vrste zaštitnih mrežaOsiguravanje sigurnosti vaših ptica od grabežljivaca – to je vrlo važno, pogotovo ako ste novi u rasplodnih kokoši, kao i na izgradnju ili kupnju novog kokošinjac, mobilni kokošinjac ili olovkom. Osim toga, stalno morate štititi povrće u vrtu od zečeva, jelena i divljih ptica. Postoje mnoge vrste ograda, a često pogrešan izbor može dovesti do tužnih posljedica.

Fine žičane mreže

fino žičana mrežaMoja baka, koja je zadržala svoje piliće cijelim životom, rekla mi je da je fina mrežasta mreža bespomoćna zaštita za njih. I imala je pravo. Psi, lisica ili rakun mogu brzo izvući takvu mrežu i probiti ogradu. Druga opasnost je da kokoši stisnu kroz rupe.

Fino sito mreže napravljen od pocinčane žice i općenito se isporučuje s rupicama u obliku šesterokuta veličine od 1-2 inča (2.5-5.0 cm).

Rešetka s malim ćelijama ne smije se koristiti na klinovima ili otvorima, na otvorima ili na prozorima. Osim toga, nije prikladno za olovku, ako ostavite piliće cijeli dan, kada je kuća prazna.

Jedina stvar za koju je prikladna fina mrežasta mreža je pokriti područje na kojem se štiti piliće od letećih grabežljivaca tijekom dana. To neće zaustaviti rakuna ili lasica, koja se može popeti na rešetku, ili prodrijeti, kidanje žica (u to oni, barem će potrajati neko vrijeme). Dakle, ako u toku dana kod kuće i tu je vidljiv tor kao barijera može se koristiti za zaštitu kokoši, ali samo tijekom dana, a noću bi trebao zaključati ptice u kavez. A ako ste zabrinuti za jastrebove, rešetka s malim ćelijama je pristupačan materijal koji možete pokriti koral.

Također, fine mrežaste mreže su dobre za podjelu olovke u zone (na primjer, ako započnete nove ptice u stadu) ili za razdvajanje kokoši s pilićima iz zajedničkog stada u kokoši.

Rešetka s malim ćelijama prikladna je za zaštitu vrtova, od zečeva, jelena, mačaka i pilića. Iako kokoši mogu lako svladati visinu barijeru od 1,2-1,5 m, mreža nestabilnost često ih sprečava prevladavanja prepreka, jer ptice nemaju stabilnu potporu na vrhu, iz koje možete skočiti dolje.

Fine mrežaste mreže su savršene za zaštitu mladih biljaka sve dok nisu jake. Oko njih možete brzo i jednostavno instalirati mrežaste “stanice” koje štite biljke od pilića, jelena ili zečeva.

Pros: relativno jeftin materijal koji je jednostavan za korištenje, lako se rezati, fleksibilan i odličan za zaštitu vrta i vrta.

Related  Uzgajanje patuljastih životinja na farmi

kontra: Nepravilan je za zaštitu od grabežljivaca, hrđe je dovoljno brzo.

Gdje upotrebljavati: za zaklanja mladih biljaka, kao ogradu u vrtu, povrtnjak, kako bi pokrili korral od vrha tijekom dana.

Plastična fine mreža

plastična fine mrežaOvaj materijal je sličan prethodnoj rešetki s malim stanicama, ali samo je napravljen od plastike. Dimenzije stanica mogu biti različite. Takva jeftina mreža također se može koristiti samo kao ograda oko kopna kako bi se zaštitile ptice ili oko vrta kako bi zaštitili usjeve od divljih ptica, kokoši, kunića i jelena. Budući da je plastično, još je manje prikladna za zaštitu od grabežljivaca od mreže s metalnom mrežom. Ali istodobno je jednostavan i pristupačan materijal koji možete pokriti svoje kora za jedan dan.

Pros: materijal je relativno jeftin, jednostavan za rezanje, jednostavan za korištenje, lagan, fleksibilan, dovoljno jak.

kontra: nije prikladna za zaštitu od grabežljivaca.

Gdje upotrebljavati: kao ograda u vrtu; kako bi zaštitili grmlje, da pokriju olovku.

Zavarene žičane mreže s veličinom oka od ½ inča (1,27 cm)

zavarene mreže s pola inčaZavarene (ili ojačane) mreže su najpouzdaniji opcija za zaštitu vašeg kokošinjaca i štapova. To će zaštititi kokoši od napada ne samo takvi veliki predatori poput pasa, kojota i lisica, ali i manje opasne životinje, uključujući i tvorovi, zmije i miševi. Ova je mreža savršena za prozore i prozore u kokoši. Ako želite dati više robustan sigurnost za svoje kokoši, možete koristiti mrežu veličine ¼ inča stanica (0,6 cm), ali imajte na umu da će se puno vremena da ga izrezati.

Koristim mrežu s veličinom od ½ inča na svim otvorima u kokošinjac – prozora, prozora, prolaza, osim toga, prozori moje kokošinjac opremljeni posebnim ekranima u letu.

Koristim takvu rešetku uz dno olovke u obliku ograde visine 90 cm, koja je čvrsto ukopana u zemlju. Prisutnost manjih rupa na dnu pera – to je dobra dodatna zaštita, kao i većina grabežljivaca pokušava provaliti u kokošinjac u donjem dijelu, ili iskopati prolaz ispod ograde. Ova će mreža zaštititi svoje piliće i patke od napada crnjaka, penetrirajućih zmija i poljski miševa.

