helikopter v kuhinjiPriprava okusnih in zdravih jedi traja veliko časa za gospodinje. Helikopter za zelenjavo in sadje lahko olajša z električno energijo. Ta majhna naprava bo hitro zmanjšala izdelke na rezine, slamice, kocke. V sodobnih trgovinah je velik izbor takšne opreme. Da ne bi prišli do zamenjave v taki sorti, se spomnite nekaj pravil.

Preberite o: električnih sekancev za hišice!

Načelo delovanja naprave

orodje za mletje vseh izdelkovElektrični drobilnik za sadje in zelenjavo se imenuje posebna naprava, s katero lahko razrežete in zdrobite različne izdelke. Ta naprava vam omogoča obdelavo vseh rastlinskih sestavin, oreškov, klobas, mesa in še veliko več.

Delovanje takšne naprave temelji na vrtenju ostrih jeklenih rezil, ki se izvajajo z električnim motorjem. Ko so v stiku s hrano, jih razrežejo. Poleg nožev ima rastlinski drobilnik tudi plastično posodo, v kateri so položene sestavine.

Sodobni modeli lahko izvajajo naslednje funkcije:

 1. Rezanje v majhnih in velikih kosih.
 2. Mletje mesnih izdelkov v stanje mletega mesa.
 3. Mešanje komponent, da dobimo homogeno maso.
 4. Prebite sestavine. V tem primeru helikopter deluje kot močan mešalnik.

Takšna vrsta funkcij za eno napravo dosežemo z zamenljivimi šobami. Bolj ko so združeni z napravo, bolj raznolika je obseg njegove uporabe.

Prednosti in slabosti

kuhinjski helikopterDrobilniki za električno kuhinjo v primerjavi z mehanskimi analogi imajo številne prednosti:

 1. Priročno za uporabo. Hrano lahko razrežete s pritiskom na eno tipko. Nobenega napora ne bo potrebno.
 2. V nekaj sekundah lahko obdelate več kilogramov zelenjave in sadja. To je pomembno pri pripravi obdelovancev za zimo ali bankete za mnoge ljudi.
 3. Ena naprava hkrati izvaja več funkcij, zato dodatne naprave niso potrebne.
 4. Kompaktno, ne porabljajte veliko prostora za shranjevanje.

Kljub vsem prednostim takšnih naprav obstaja več pomanjkljivosti: odvisno od električnega omrežja, nekateri modeli drsijo na mizo med obratovanjem, naredijo hrup. Garancijski rok za takšne naprave ne presega enega leta. Zato je bolje kupiti izdelek od zaupanja vrednega proizvajalca.

Related  Kakšne so motorne žage znamke Partner in Huter?

Osnovna pravila za izbiro kakovostne naprave

Učinkovito obvladovanje njegovih funkcij bo le visokokakovostni mešalnik za drobljenje. Pri izbiri je treba upoštevati naslednje vidike:

 1. Moč. Naprava z majhno zmogljivostjo ne more obvladati trdnih izdelkov. Daj prednost modelom s številko nad 600 vatov.
 2. Kakovost materialov. Če je skleda iz nizke kakovosti plastike, se bo hitro razpokala. Vrednost nožev je prav tako pomembna. Primeri kovin iz nizke kakovosti ne bodo mogli dobro obvladati svoje naloge.
 3. Zmogljivost posode. Več je, več izdelkov je mogoče obdelati hkrati. Če ne želite kuhati velikih podjetij, izberite modele z majhnimi skodelicami.
 4. Stroški. Zavrniti nakup poceni sekire za zelenjavo in sadje električni. Niso kakovostne in ne bodo trajale dolgo. Dražji modeli imajo veliko različnih funkcij, ki jih redno ne potrebujete. Zato je bolje izbrati praktično enoto povprečne kategorije cen.
 5. Garancijsko obdobje. Če obstaja garancijska kartica, se lahko obrnete na servisni center za pomoč v primeru okvare.

Na podlagi teh meril bo mogoče izbrati kvalitativno napravo, ki vam ne bo služila eno leto.

Kupujte samo v velikih trgovinah, ki cenijo njihov ugled. V njih je količina blaga slabe kakovosti minimalna.

Najbolj priljubljeni modeli

V ponudbi sodobnih trgovin ni težko zamenjati. Na policah so predstavljene različne enote. Med najbolj priljubljenimi modeli zadnjih let so:

 1. Fresh Express Cube iz vam omogoča, da rezane izdelke na kocke, slamice, rezine, rešetke in rezine. Opremljen je s petimi šobami. Enostaven za uporabo. Slabosti so majhna moč in visoki stroški.Fresh Express Cube drobilnik iz Moulinexa
 2. MW-1303G iz Maxwella. Opremljen je s 6 različnimi šobami. Omogoča rezanje na kocke, slamice, drgnjenje in drobljenje. Ima veliko skledo, veliko odprtino za prehod hrane. To je enostavno čiščenje in pravilno shranjevanje shranjevanje vabe. Med ugotovljenimi pomanjkljivostmi: pomanjkanje šobe za rezanje kock, se lahko izdelki včasih zataknejo znotraj aparata.MW-1303G drobilnik iz Maxwell
 3. PKA-FP4 iz Redmonda. Ta električni helikopter izdelkov za kuhinjo izgleda kot majhen mesni mlinček. Opremljen je z dvema vrstama teet in dvema šobama za rezanje s kocko. Odlično obvladovanje prijavljenih funkcij. Ta model je poceni in ima privlačno obliko. Edina pomanjkljivost je majhna moč.helikopter PKA-FP4 iz Redmonda

Related  Verižna žaga Stihl mc 180 – hiter pregled zanesljivega orodja

Pravilno usklajeni helikopter sadja in zelenjave bo postal zanesljiv pomočnik vsake gospodarice. S svojo pomočjo kuhanje večerje se bo spremenilo v preprost in zanimiv poklic.

Video o helikopterju v kuhinji