Model Cultivator TornadoSektor swasta dan taman sayuran perlu dirawat dua kali setahun dari rumpai dan digali untuk penuaian yang baik. Ramai orang menggunakan konvensional bayonet konvensional untuk kerja yang susah dan tidak mengesyaki alat tangan yang inovatif seperti penanam Tornado. Sekarang musim bunga kerja di taman akan mengambil sedikit masa dan usaha.

Apakah peranti ini, bagaimana kerja penanam?

Ringkasnya, penanam Tornado adalah penghilang akar atau serbuk penaik, alat serbaguna mesra alam dengan beberapa fungsi.

Tumbler tangan tornado adalah jenis pembinaan dan terdiri daripada rod logam. Di satu sisi rod, pemegang yang sama dengan bar alat basikal dipasang. Ujian yang lain dilengkapi dengan gigi. Walau bagaimanapun, gigi yang sama mempunyai bentuk lingkaran, berbalik arah jam.

Satu ciri penting dalam pembinaan alat sedemikian dalam menyesuaikan rod untuk pertumbuhan. Kerana ini, anda boleh menggunakan alat ini untuk orang yang mampu dengan ketinggian mana-mana, dan juga kanak-kanak di atas 1 meter.

Ramai orang akan bertanya bagaimana alat ini berfungsi dengan betul. Semuanya mudah – adalah perlu untuk menegakkan secara serentak ke satah bumi dan untuk menyerap sepenuhnya gigi dalam mel.

Banyak video yang baik telah dibuat mengenai kerja penanaman tornado. Sebagai contoh, di sini adalah:

Malah seorang gadis rapuh dengan mudah mengendalikan rabung dalam beberapa puluhan meter seperti penanam. Adalah menarik bahawa taburan beban dipikirkan dengan baik. Pengguna tidak mengoyakkannya, tetapi berfungsi dengan semua bahagian badan. Tangan, belakang, bahu, kaki dan torso terlibat. Jika terdapat pengagihan beban, maka hampir tidak mungkin menjadi letih ketika bekerja dengan alat.

Pakar menasihatkan menggunakan alat tersebut di kawasan yang ditinggalkan atau diabaikan, kerana penghapusan rumpai dan tumbuhan liar adalah fungsi utama penanam. Berbanding dengan helikopter, penanam ini akan menjimatkan masa dan usaha. Tidak ada keperluan untuk kedudukan tubuh yang tidak selesa semasa kerja, serta dalam selekoh dan squats berkala.

Related  Bagaimana untuk memilih pemikat untuk kegunaan peribadi?

Seperti dalam amalan mereka bekerja sebagai penanam tangan dan tornado akar ditunjukkan pada video:

Jika anda menguji pembiak atau penghilang akar bersama dengan spade, ternyata sekop adalah 4 kali perlahan untuk memproses tanah. Lebih-lebih lagi, tidak kira siapa sebenarnya menggunakan alat itu, kerana ketika membandingkan Anda perlu melakukan gerakan kacau pada kecepatan tertentu.

Penanaman tanah yang betul dilakukan dengan melonggarkan, bukan dengan memindahkan pembentukannya. Lapisan semulajadi dan sistem akar cetek diganggu semasa penggalian agresif dengan sekop bayonet biasa. Penggunaan yang betul dari penghilang akar pemasar mengekalkan persekitaran yang diperlukan untuk tumbuhan masa depan.

Pembinaan elemen penanamanKelebihan yang dituntut oleh pengilang:

 1. Mengeluarkan rumpai adalah perkara mudah yang menyenangkan. Ia hanya perlu menanam pin kerja penanam di sekitar rumput.
 2. Ia mudah untuk menyingkirkan tumbuh-tumbuhan yang tidak diingini di rabung. Tidak mustahil untuk merosakkan tanaman yang semakin meningkat dengan alat sedemikian.
 3. Anda boleh melakukan tindakan yang sama seperti garpu, mengedarkan rumput di lubang kompos atau timbunan.
 4. Mudah untuk berhimpun, mudah simpan dan pengangkutan dari laman web ke laman web.
 5. Bar bekerja atau gigi diperbuat daripada keluli keras, tahan kakisan.

Mengenai “Tornado Mini”

Penanaman mini TornadoSecara lahiriah seperti tongkat, tukang masak kecil ringan Tornado mini adalah penolong yang sangat baik dalam menghilangkan rumput dan tunas. Ia adalah perlu untuk memperbaiki kawasan taman dan pondok secara kekal, tetapi yang paling fizikal tidak dapat menampung kerja yang membosankan. Mengurangkan pucuk kecil dengan sekop atau sap adalah lebih intensif buruh berbanding dengan “juggling” tumbuh-tumbuhan yang tidak perlu dengan pergerakan mudah tangan.

