne odstrani, lahko okužba vstopi skozi lupino, zaradi katere bo plod takoj umrl. Vsa valilna jajca rac je treba zdraviti s šibko raztopino kalijevega permanganata z gobo ali razpršilom, da jih razkužite in odstranite majhne onesnaževalce. Ampak bolje je, da se ne smejo umazati na splošno, temveč piščanca in kletke pustiti čiste in suhe.

Jajca mošusnih rac so nameščene v pladnje v vodoravnem položaju.

V prvem tednu po zaznamku zarodek razvije cirkulatorni sistem in organe, zato je v tem času izjemno pomembno zagotoviti zadostno segrevanje. Temperatura mora biti najmanj + 38 ° C, vlažnost 70%. Vključite jajca vsaj 4-krat na dan. V drugem tednu se oblikuje okostje. V tem času se temperatura nekoliko zniža na + 37,8 ° C, vlažnost pa se zmanjša tudi na 60%. Obrnite več 4-6 krat na dan.

V tretjem tednu sta temperatura in vlažnost enaka, vendar jajca hkrati večkrat ohladimo 15-20 minut hkrati, na primer ob 8 uri in ponoči. Po hlajenju (po 15 minutah) jih razpršimo iz atomizerja s šibko raztopino kalijevega permanganata, medtem ko se temperatura jajc zmanjša na + 28-30 ° C. Po tem se ponovno segrejejo. Inkubator mora doseči največjo temperaturo v roku pol ure (maksimum).

Račke se izvaljujejo v inkubatorjuPleš se pojavi 26-28. Dan (odvisno od pasme). V inkubatorju se piščancem izločijo toliko časa, kot so race na jajcih. Temperatura na tej stopnji se zmanjša na + 37 ° C, vlažnost pa se, nasprotno, znatno poveča na 90%, tako da lupina postane mehkejša in piščancem lažje izstopajo. Ni vam treba več obračati.Videz prve piščance

Za pretvorbo velikega števila jajc je bolje kupiti pladnje z avtomatskim vrtenjem.

Jajca se priporoča, da vsakih 7 dni s pomočjo ovoscope sije. Zahvaljujoč inkubatorju lahko piščancem vzamemo kadar koli v letu in v velikih količinah, prav tako pa se jim ni treba bati, da jih bo kokoš zgodaj opustila.

Duck z piščanciOdvisno od tega, kakšna je bila prehrana plemenskega staleža med polaganjem, je odvisno od tega, kako dolgo bodo race race iz jajc. Če je bila hrana slabša, se zarodki razvijejo počasneje, zato se kasneje lahkajo in so lahko šibki in majhni.

Prtljajni piščanci – video