Nästan varje hus eller lägenhet, speciellt inte försedd med central varmvattenförsörjning, har en individuell panna. Det här är en varmvattenberedare, som allting i vår värld kan misslyckas. Vi kommer att försöka hjälpa dig, berätta vad du ska göra om pannan läcker ut.

Definiera våra möjligheter

Om du aldrig har varit engagerad i reparation av utrustning och inte har en skruvmejsel i dina händer, är det bättre att kontakta en kvalificerad rörmokare.

Men om du kan reparera ventilen i sin lägenhet eller ens egen bil, problemet är ibland möjligt att klara sig på egen hand. Jag varnar er en gång, trots att varmvattenberedaren är ganska enkel i sin konstruktion, för reparation krävs kompetens inom elektroteknik, liksom när det gäller termiska anordningar. Ibland finns det fall när befälhavaren repareras elektriskt värmeelement var fel i att ansluta den till värmekretsen och orsakade fel i hela systemet.

Vi bestämmer möjligheten till självreparation under läckage

Om pannan har flödat är det viktigaste att bestämma orsaken till läckan. Medan ett annat alternativ är möjligt, är enheten under garanti och det är inte dina frågor. Ring bara till guiden. Om fri reparation inte är möjlig kan du försöka själv göra kedjepåverkan. Men vi gör en bokning, det är bara lämpligt när du är tekniskt utrustad med dig och är inte rädd för problem, och har också ett minimum av verktyg. Om du inte känner till elektrisk utrustning, bör du inte ta upp felsökning. I händelse av ett pannfel hos företaget (till och med ett privat företag) kan endast specialister med lämplig godkännandegrupp för elektrisk säkerhet utföra detta arbete.

Related  Varmvattenberedare – drift och byte

Vi hittar orsakerna till läckage

Den enklaste varianten (och praktiskt taget den enda) är visuell inspektion.

droppa pannan från botten - vad ska man göra?Inte ett hydrauliskt prov, inga andra metoder för hushålls- och speciellt elektriska vattenvärmare används nästan inte. Därför bestämmer orsakerna till läckage i pannan visuellt. Här kan du ge ett litet tips – det vanliga vattnet ses dåligt, lägg till en ljus matfärg till den, så kommer de platser där den lämnar tanken att vara tydligt synlig.

Det finns dock fortfarande en liten varning om dropp panna på toppen av det här läcka, möjligen på grund av ett fel eller avstängningsventiler eller säkerhetsventiler som ger en panna, eller skapandet av övertryck i sin kapacitet. I vilket fall som helst måste denna vattenvärmare behandlas med särskild uppmärksamhet. Om pannan strömmar underifrån är det troligtvis orsakad av en defekt i sin kapacitet (speciellt för lagringskedjor).

Om du inte kan lokalisera läckan visuellt, är det önskvärt att tillämpa samma metod som för pannor och tryckkärl (om den tillåter varmvattenberedare design). I detta fall, den tillförda trycksatta (luft) flöde och en pannutrymmet detekteras efter obmylivaniya (löst i vatten med tvål eller andra ytaktiva ämnen (ytaktiva)).

Eliminering av vattenläckage i pannan

Att hitta en plats där vattnet passerar kan börja eliminera läckan. Det vanligaste problemet är sälarna. Först och främst måste du vara uppmärksam på den plats där pannan är försedd med värmeelement, vilket ofta ersätter denna packning kan eliminera hela problemet.

Dessutom strömmar en elektrisk panna ofta genom installation eller idrifttagning av sensorkommunikationslinjer. Dessutom är det önskvärt att använda en reparation är inte den första, kom till hands tätningar, nämligen de som rekommenderas av företaget, tillverkaren och helst med hennes varumärke. Om det inte är möjligt, använd värmebeständigt gummi eller paronit.

Related  Ett visitkort av ett lanthus – en smidesjärnspoort

Om tanken är skadad måste den repareras. Vilket sätt att välja är svårt att berätta. Stål, naturligtvis, eventuellt behov svetsning, men om trycket inte är utomjordisk (vanliga hushålls panna), kan vi begränsa och lödning. För aluminium (eller mer korrekt duraluminium) kräver svetsning i en neutral miljö (med en neutral gas, såsom argon), och därför lättare att täta sprickan mer epoxipolymer. Men om det finns en möjlighet är det alltid nödvändigt att föredra svetsning.

Det är fortfarande nödvändigt att notera att små läckor med tiden nödvändigtvis blir enorma.

Därför, även om några droppar per dag läcker ut ur din panna, var noga med att hitta och eliminera orsaken. Då kan reparationer vara mycket dyrare.

Video: Avlägsnande av läckage i en panna med egna händer

Video: Panna reparation av egna händer