Naturligtvis kan man inte ens tänka på någon mysighet i vårt hem, utan normal fuktighet och behaglig temperatur. Men hur är det när värmesäsongen i stadslägenheten ännu inte har börjat, och naturen “kastar” oss redan våra överraskningar i form av en tidig kylning? Och vad händer om fukten, brådska och regnskur störde vår semester på dacha? Vi vågar försäkra dig om att i alla dessa situationer finns det en väldigt enkel, effektiv och billig väg ut.

Nyligen har en ny typ av produkt uppträtt på hushållsapparatmarknaden, konsumenten är snabbt på väg att bli populär – en keramisk värmare för hem och stugor. Denna typ av värmeanordningar är en fläktvärmare med ett kraftfullt värmeelement av höghållfast värmebeständig keramik. Sådana enheter blir alltmer ett alternativ till oljekylare och självgjorda värmare, som har varit vanligt förekommande för att värma våra bostäder tidigare.

Beakta principen om drift av keramiska värmare, deras typer och egenskaper, och notera också fördelar och fördelar med dessa enheter.

Hur fungerar en keramisk värmare?

keramisk värmareDe flesta värmare av denna typ arbetar med principen om tvungen konvektion. I enkla termer “blåsar” bladen luften genom värmeelementet – en tallrik som är en uppsättning keramiska delar.

Egenheten hos enheten är att den ger en mild uppvärmning av luft, bryter inte mot sin normala fuktighet och brinner inte syre i rummet. Detta är en av de viktigaste faktorerna som ger den keramiska värmaren endast positiv feedback.

Idag finns det fler och fler keramiska värmare som värmer rummet inte bara på konvektorns princip, men också på grund av infraröd strålning. Skillnaden mellan dessa enheter är att värmen som de producerar kommer direkt till de omgivande föremålen, utan att bli absorberad av luft.

Related  Installation av skjutportar med egna händer

Speciellt populära är gaskeramiska infraröda värmare, de är autonoma från nätaggregat och kan användas i “fält” -förhållanden.

Arbetet av värmare av denna typ är fullständigt ofarligt, eftersom deras strålning är mycket lik solstrålning, men det innehåller inte en strålnings ultraviolett komponent.

Typer av keramiska värmare för hem och stugor

Beroende på vilken punkt i rummet är installationen av den keramiska värmaren lämpligast, är det nödvändigt att välja mellan sina tre typer. Det bör noteras att majoriteten av sådana enheter fungerar från hushålls elektricitet med en spänning på 220V, men det finns också gaskeramikvärmare – inte mindre populär typ av enheter som förtjänar särskild uppmärksamhet.

  • Bordskärmsvärmare PolarisKeramiska bordsvärmare. Produkterna är utrustade med automatisk vridning, vilket ger ett flervägligt flöde av varmluft, vilket ökar hastigheten på uppvärmningen av rummet. Förutom sina “bröder” med något mindre kraft och dimensioner är dessa enheter utrustade med alla alternativ som har mer “allvarliga” modeller. Flera driftsätt för värmaren och fläkten, skydd mot överhettning och nödläge vid utlösning – alla dessa möjligheter finns i arsenalen på enheter.
  • VäggmonteradKeramiska väggvärmare. Lätta och tunna enheter som ser ut som ett split luftkonditioneringssystem. Anordningarna är bekvämt monterade på rummets väggar, helt utan att stå ut från det allmänna inredningen. Uppvärmaren innehåller en fjärrkontroll, vilket ökar användarvänligheten. De flesta modeller är utrustade med en elektronisk termostat, som upprätthåller den angivna temperaturregimen, liksom en joniserare som renar luften.
  • Bork Golv KeramikvärmareKeramiska golvvärmare. De kraftfullaste och storstora enheterna som har störst effektivitet och prestanda. Värmarna är utrustade med regulatorer som kopplar ur enheten vid överhettning och vridning. Enheterna är utrustade med tidtagare som gör det möjligt att justera enhetens driftstid, antibakteriella lampor som förstör mikrober och fjärrkontroller.