Mini Tornado Cultivator adalah versi ringan model klasik. Perbezaan dan kemungkinan alat ini ditunjukkan oleh pengilang:

 1. Loosening tanpa mengubah lapisan bumi. Boleh digunakan di semak-semak, berhampiran katil bunga dan di tempat-tempat lain sukar untuk diakses.
 2. Penyingkiran rumput yang mudah dan mudah.
 3. Mewujudkan lubang untuk menanam bawang, bunga, benih dari sebarang saiz dalam masa yang singkat.
 4. Rawatan atas tanah di sebelah sistem akar pokok renek dan pokok.
 5. Bekerja dengan satu tangan.

Sekiranya terdapat keraguan mengenai pilihan penanam dan harga untuknya, lebih baik membeli model belanjawan yang paling – tornado penghilang root pemasar.

Harga yang disyorkan untuk penanaman tornado model ini hanya 800 Rubles.

Related  Elektrik melihat Parma untuk kerja di pondok itu

Apa yang berlaku?

Kultivator Tangan TornadoModel penggubal “Tornado” di pasaran alat kebun bukanlah tahun pertama, ia sepatutnya mendapat perhatian dan kelulusan luas dari orang-orang dengan tulang belakang yang patah. Pengamal mengatakan bahawa beban adalah yang paling asas hanya di tangan.

Para tukang kebun yang tidak bertanggungjawab, melihat inovasi ini dalam pasaran pembinaan, tergesa-gesa untuk menangani, pertama sekali, dengan perbandingan. Dan untuk ini, klasik “Tornado” dan sekop bayonet murah dibeli.

Di tapak ini mengukur beberapa dataran untuk menguji kesejahteraan dan menjanjikan beban yang terlalu rendah.

Akibatnya, sekop dengan pemegang digunakan secara eksklusif apabila membuat lubang untuk pagar atau kompos. Kultivator juga memproses tanah, membentuk lubang untuk anak benih, menghilangkan semua sudut yang ditinggalkan dan dilupakan tapak dengan mudah dan keinginan.

Dari perkataan penduduk musim panas yang cukup dan bersyukur, Tornado boleh:

 • menggali tanah dalam kedudukan menegak lebih cepat daripada mana-mana spade;
 • melonggarkan rabung dengan strawberi, bunga, perennials;
 • untuk membantu dalam pemindahan benih, juga untuk menarik rumpai keluar dari mana-mana tanah;
 • buat baris lubang kemas untuk kentang.

Tetapi apa yang tidak dapat dilakukan oleh penanam:

 • lakukan lubang yang betul untuk tiang;
 • memotong dan mengeluarkan akar ceri, irgi dan ungu;

Apabila bekerja dengan semua daya pada alat itu, anda tidak perlu menolak. Ia adalah lebih baik untuk melakukan gerakan ke hadapan, penanam akan menjerit ke dalam tanah itu sendiri terima kasih kepada reka bentuk rod. Dan lapisan tanah akan mengekalkan struktur yang betul.

Penggiat tangan untuk Tornado dacha

Penggembur kentang penuai T ornamenSebagai tambahan kepada penanam konvensional, model penggali kentang untuk penduduk musim panas dicipta:

Foto menunjukkan bahawa pembinaan termasuk pin penetapan, 3 gigi kerja, pemegang basikal dan pangkalan dengan panjang tetap.

Related  Kami belajar peraturan memilih minyak untuk gasket pelbagai jenama

Penanam penggali kentang akan memudahkan dan mempercepatkan tenaga kerja apabila menuai kentang. Alat yang dipatenkan ini akan membolehkan anda untuk lulus baris kawasan tanaman mengikut baris dalam hitungan detik.

Apakah prinsip kerja?

Penggali dipasang pada sudut 90 darjah ke tanah, sedikit membetulkan kaki. Secara selari, siri kentang diputar di sekitar paksi. Ternyata rod bulat atau gigi penanam mendapatkan semua ubi keluar dari tanah gugur dari sarang dalam satu langkah.

Selepas tuaian tahunan, berat dan membosankan kentang, alat ini akan memperkenalkan pelbagai tenaga kerja luar bandar dan dacha, menjimatkan tenaga, masa dan suasana.

Mereka yang mempercayai pengiklanan dan mula memperoleh alat “keajaiban” untuk taman dan dacha, lebih daripada sekali menyebutkan keseluruhan garis penanam “Tornado” hanya satu perkataan yang baik.

Alat Taman TORNADO dalam tindakan – video