Related  Koje su vrane u dvorištu opasne?

Pros: štiti od svih grabežljivaca.

kontra:

 • materijal je vrlo skup;
 • to traje duže vrijeme za rezanje;
 • teško, pa je teško saviti.

Gdje upotrebljavati: ventilacijski prozori, prozori; donji dio korala; kako bi zaštitio koralu od grabežljivaca noću.

Zavarene žičane mreže s veličinom oka od 1 inča (2,54 cm)

zavarene mreže po inčuMreže s veličinom oka Također sam koristiti za dodatne zaštitne barijere duž dnu olovkom – ne dopušta da se penju na zidove grabežljivaca poput rakuna ili kune. Osim toga, ovaj je materijal pristupačniji i lakše rezati od mreže od 1/2 inča (1,27 cm).

Pros: štiti od svih, čak i od najmanjih grabežljivaca; Lakše je rezati od mrežice veličine ½ u ćeliji.

kontra:

 • materijal je vrlo skup;
 • morate provesti puno vremena rezanja;
 • prilično teško, tako da je jako savijena.

Gdje upotrebljavati: za zaštitu dana.

Zavarene žičane mreže s veličinom oka od 1,2 x 1 inča (1,27 x 2,54 cm)

ojačana mrežaDruga vrsta zavarenih (armiranih) mreža. Ako uspijete naći takav materijal, to će biti odličan izbor – kombinira visoku zaštitna svojstva mreže s mrežom ½ inča i jednostavnost mrežnog rezanje s mrežom od 1 inča.

Pros: pouzdano štiti od grabežljivaca, lakše je rezati, dobro drži oblik.

kontra:

 • materijal je vrlo skup;
 • rijetko ide na prodaju;
 • potrebno je vrijeme za rezanje;
 • teško se savijati.

Gdje upotrebljavati: za zaštitu koralja tijekom dana ili noći.

Mesh mreža

mrežaste mrežeJoš jedan prikladan materijal za vašeg kokošinjaca. Ako imate starog psa ili neku vrstu ograde iz mrežaste mreže, razmislite o tome može li se nadoknaditi za kokošje. Možete pružiti pouzdanu zaštitu od napada grabežljivaca u vrijeme kad niste kod kuće. Da biste to učinili, potrebno je ograđeno ograđivanje mrežom s manjom veličinom ćelija na visinu od 60 do 90 cm, što će štititi vaše ptice od zmija, miševa, ermina i rakuna. Jaka mrežasta mreža posebno je prikladna za zaštitu olovke od većih i jačih predatora, kao što su kojoti, risovi, pumas i medvjedi.

Related  Zajednički vrtni korov

Pros: pruža zaštitu od najvećih grabežljivaca.

kontra:

 • ne zadržava male grabežljivce;
 • teško je ponovno koristiti ili promijeniti veličinu.

Gdje upotrebljavati: Za zaštitu korala od velikih grabežljivaca u poslijepodnevnim satima.

Električna ograda

pouzdana zaštitaAko vas često gnjavi veliki grabežljivci, poput medvjeda, puma ili risa, bolje je dobiti električnu živicu. Elektrificirana živica se postavlja oko ograde kućišta – ova dvostruka zaštita pouzdano radi i pruža veću sigurnost vašim kokošima. Električno ograđivanje može se učinkovito koristiti s pilićima slobodnim dometom tijekom dana ili prilikom mijenjanja mjesta na kojima lutaju.

Iako će električna živica zahtijevati značajna novčana ulaganja i redovne provjere mogućnosti servisiranja, ona može pružiti relativno veliko područje za sigurno šetanje vaših pilića.

Pros: Pouzdano štiti od velikih grabežljivaca i osigurava višu razinu sigurnosti. električna ograda

kontra:

 • skupe opreme;
 • troškovi popravaka;
 • potreba za prilagodbom;
 • ne štiti od pernatih grabežljivaca.

Gdje upotrebljavati: na prostranim slobodnim područjima; kako bi se osigurala sigurnost oko koralja tijekom dana.

Ostale metode zaštite

Nite straža svjetla solarnih predatoraKao dodatnu zaštitu za kuću, vrt ili vrt noću, možete koristiti Nite Guard Solar Predator Lights. To automatski se aktivira u mraku i treperi yes zoru, što povećava sigurnost vašeg kokošinjac i hodanje područjima, uključujući zaštitu od jelena i rakuna noći mogu odabrati iz gustiš kukuruza. Osim dodatnih mjera zaštite, nužan je uvjet dostupnost prikladnih ograda i zatvor tijekom noći.

Bez obzira na vrstu ograde koje ste izabrali, budite sigurni da ga zakopati u zemlju za najmanje 20 cm. Osim toga, ona mora biti instaliran s blagim nagibom prema van, ili u obliku slova J. Sve je to potrebno kako bi se spriječilo SAP-ovi koji čine predatora. Također je dobra ideja dodati kamenje, razbijeno staklo ili keramiku, čvrste građevinske ostatke u jarkama kada kopaju u ograde.

Ograda nije nešto što treba spasiti, jer je riječ o sigurnosti vaših pilića. Odabirom kvalitetnih materijala možete izbjeći mnoge probleme i gubitke u budućnosti.

Pilećica s ograđivanjem – video