kandungan broiler dalam sangkarUntuk membina sangkar untuk broiler secara peribadi, bermakna, pada asasnya untuk menjimatkan perbelanjaan. Ini adalah amalan biasa. Setakat sedemikian, sebelum pembelian ayam, banyak usahawan berlatih. Untuk membolehkan sel-sel keluar kerana mereka berasal dari pengilang, perlu mematuhi pelan tertentu.

Momen utama membina sangkar untuk broiler

sangkar komersil untuk broilerPembinaan struktur melibatkan penggunaan bahan yang boleh dipercayai, memerlukan perhatian tuan, ketersediaan lukisan dan skim. Tanpa imej kontur produk masa depan di atas kertas dengan garis-garis yang jelas, sudut tegak lurus dan pengiraan algebra yang berbeza, sukar untuk menyelesaikan masalah. Kenapa ramai yang membuat sangkar untuk ayam dengan tangan mereka sendiri mengalami proses kekalahan eksploitasi? Mereka didapati tidak boleh digunakan kerana pemasangan sistem pemanasan yang tidak betul atau ketidakhadiran mereka, yang menonjolkan kuku, yang burung cedera berulang kali. Faktor, yang tidak sepatutnya, banyak. Melakukan segala-galanya mengikut skema, reka bentuk tidak akan lebih buruk daripada yang ada di kedai.

Untuk membina sangkar untuk broiler, anda perlu:

 1. Logam, sederhana dalam ketebalan. Ini adalah bahan utama. Memberi peredaran udara yang mencukupi dan kedatangan cahaya.
 2. Papan lapis. Bahan multilayer untuk penciptaan dinding sisi.
 3. Lembaran logam. Mereka akan memastikan bekalan air dan makanan.
 4. Kuku, skru. Mereka bertindak sebagai bahagian penyambung.
 5. Peralatan. Teknologi pemanasan.

Ini adalah komponen utama sangkar untuk broiler, yang berbeza dalam ketersediaan dan kemudahan pemasangan. Mereka adalah murah dan mudah dipasang. Kuantiti ini atau bahan bergantung pada skala peternakan unggas. Seseorang yang bingung dengan idea burung pembiakan untuk keuntungan, akan memerlukan sekurang-kurangnya 10 reka bentuk, dengan jangkaan bahawa masing-masing akan mempunyai 2-3 ayam.

Untuk berinteraksi dengan burung, ia adalah mudah: untuk memberi makan, membersihkan selepas mereka, keluar untuk berjalan, ia akan memerlukan banyak ruang kosong yang mungkin. Sel-sel mesti diletakkan di kawasan yang luas dan dilindungi. Perkara utama yang perlu diingat ialah ruang adalah keperluan penting dalam pembinaan kompleks.

Lukisan

Apa yang diperlukan untuk mendapatkan sangkar berkualiti untuk broiler dengan tangan anda sendiri? Lukisan. Tanpa skim, ia tidak masuk akal untuk turun ke perniagaan.

Related  Makan untuk arnab

menggambar sangkar tiga tingkat untuk broilerBerikut adalah beberapa pilihan mudah. Reka bentuknya adalah tiga peringkat dan menggabungkan beberapa sel sekaligus.lukisan sangkar dengan dimensi

Angka-angka menunjukkan: bingkai, dinding, lantai, siling, pintu. Hitung berapa lama dan sejauh mana jaraknya, jarak antara sekatan.dimensi dan butiran sel

Melakukan semua skim ini, tuan harus mendapatkan contoh ini atau model serupa:sangkar selesai diperbuat daripada bingkai kayu

Banyak yang membuat ayam belanda dan sel-selnya yang berbeza. Sekiranya perlu, mengasingkan burung dari satu sama lain tidak harus menggunakan pilihan lain. Melakukan sel lain untuk ayam broiler dengan tangan mereka sendiri tidak masuk akal. Bagi mereka, anda boleh membina reka bentuk yang sama seperti ayam dewasa. Sel ini adalah baik untuk ayam, dan untuk dandang dewasa. Itulah jumlah ternakan dalam sangkar yang akan berbeza.

