Skleda za čebele na panjuPašnik aranžma vključuje številne navidezno nepomembne elemente. Vendar pa je pijača za čebele potrebna tudi kot hranilnik. Če poleti lahko pomagajo naravno vodo, ki se nahaja v bližini, pozimi in spomladi, skrb za oskrbo s pitno vodo leži na čebelarju.

Osnovne zahteve za pitno vodo

Domače pijače v čebelnjakuČebela je insekta majhne velikosti, ki ne more plavati, odvisno od temperature okolja. V tem primeru vsaka čebela leti sama in napajalna luknja na signalu ne prispeva. Zato mora biti vedno na voljo topla čista voda, čebela pa mora biti na trdni ploščadi, pridobivati ​​vodo, ne padati v globino in se ne utopiti.

Pijače za čebele je mogoče urediti za vsak panj in jih imenujemo posamezne ali pa so običajne za čebelnjak. Posamezne družinske pivce se uporabljajo v majhnih čebelnjakih. Glavni pogoj, da je čas razstave, mora panja delovati, v nasprotnem primeru bo čebela na drugem mestu našla vir vode.

Zunanji mali psiPijače so lahko zunanji in notranji. Notranje naprave se nahajajo v panju, tako da lahko nadzorujete nivo in dopolnite vodo, ne da bi motili čebele. Primer posode za čebele za čebele z lastnimi rokami je video o univerzalnem pivu Milenin:

Oblikovanje čebel za čebele za lastne čebele

Zmogljivost z vodo in mahomZa en dan se približno 20 litrov vode uporablja v splošnem polnjenju za 20 družin. Dejansko je organizirati svojo oddajo, da izpolni vse pogoje. Odprto mesto je izbrano tako, da sonce vzdržuje temperaturo vode čez dan. Od vetra se pivka za čebele ograja z zaslonom in se dvigne nad tlemi do višine nad 70 cm. Za ustvarjanje tankega ogledala vode se uporabljajo različna sredstva:

  • leseni valoviti tla z nagibom:
  • ravno nizko prostornino, kjer so na tankem sloju vode razprostrti splavi;
  • široka ravna posoda z vodo in mahom, na kateri stojijo in pijejo čebele;
  • uporablja rahlo čisto krpo, prevlečena nad vodo, ima čebelo, ki pije iz jezera v središču.

Velika skodelica za čebele za čebeleLesena žlebasta plošča z žlebovi širine okoli 10 cm, ki se nahaja v rahlem pobočju v poreih, bo zadržala vlago, tako da bo na gladki površini ustvarila tanek sloj, v žlebovih vode pa bo dovolj. Nastavite pravilno raven in prilagodite tok – vprašanje je rešeno.

Vodno ogledalo se lahko ustvari s spuščanjem palice vejic v posodo. Potem čebele sedijo na jezu in pijejo iz bazena jezera. Voda se lahko nastavi na nastavljiv način iz plastičnih steklenic, nameščenih v nosilec. Vendar pa ne vsaka pesa za čebele, ki jih lastne roke, žuželke letijo. Čebelar naj bi ustvaril udobno skodelico za pitje, ki bi prosila svoje paciente in jo lahko vzdrževala.

Vacuum DrinkerPosebno pozornost je treba nameniti napravi pivca za intenzivnejše čebele v zimskem času. Najboljši dizajn je sesalnik. Izpolnite pivca, ne da bi odprli panj. Nadzor nad nivojem vode je možen.

Hranila za čebele lastne roke

Ureditev čebelnjaka vključuje prisotnost hranilnikov. Krmljenje čebel poteka v panju, hranjenje hrane pa je povezano z anksioznostjo družine. Zato čebelar izbere načrt glede na obstoječe panjeve. Kupite pripravljeno podajalnik za čebele ali napravite sami sebe, vsakdo sam odloči. Toda izkušeni čebelar pozna svoje čebele in jim bo ustvaril posebno udobje. Od številnih predlaganih modelov morate izbrati en pogled in preučiti risbe in navodila po korakih.Krmno korito za čebele

Sorte hranilnikov

Hranilci kompleksnega oblikovanja z nastavljenimi dimenzijami lesa so izdelani za namestitev v panj. Običajno uporabite zgornji korit, ki je nameščen pod blazino. Risbe takšnih prilagoditev so enostavne za iskanje, skupnost čebelarjev je vesela, da deli izsledke. Primer uspešne izgradnje podajalnika fižola z lastnimi rokami je lahko video:

Kraljica čebele živi 5 let. Slaplja s 17 brezveznimi letvicami za 2 dni letenja in sperme ohranja za oploditev, z njo zmerno. Če se ličinka razvije iz neobdelanega jajca, bo to brezveza.

Pogosto se uporablja napajalnik iz plastičnih steklenic. Plastika je enostavna za obdelavo. Je lahka in prozorna. Iz njega lahko izdelate strop in zunanje hranilnike. Včasih se te iste naprave uporabljajo kot pivci. Stropne naprave so izdelane iz ravnih plastičnih steklenic temne barve. Namestite jih vnaprej, da ne bi motili čebel in ne pustite mraza v panje. Za zunanje podajalce lahko uporabite lahke pločevinke. Hrana je dozirana v žleb, pritrjen na panj. Skozi prozorne stene lahko vidite, kako se hrana spušča.Končano korito za hranjenje

Ali pa je bolje, da kupite že pripravljene krmila, ki so jih razvili oblikovalci, kot je “Vasilok” ali “Frame Feeder”? Izkušeni čebelarji poskušajo opremiti čebelnjak z lastnimi rokami in počasi uvajati nove prilagoditve za svoje mokre medicinske sestre. To vam prihrani denar, vam omogoča, da čebelarjem opremite po vaših željah.

Posoda za pitje čebel – video