Chainsaw MakitaSyarikat Makita ditubuhkan pada tahun 1915 dan merupakan pemimpin dalam bidang pembuatan alat binaan untuk bekerja dengan bahan konkrit, kayu dan lain-lain. Semua produk mempunyai kualiti yang tinggi dan mematuhi semua standard Eropah, termasuk gergaji Makita. Rantai gergaji dihasilkan dengan pelbagai jenis perhimpunan dan tujuan (taman, batu). Mereka mempunyai banyak sistem dan fungsi yang membolehkan bekerja dengan instrumen dengan selesa dan selamat, seperti sistem redaman getaran dan brek automatik.

Makita EA3202S40B

Makita EA3202S40B chainsawRantaian petrol melihat versi ini direka untuk menebang pokok-pokok kecil, menuai kayu api, papan, memotong knot pada pokok-pokok dan membentuk mahkota. Chainsaw Makita EA3202S40B tergolong dalam kelas alat profesional. Dilengkapi dengan enjin dua lejang sebanyak 1.3 kW. Rantaian itu melihat EA3202S40B dilengkapi dengan pelinciran automatik dan sistem brek rantai, serta buku primer, yang sangat memudahkan pelancaran alat tersebut walaupun selepas waktu yang tidak terhingga. Untuk permulaan yang lebih mudah, teknologi MPI dipasang.

Panjang tayar adalah 40 cm atau 16 inci. Untuk kemudahan mengisi tangki minyak dan bahan api, mereka dilengkapi dengan leher lebar. Mula dan berhenti dijalankan dengan satu tuil dengan tiga kedudukan: permulaan sejuk, kerja dan berhenti. Pada masa yang sama menambah perlindungan terhadap pelancaran tidak sengaja.

Untuk bekerja dengan alat ini tidak terlalu cepat keletihan, model EA3202S40B chainsaw Makita memasang sistem anti getaran yang berkesan, yang terdiri daripada empat mata redaman keluli.

Semua bahagian dan badan seimbang supaya beratnya sama rata di tangan. Mengendalikan mempunyai reka bentuk ergonomik yang membolehkan anda tegas memegang dan mengawal gergaji. Dalam set lengkap dengan alat itu ada rantai, tayar, penutup dan kunci gabungan.

Related  Pembahagi kayu hidraulik untuk apa-apa belanjawan

Reka bentuk bertenaga mesin gergaji MakitaKelebihan rangkaian Makita melihat EA3202S40B:

  • badan dibuat dan bahan tahan lama, yang mana ia mempunyai kehidupan perkhidmatan yang panjang:
  • rantai ditarik dari sisi;
  • adalah mungkin untuk menyesuaikan kadar aliran ke rantaian minyak;
  • brek inersia;
  • berat ringan;
  • susunan penapis udara mudah, jika perlu ia boleh dengan mudah mendapat dan dibersihkan atau diganti;
  • operasi mudah dan operasi yang selamat.

Kelemahannya ialah ketiadaan fungsi ketegangan rantaian tanpa penggunaan kunci khas, dan juga butang “Berhenti” sangat sensitif. Pemancu pemancu dikimpal sepenuhnya ke drum klac. Sekiranya berlaku kerosakan, anda perlu menggantikan semuanya bersama-sama.

Adalah disyorkan untuk menggunakan petrol AI-92 sebagai bahan api untuk gergaji Makita.

Makita EA3203S40B

Makita EA3203S40B chainsawRantaian melihat Makita EA3203S40B adalah taman yang ringan dan ergonomik dengan badan yang baik dan tahap getaran rendah. Terima kasih kerana alat ini boleh digunakan untuk masa yang lama. Disyorkan untuk digunakan dalam kerja-kerja taman, untuk memotong pokok-pokok kecil dan memotong knot, dan juga boleh digunakan dalam pembinaan. Dalam gergaji mesin enjin petrol dua lejang dengan jumlah 32 cm3 dan kuasa 1.35 kW atau 1.81 liter. dengan.

Panjang tayar adalah sama seperti model sebelumnya – 40 cm. Suis mempunyai 3 kedudukan – mula sejuk, bekerja dan berhenti. Pelincir untuk rantaian itu datang secara automatik. Sistem pencucuhan elektronik dan buku asas membolehkan anda dengan cepat memulakan gergaji, termasuk selepas tempoh masa yang tidak menentu, dan teknologi MPI membantu untuk memulakannya semula. Sistem Keselamatan Matik (brek rantai) serta-merta berhenti rantai. Juga ada fungsi untuk menyokong satu kelajuan dan perlindungan terhadap permulaan yang tidak disengajakan.

Berbeza dengan model EA3202 di dalamnya terdapat fungsi penetapan dan ketegangan rantai gergaji tanpa kunci khas.

Meliputi tangki untuk minyak dan minyak dilengkapi dengan pemegang dalam bentuk huruf S untuk membongkar lebih mudah. Di dalam kit versi chainsaw Makita ini ada penutup, rantaian gergaji, dan juga gabungan kunci dan tayar.

Related  Aerator pengadun

Model ini dilengkapi dengan sistem Keselamatan MatikSatu jadual perbandingan ciri-ciri teknikal yang gergaji rantai jenama versi Makita EA3202S40B dan EA3203S40B:

EA3202S40B EA3203S40B
Kuasa, kW 1.35 1.35
Kapasiti enjin, cm3 32 32
Kelajuan putaran rantai, rpm 12800 12800
Jumlah takungan minyak, ml 280 280
Jumlah tangki bahan api, ml 400 400
Sokongan kelajuan berterusan + +
Kemungkinan ketegangan dan penetapan rantaian gergaji tanpa kunci +
Penggunaan bahan api, kg / h 0.68 0.68
Tahap bunyi, dB 111.5 111.5
Dimensi, cm (HxWxD) 26x25x75 26x25x75
Berat, kg (tidak termasuk kegunaan, tayar dan rantai) 4 4.1

 

Ia tidak disyorkan untuk melihat versi pokok gergaji ini dengan diameter lebih daripada 35 cm.

Makita DCS34 dan DCS4610

Makita DCS34 chainsawRantaian itu melihat DCS34 digunakan untuk menggergaji kayu balak dan memangkas knot atau cawangan apabila membentuk lindung nilai di tapak. Kuasa enjin 1,3 kW. Keluli yang redaman keluli dengan ketara mengurangkan getaran ketika bekerja dengan gergaji Makita DCS34. Rantaian itu dihiris secara automatik. Untuk memastikan keselamatan pengguna itu telah terbina dalam rantaian inersia brek dan pagar dipasang tangan. Pencucuhan elektronik bersama sistem permulaan cepat membantu dengan cepat dan mudah melancarkan alat ini.

Chainsaw Makita DCS4610Makita DCS4610 gergaji mempunyai reka bentuk dan fungsi yang sama, tetapi dilengkapi dengan enjin yang lebih berkuasa – 1.7 kW. Kedua-dua instrumen boleh dipasang dengan tayar panjang 35 dan 40 cm.

Jadual dengan ciri-ciri teknikal rantaian saw Makita DCS34 dan DCS4610:

Rantaian melihat Makita dalam kerjaHarga mesin gergaji Makita dipengaruhi oleh konfigurasi mereka (ketersediaan fungsi tambahan, sistem) dan kuasa, kerana ia adalah daripadanya, pertama sekali, prestasi rantaian rantai.

Satu tinjauan video pendek dari gergaji Makita EA3202S40B