Related  Moderna typer av markiser för gazebos och verandor

Gas keramiska värmare

Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt apparater som kan användas utanför vardagsrummet – i garaget eller i trädgården, på picknick eller på fiske etc. Aggregat som hjälper till att värma upp eller till och med laga mat på fältet är gas keramiska värmare. För en sommarboende är dessa anordningar och alla nödvändiga “tillbehör”, efter allt fel med inlämning av elkraft på landsbygden sker mycket oftare än i en stad.

Kovea

Trots närvaron av en gascylinder är driften av anordningarna absolut säker, givetvis förutsatt att alla nödvändiga normer och regler för att arbeta med sådan utrustning observeras. Enheterna är utrustade med koldioxidnivåsensorer och ett nödstängningssystem när det överskrids. Gasvärmare är bra ekonomiska med hög effektivitet, och deras främsta fördel är rörlighet.

Videoöversikt över gas keramikvärmare MASTER 450CR

Fördelar med keramiska värmare

Låt oss titta på värderingar och fördelar med keramiska värmare, gradvis förskjuta andra typer av värmare från sina ledande ställen:

  • Säker drift. Värmeelementen i enheterna, gjorda av stark och pålitlig keramik, är placerade inuti enheterna och täckt med en skyddande skärm. Ytan på enheten värms inte upp till höga temperaturer, därför är det omöjligt att få brännskador, från kontakt med den. Enheter av alla typer har funktionen att skydda mot överhettning och tur under vridning. Keramiska värmare BORK, till exempel, stängs av automatiskt om lutningsvinkeln överstiger 45 grader.
  • Uppvärmningsgrad. Processen med att värma rummet, med funktionen av den keramiska enheten, sker snabbare på grund av dess designfunktioner. Faktum är att denna enhet är en fläkt, “jagar” varma luftvågor. Varmluftsmassor värmer ytan på väggar och möbler, och det ger i sin tur värme tillbaka till rummets luft, vilket ökar uppvärmningen.
  • Ekologisk kompatibilitet. Fördelarna med värmaren är att under syreoperationen brinner syre inte i rummet i luften. Apparater förhindrar bildandet av skadliga ämnen, som inte brinner inomhus damm, och förhindrar också spridningen av mikrober, med antibakteriella lampor. Sådana apparater som väggmonterade keramiska värmare POLARIS är också utrustade med en integrerad joniserare som tar hand om luftkvaliteten
  • Ekonomi. Den balanserade utformningen av aggregaten gör det möjligt för dem att spendera ungefär tre gånger mindre energi än sina motsvarigheter, utan att förlora, samtidigt i kraft och effektivitet.
  • Optimala dimensioner. Kompakta dimensioner och lätta vikt på enheterna är en annan obestridlig fördel. Detta gäller speciellt för keramiska värmare för stugor. Feedback från ägare av sådana anordningar talar om bekvämligheten av deras transporter och kompakt lagring under förhållandena i nära sommarstugor.
  • Användarvänlighet. Instrumentet är stabilt och enkelt att montera på vilken yta som helst. Enheterna är utrustade med en timer, så att du kan ställa in tid för avkoppling, samt utrustade med fjärrkontroll, som kan styras på distans.
  • Modern design. Den ursprungliga och ergonomiska designen av alla keramiska värmare gör det möjligt för dem att harmoniskt passa in i alla, även de mest raffinerade, inredningen.

Related  Hur man väljer en pumpstation för en sommarstuga?

Självklart har sådana anordningar ganska stora fördelar över sina egna, till exempel olja, analoger. En särskild fördel är kostnaden för enheterna, vare sig elektriska eller gas keramiska värmare.

Konsumentuttalanden säger att dessa enheter representerar den mest effektiva kombinationen av pris och kvalitet från alla typer av värmare som finns på hemmamarknaden.

Videoöversikt av den elektriska keramiska värmaren DeLonghi DCH 5090