fröplantage tomatTomater är värmeälskande växter, så det är viktigt att känna till reglerna för att plantera dem. Många vet inte när man ska plantera tomater på marken och göra misstag som kan påverka grödan. En av de viktigaste och ansvarsfulla ögonblicken är plantering av plantor. Men innan du går vidare till denna process måste plantor vara ordentligt förberedda för ett så viktigt stadium. När allt kommer omkring, efter landningen börjar tomater aktivt växa och utvecklas.

Så här förbereder du plantor korrekt

det är dags att plantera plantorAtt plantera en tomat på det öppna marken börjar med de förberedande faserna av unga växter till miljöförhållanden. För att antalet växter ska växa många gånger måste plantorna genomgå en härdningsprocess. Därför skapas två veckor före plantering i öppna markförhållanden som liknar de i vilka tomater kommer att behöva växa.

Det bästa alternativet är härdning utomhus, medan uppehållstiden gradvis ska öka. Denna anpassning kan ta upp till två veckor. Under denna tidsperiod brukar växten användas till gatustemperaturen och solljuset. Till slut kan plantorna lämnas över natten, men endast om det inte förväntas frost.

För att avgöra om plantorna är krydda eller inte, måste man titta på sina löv. Växthuset har en ljusgrön färg på bladen, efter anpassning till de utomhusförhållanden som de förvärvar en mörkare nyans.

Purple stjälkar och mörkt gröna blad visar att växter har anpassat sig till solen, så efter landning i den öppna marken inte blekna.

I vilken tid är det nödvändigt att plantera plantor på det öppna marken

plantering plantor tomat på sängarnaNär växten har genomgått fullständig anpassning till yttre väderförhållanden, är frågan kvar, när kan du plantera tomater på marken? Fröplantor av tomater planteras endast under den varma årstiden, medan hotet om att frysa växter ska helt uteslutas. Om man talar för den södra delen av landet, sker planteringen i mitten av maj. I den centrala delen – i början av juni.

Plantering av tomater bör ske endast när jorden på ett djup av 40 cm värms upp till 15 grader. Låg jordstemperatur hämmar utvecklingen av rotsystemet.

Planterade i öppen mark plantor tidigare sätta sikt, även när det inte finns några lämpliga temperaturförhållanden, kommer ofta att matcha svampsjukdomar (t ex Phytophthora). Näringsämnen i rötterna kommer att flöda långsamt och som ett resultat förväntas antingen ett reducerat utbyte eller en växtdöd. Därför är det viktigt att veta när tomater planteras på det öppna marken.

Om du följer de populära tecknen, bör du vara uppmärksam på ett sådant träd som björk. Om bladen har blommat fullt ut, indikerar detta att jorden har värmt upp och tomaterna har blivit en term.

Related  Varför är det nödvändigt att kissa fruktträd på våren, timing av det

När man bestämmer när man ska plantera tomater i de öppna markplantorna, rekommenderas att alltid fokusera på väderförhållanden. Det är också nödvändigt att förstå att marktemperaturen i en lokalitet kan skilja sig väsentligt.

Vi planterar plantorna korrekt

plantera plantor med sluten rotDet första steget är att bestämma området där tomater kommer att växa. Marken måste vara väl värmd av solens strålar, det ska inte finnas några drag och ingen vind. I det skuggade området kommer växten inte att utvecklas ordentligt och du kan glömma grödan.

Tomater landar inte på samma plats. Jorden bör förändras varje år. Sitta inte tomater efter lök och vitlök.

Rekommendationer för plantering:

  1. För att få en bra skörd behöver du plantera starka plantor. Först och främst är det rekommenderat att vara uppmärksam på stammen – det ska vara tjockt och starkt. I den andra vänd bladet – de borde vara 6 till 8 stycken. Efter plantering, efter 1,5 månader avbryts de nedre bladen för att minska skadorna av fytofthora.
  2. Från kvällen före plantering planteras plantorna rikligt. Så det blir lättare att få det och inte skada rotsystemet. Om växten växer i koppar, då borde det inte göras, eftersom det är mycket lättare att få den torkade marken ut ur glaset utan att skada roten.
  3. Landning görs bäst på eftermiddagen eller i molnigt väder. Om beslutet fattas om att plantera på morgonen, avbryts kvällsvatten.
  4. Raderna bör vara på ett avstånd av 70 cm från varandra, och planterna bör planteras med ett avstånd på 40 cm.
  5. Gruvor grävas längs raderna med en spade. Djupet beror på höjden på plantan (de långa planteras djupare). Under planteringen är det viktigt att hälla ett hål ordentligt, fyll sedan plantan med torr jord eller med humus.

Related  Solig och söt tomat Persimmon: egenskaper och beskrivning av sorten

Efter ombordstigning är det rekommenderat att börja lämna, så det är viktigt att bekanta sig med alla subtiliteter i denna åtgärd. Tomater behöver inte bara vattna och de rätta temperaturförhållandena, men också i jordnäring med näringsämnen. För detta görs speciella komplexa gödningsmedel som innehåller kalcium, bor, kväve, järn, magnesium, och används enligt instruktionerna.

vattning av plantorOdling av tomater på det öppna marken ger också två gånger i veckan och häller marken runt plantorna. Således kommer en tillräcklig mängd syre att strömma till rotsystemet, vilket är så viktigt för växtens utveckling och tillväxt.

Hur man knyter tomater på marken

garter tomat på sängarMed rätt omsorg sträcker sig tomater snabbt i tillväxt. Vid denna tidpunkt uppstår frågan om hur man knyter tomater på marken. Det bör noteras direkt att inte alla typer av tomater är bundna. Lågväxta växter fungerar bra utan stöd. Höga sorter är bundna så att stjälkarna inte ligger på den öppna marken, eftersom de liggande buskarna snabbt rotnar och ofta blir sjuka.

Fördelarna med att binda tomater:

  • lättare vattning och gödningsmetoden
  • De bundna plantorna torkas väl och ventileras efter kraftiga regn.
  • frukter på de bundna buskarna värms upp av solens strålar jämnt, så de kommer mogna snabbare.

plagget av ett plantorFör att binda upp den plantor erforderliga förband (t.ex., strumpor, strumpbyxor, nylon cord), metallstänger, tunna plast- eller metallrör eller långa trä stakes. Stångens längd bör vara högre än plantan.

Förbandsmaterialet kommer att vara i kontakt med växten, så använd inte det förra året, eftersom det kan innehålla patogena bakterier.

För att binda upp tomater är stöd drivs av ett par centimeter in i marken från busken och den är bunden trunk växter (ändarna på garter materialet kan tvinnas eller korsar åtta).

Related  Vi växer på vår plot en fruktbusk av gumi

Att veta när man ska plantera tomater på marken och hur man ska ta hand om dem, kan du säkert gå vidare till plantering av grönsaker.

Video om att plantera en tomat på marken