generator za poletno rezidencoEna od vrst specializirane opreme, ki zagotavlja neprekinjeno oskrbo z elektriko na primestnem območju ali hišo, je električni generator za dacho. Ta naprava se lahko uporablja trajno in začasno.

Nenehno se ta vrsta proizvodnje električne energije uporablja v oddaljenih počitniških naseljih, kjer sploh ni omrežja, ali pa so pogosto prekinitve z napajanjem prek nadzemnih daljnovodov.

Začasna uporaba generatorja se izvaja z redkimi primeri izklapljanja glavnega vira energije iz transformatorskih postaj. Prav tako se lahko uporablja pri rekreaciji na prostem (povezuje hladilnik, razsvetljavo, štedilnik ali druge električne naprave) ali pa se uporablja pri gradnji, popravilih ali vrtni dejavnosti (povezovanje električnih orodij, orodja, opreme).

Gasni generatorVečina generatorjev moči deluje na gorivo (bencin, plin, dizel). Z razvojem inovativnih tehnologij na področju neprekinjenih virov energije smo razvili vetrne in sončne generatorje. Za njihovo uporabo še ni značilna masivnost zaradi njene nepopolnosti in stroškov. Poleg tega lahko generatorji vetra in sončne energije nadomestijo klasično gorivo, saj so njihovi glavni viri naravne sile. Zato bodo okolju prijaznejši kot današnja vozila.

Večina poletnih prebivalcev uporablja vire energije, ki delujejo na bencin. Najboljša vrsta generatorjev bencina za počitniške hiše je mini elektrarna. Zagotavlja električno energijo, ne le hišo, temveč celotno gospodarstvo države.

Glavne vrste generatorjev za hišice in hiše

Električni generator v načinu delovanja lahko uporablja več vrst goriva:

  • Bencin.
  • Plin.
  • Dizelsko gorivo (sončno olje).

V tem pogledu lahko razlikujemo tri glavne vrste generatorjev za hiše: bencin, dizel in plin.

mobilni generatorZa občasno uporabo v primestnih območjih ali v domovih so primerni bencinski generatorji. Prihajajo v različnih velikostih in imajo različne zmogljivosti za posebne potrebe (rekreacija, ribolov, potovanja, gospodinjske potrebe). V odvisnosti od parametrov generatorja lahko naprava brez prekinitve zagotovi električno energijo do 12 ur. To je cikel enega goriva. Generator bencina v nobenih vremenskih pogojih nima težav z vključevanjem, je kompakten in razmeroma poceni.

Related  Plinski grelniki za hiše in hiše – enostavnost uporabe, varnost in udobje

Dizelski generatorji se razlikujejo po svoji moči. Generatorji te vrste imajo sposobnost delovanja za daljše časovno obdobje. Praviloma so bolj zanesljivi kot generatorji bencina, vendar so dražji po vrsti. Njihov namen je zagotoviti elektriko velikim kmečkim domom s pomožnimi stavbami in perifernimi predmeti gospodinjstva.

Generator plinaGeneratorji, ki delujejo na plin, imajo enake naloge kot drugi viri avtonomne oskrbe z električno energijo – proizvodnja električne energije. Vendar pa obstaja ena funkcija, ki je proizvodnja toplotne energije. Plinski generator za dacho lahko uporablja različne vrste plina in zmesi (butan, propan, metan). Uporaba takšnih generatorjev pozimi bo zagotovila največjo učinkovitost porabe goriva. Predstavljeni so v širokem razponu: od 1 kW do 24 kilovatnih enot.

Generator moči je odlično sredstvo za prenosno oskrbo z električno energijo v vseh življenjskih situacijah v državi in ​​v katerem koli domu.

Kateri generator naj izbere najboljše?

Izbira generatorja za poletno rezidenco je zelo občutljiva stvar, zato jo je treba izvesti ob upoštevanju številnih odtenkov. Na primer, za majhno hišo, v kateri želite prižgati nekaj žarnic in kuhanje hrane na majhen, prenosni električni štedilnik, bi bilo dovolj za nakup minigenerator, s kapaciteto do 2 kW, ki deluje na bencin ali plin.

Za obsežnejše gospodarske potrebe potrebujete 7-kilovatni bencinski generator. V tem primeru je možna popolna prehrana prodajnim mestom in pokritje vseh prostorov majhne hiše, vključno s kuhinjskimi pripomočki (kotliček, sokovnik, mešalnik, toaster, majhna peč za eno kuhalno polje).