Angka dan pengiraan

Sediakan struktur kayu dan logam untuk bingkai. Sila ambil perhatian bahawa panjang tiang harus lebih dari 195 cm Jarak dari tanah ke peringkat pertama adalah dari 35 cm dan sehingga 75 cm Lebar bingkai adalah sehingga 2 m Jarak antara sel pertama dan kedua sel tidak boleh melebihi 6 cm. akan menjadi 3.5-4 cm.

Gambar pertama menunjukkan bahawa dinding depan grid dibahagikan kepada beberapa bahagian, dan pada yang terakhir ia bertindak sebagai satu struktur yang tidak terpisahkan. Dan itu dan pilihan itu baik dengan cara sendiri. Ia bergantung kepada keselesaan dan keutamaan peribadi semua orang. Walau bagaimanapun, dinding tanpa memotong bahagian akan lebih mudah dipasang. Ia tidak memerlukan pemasangan bingkai kayu dan bahagian-bahagian lain. Dalam proses pembinaan, tidak akan ada masalah dengannya. Tetapi, beroperasi lebih mudah untuk membuka beberapa pintu sekaligus, supaya tidak meletakkan tangan anda jauh ke dalam sangkar jika anda perlu mendapatkan seekor burung tertentu.

Sebelum anda membuat sangkar untuk broiler sendiri, anda perlu memperoleh bahan-bahan yang berkualiti. Palet kayu yang digunakan mestilah kering dan bebas daripada kecacatan. Kayu, di mana sistem sendiri akan dipegang, lebih baik ditutup dengan cat khusus dan komposisi varnis. Ukuran sedemikian diperlukan untuk mencegah kerosakan dan kesan mikroorganisma, serangga, tikus kecil.

Nilai-nilai struktur itu sendiri

sangkar untuk ayam broiler kecilApa yang sepatutnya saiz sel untuk broiler? Lukisan menunjukkan piawaian yang terbaik untuk dipatuhi.

Related  Ciri-ciri baka itik Peking dan kehalusan pembiakannya di farmsteads swasta

sangkar untuk broiler besarPrestasi optimum:

 1. Ketinggian siling sel adalah 30-59 cm.
 2. Panjang grid adalah 45 cm.
 3. Lebar bersih ialah 20 cm.
 4. Panjang partition kayu untuk bahagian bawah sel adalah 50 cm.
 5. Lebar mereka ialah 5 cm.
 6. Ketinggian partition kayu untuk setiap tahap adalah 61 cm.
 7. Lebar mereka ialah 3-4 cm.

Pelan kerja

Mematuhi senario yang jelas:

 1. Jalankan enam rak mengikut dimensi yang ditunjukkan di atas.
 2. Sambung struktur selesai ke bingkai.
 3. Untuk sembilan dinding, gunakan papan lapis. Dimensi: 31 × 58 cm (Lebar × ketinggian).
 4. Untuk mengumpul telur, seperti dalam gambar 3, gunakan palet logam.
 5. Buat bumbung papan lapis atau kunci logam. Lebar adalah 70 cm panjangnya 141 cm.

Untuk memastikan bahawa sangkar untuk ayam ayam sesuai untuk digunakan pada musim sejuk, membeli sistem pemanasan. Pada pemasangan mereka hendaklah pada setiap sisi setiap peringkat. Dalam bilik di dalam sejuk, suhu udara tidak boleh melebihi 20 ° C.

Agar tidak melakukan minuman anda sendiri dan tidak mengacaukan dengan sangkar, anda boleh membeli produk siap. Pengumpan diadakan dengan kurungan, seperti dalam gambar. Untuk pengumpulan sampah yang cepat, gunakan palet. Sebagai bahagian penghubung, pilih paku, skru. Gunakan skru mengetuk sendiri, pemutar skru.

Mesh yang anda beli untuk sangkar broiler mesti tahan 25-30 kg. Apabila memilih bahan, tanya penjual untuk beban maksimumnya. Juga, haruslah seperti ayam betina melebarkannya untuk makan atau minum air. Ini penting.

Sebelum meletakkan sangkar burung, perlu memeriksa sama ada kuku melekat, tepi kepingan logam.

Satu contoh video pembuatan sangkar untuk ayam pedaging oleh tangan sendiri