belysning seedlings hjemmeAnkomsten av den etterlengtede våren til mange sommerboere er knyttet til begynnelsen av en ny sesong. Dens begynnelse begynner med såing frø og voksende frøplanter oftest på vinduskarmen. På den delen av grønnsaksproducenten blir mye tid og krefter påført for å få gode skudd. En av retningene for den vellykkede prosessen med å vokse er riktig belysning av frøplanter hjemme.

Belysning for frøplanter

Frø for frøplanter er vanligvis i januar og februar. Disse månedene er ikke preget av god solaktivitet, og lysdagen er svært liten. I tillegg, hvis skuddene skal vokse på vinduskarmen i første etasje eller på nordsiden, så er amatøroppdretterens primære oppgave å arrangere belysning av plantens frøplanter.

For å oppnå sterke og sunne frøplanter, bør planten få minst 10-14 timers dagslys. Naturlige forhold i denne perioden, et slikt lys regime kan ikke gi. Og plantene, som står på vinduskarmen, blir kraftig trukket til vinduet. I dette tilfellet kan man observere et trist bilde: plantene blir tynne, langstrakte og svake.

lamper for frøplanterNoen eiere prøver å finne en vei ut ved å installere et speil eller en folie bak plantene. Imidlertid samsvarer den oppnådde mengden lys fortsatt ikke med normen. I tillegg gjør bevegelsen av solen at du hele tiden forandrer posisjonen til den reflekterende overflaten, som blir en hodepine for vegetabilsk produsent.

Også brukt er foreldede lamper for frøplanter. Men dette alternativet kan veldig tørke opp unge skudd og til og med brenne. Derfor, når du bruker en glødelampe for å belyse plantene, må du observere en viss avstand under installasjonen. Forbruk av en stor mengde elektrisitet ved slike lamper og ikke muligheten for å skape det nødvendige lysspekteret, gjør dem ikke effektive for belysning av frøplanter hjemme.

Grunnleggende krav til plantelysbelysning

Armaturet for frøplanter må oppfylle følgende krav:

 • For en god vekst av unge planter er det nødvendig med et bestemt fargespektrum. Når du velger lamper for frøplanter, er det bedre å gi preferanse til instrumenter med røde eller blå stråler.
 • Hovedformålet med lyskilden er å lyse, ikke overdrive og øke lufttemperaturen.
 • Armaturets bjelker for frøplanter må være myke og ikke irriterende.
 • Beholderen med frøplanter bør lyses jevnt. Belysning for husholdningsplanter bør tas selv av ekstreme planter.

Related  Hvordan bygge en brønn i ditt hus med egne hender

For å få gode frøplanter, er det viktig å velge riktig varighet og intensitet av plantene. Lysstyrken vil avhenge av den valgte lampekraften og avstanden fra den til overflaten. For å skape optimale forhold for å installere en armatur for plantelys, vil lynet hjelpe en enkel regel. For ikke å overdrive anlegget er det nødvendig å ta hånd på den opplyste overflaten. Hvis varmen føles, må apparatet fjernes.

belysning seedlings hjemmeDen mest akseptable for planter er belysningsnivået innen 8000 lux. Lette plantens oppdrett av kunstige midler gjør det mulig å oppnå belysning opp til 6000 lux. Et lignende resultat kan oppnås når belysningsskudd ikke bare om morgenen eller kvelden, men også på overskyet dager.

For å avgjøre om en plante trenger ekstra lys, er det veldig enkelt. For å gjøre dette, er det nødvendig å lede instrumentstrålen til frøplanter, og hvis det ikke er forskjell mellom den opplyste og ubelyste overflaten, er naturlig lys til unge frøplanter tilstrekkelig.

Velg lysets spektrum

For den kvalitative fotosyntesen av planteceller krever et fullt spekter av lys, tilstede i solens stråler. Derfor belyser plantens kimplanter med kunstige midler maksimal identitet med sollys, som inneholder bølger av forskjellige lengder og forskjellige farger.

Hvert spektrum har en annen effekt på planteveksten:

 • Rød-oransje lys. Under sin tiltak blir spiring av frø akselerert, vegetasjon er forbedret og blomstring stimuleres.
 • Violetblått lys. Oppfriskende frøplanter hjemme med slike stråler bidrar til å øke celleveksten og utseendet på sterke og korte spirer.
 • Gulgrønn. Denne delen av spekteret blir praktisk talt ikke absorbert av plantene, siden det reflekteres fra overflaten av arket.

Related  Varianter av hengekøye modeller for å bade nyfødte

Hvordan fikse plantene bare grønnsakskulturer. Valget vil avhenge av romets egenskaper, utviklingsstadiet, typen og variasjonen av kulturen.

Hvilke lamper å velge for belysning av frøplanter hjemme?

belysning av frøplanter med LED-lamperEksperter er sikre på at nøkkelen til utmerket plantevekst er belysning. Til dags dato er markedet for belysningsenheter av denne typen representert av et bredt utvalg. Imidlertid vil enhver vegetabilsk produsent være interessert i å vite hvilke lamper som skal velges for å belyse plantelivene hjemme, slik at de er like effektive og billigere.

Belysning av frøplanter med LED-lamper. Det er denne typen belysning som blir populær blant sommerboerne. Siden forholdet mellom effektivitet og strømforbruk er flere ganger høyere enn glødelamperens effektivitet og økonomi.

Når du bruker planter med LED-lamper, får vegetabilsk produsent følgende fordeler:

 • Lavt strømforbruk.
 • Lyskilden kan plasseres i minst avstand fra anlegget, siden lampen har lav temperatur.
 • Lysspektret, som består av røde og blå LED-pærer, viser de beste resultatene når du vokser.
 • Sikkerhet under drift. Hvis det kommer vann på lampen, er det ingen temperaturforskjell og brudd.
 • Høy miljøpåvirkning av enheten.
 • Det er ingen infrarød stråling.

Belysningen av frøplanter med LED-lamper unngår overdreven tørking av anlegget og overdreven termisk fuktighet, som blir et godt medium for utvikling av soppsykdommer.

Lysplanter med energibesparende lamper

Hvilke lamper å velge for belysning av planteliv hjemme?Et annet optimalt alternativ for sommerboere er bruken av lignende enheter. Husholdersken er et rør med elektroder. Interiøret er fylt med en inert gass, og veggene er dekket med fosfor. Som et resultat av denne utformingen dannes ultrafiolett etter kontakt av de bevegelige elektroner av den inerte gass og deres passasje gjennom fosforet.

Related  Lag en wood splitter med dine egne hender enkelt og økonomisk

Ultrafiolette stråler er nyttige for planter. De fremmer mer intensiv vekst av frøplanter, som under sin innflytelse blir sterke og varierer i rik farge. En viktig faktor i belysningen av frøplanter med energisparende lamper er reduksjonen av ulike patogene mikrober.

Fordelene ved slike innretninger inkluderer også fraværet av høy temperatur i lampen. Dette gjør det mulig å opprettholde det nødvendige mikroklimaet rundt plantene og ikke tillate deg å øke luftfuktigheten. Plassering av energisparende lamper i nærheten av frøplanten regnes som helt trygg.

Og til slutt, i tillegg til ønskene til en vellykket sesong, vil jeg gjerne vegetabilske produsenter for å minne på at ingen kunstig lyskilde kan erstatte solstråler. Derfor, hvis det er mulig, ta alltid ut plantene under den varme vårsolen, noe som gjør at de blir enda sterkere og mer varige.

Video: Fordelene med LED-lamper for å fremheve plantene

Valery Medvedev på LED-frøplantebelysning