Za širše objekti morajo pridobiti močne dizelske enote, ki so sposobni za delo za dolgo časa, ki zagotavlja električno energijo, ne samo hiše, ampak tudi pomožni prostori in zgradbe v počitniški kmetije (komorki, paviljoni, skladišča, garaže, javne razsvetljave). Edina pomanjkljivost takšnih generatorjev je, da so hrupnejši.

Related  Nepogrešljiv atribut notranjosti zasebne hiše je stopnišče v drugem nadstropju

Vprašanje, kateri generatorji naj izberejo za dacho, je zaskrbljujoče pri številnih poletnih prebivalcih, ki še niso vodili daljnovoda na spletno mesto, ali tega ne morejo storiti. Zato bo osnovni parameter izbire neposredni namen generatorja (kakšna moč potrebuje za izdelavo osnovnih potreb, gospodinjstva ali gospodinjstva).

Kako izbrati pravi generator (video)

Osnovni modeli

Zagotavljanje zanesljivega udobja doma in udobja je ena od prednostnih nalog sodobne civilizacije. Pomembna sestavina celotnega mehanizma udobja je izbira električnega generatorja.

Če želite poiskati primeren model, morate uporabiti pregled generatorja za dacho.

Obstajajo osnovni modeli, ki so se na najboljši strani izkazali za zanesljivost, zmogljivost in delovanje:

Nemški generator HuterNemški proizvajalec Huter je v velikem povpraševanju med poletnimi prebivalci. Dolgoročne izkušnje podjetja omogočajo proizvajalce različnih zmogljivosti, ki izpolnjujejo potrebe vsakega potrošnika v državi ali gospodinjstvu. Ena izmed najbolj priljubljenih enot proizvajalca je model bencinskega generatorja Huter DY2500L. To je odlična kombinacija cene / kakovosti. Moč – 2 kW. To je dovolj, da napolnite več čebulic, računalnik, hladilnik in bojler (električni kotel).

Japonska generatorja Honda Power EquipmentJaponsko holding podjetje HPE (Honda Power Equipment) zaseda posebno mesto na svetovnem trgu električnih generatorjev. Izdelki gospodarstva so zelo zanesljivi in ​​gospodarni. Vsak element generatorja deluje gladko. Težave z njimi se nikoli ne pojavijo. Najbolj priročna prenosna postaja za dachas je model Honda EU20i. To je generator pretvornika, ki deluje na bencin. Na eni bencinski črpalki lahko delajo približno 4 ure. Ima nizko raven hrupa. Tudi potrošniku je predstavil močnejši model bencina – Honda Stark 6500 HX. Moč te naprave vam omogoča uporabo na dachi tudi z varjenjem.

Generator Hammer GNR 5000 APravila za izbiro generatorjev za dacha omogočajo, da pogledate drugo blagovno znamko – ameriški proizvajalec Hammer in njegov visokokakovostni model GNR 5000 A, s kapaciteto 5 kW. Ob takem aparatu je vsa podeželska območja mogoče zagotoviti z električno energijo. Eno polnjenje v 25 litrih. zadostuje za 9 ur neprekinjenega delovanja pri polni obremenitvi.

Related  Gradimo opečno ograjo v lastno moč

Električni generator Glendale DP4000CLXTajvanski proizvajalec Glendale je predstavil model kakovosti DP4000CLX, ki deluje na dizelsko gorivo. Opremljen je z avtomatskim napetostnim regulatorjem, tako da učinkovito porazdeli porabo goriva z porabljeno močjo električne energije. V tem načinu bo generator deloval približno 9 ur. Kapaciteta rezervoarja je 12,5 litrov.

Če primerjamo obstoječe modele električnih generatorjev, lahko sklepamo, da ima vsak od njih svoje lastnosti, prednosti in slabosti. Torej kateri generator je boljši?

Odgovor na to vprašanje je treba najti na samem dacha. Odločiti se moramo, za kaj je generator, katere funkcije je treba opraviti, katere vrste dela se bodo uporabljale, kakšno zmogljivost bi morala imeti in koliko časa.

Opozoriti je treba le, da je dizelski generator zasnovan za daljše delovanje in več energije.

Če oseba ne zadržuje v državi dolgo časa (dopust, vikend, sezonska zasaditev in trgatev), je najbolj razširjena vrsta cenejša, generatorji na bencinski pogon.

Inovativni razvoj – plinski generatorji, ki se pojavljajo relativno nedavno, lahko v prihodnosti v celoti ali delno nadomestijo klasične različice. Končna odločitev o izbiri optimalne različice generatorja ostane za poletne prebivalce.

Kako izbrati generator za poletno bivanje (video)