generator za ljetnu rezidencijuJedna od vrsta specijalizirane opreme koja osigurava neprekinuti opskrbu električnom energijom u predgrađu ili u kući je električni generator za dacha. Ovaj se uređaj može koristiti trajno i privremeno.

Stalno, ova vrsta izvora proizvodnje električne energije, a koristi se u udaljenim prigradskim mjestima, gdje nema mreže uopće, ili vrlo često postoje restrikcije struje za klima energetskih vodova.

Privremena uporaba agregata provodi se u rijetkim slučajevima izvan glavnog izvora električne energije iz transformatorskih stanica. Također se može koristiti za vrijeme aktivnosti u prirodi (spoj hladnjaka, svjetla, pećnica i ostalih uređaja), ili koristiti u procesu gradnje, popravka ili vila-vrt poslova (električni alat veza, oprema, strojevi).

Generator plinaVećina generatora energije radi na gorivu (benzin, plin, dizel). Razvojem inovativnih tehnologija na području neprekinutih izvora napajanja razvijeni su generatori vjetra i solarne energije. Njihova primjena još nije obilježena masivnošću zbog svoje nesavršenosti i troškova. Nadalje, generatori vjetra i solarne energije mogu zamijeniti klasično gorivo, budući da su njihovi glavni izvori prirodne sile. Prema tome, oni će biti ekološki prihvatljiviji od današnjih vozila.

Većina ljetnih stanovnika koristi izvore energije koji rade na benzinu. Optimalna vrsta benzinskih agregata za vikendice je mini-elektrana. Može pružiti električnu energiju, ne samo kuću, već čitavu gospodarsku granu zemlje.

Glavne vrste generatora za vikendice i kuće

Električni generator u načinu rada može koristiti više vrsta goriva:

  • Petrol.
  • Plin.
  • Dizelsko gorivo (solarno ulje).

U tom smislu, možemo razlikovati tri glavne vrste generatora za vikendice: benzin, dizel i plin.

mobilni generatorZa periodičnu uporabu u prigradskim područjima ili u kućama, prikladni su benzinski generatori. Oni dolaze u različitim veličinama i mogu imati različite kapacitete za specifične potrebe (rekreacija, ribolov, putovanja, potrebe kućanstava). Ovisno o parametrima generatora, uređaj može bez prekida omogućiti struju do 12 sati. Ovo je ciklus jednog goriva. Generator benzina nema nikakvih inkluzijskih problema u svim vremenskim uvjetima, kompaktan je i relativno jeftin.

Related  Bočni grijač za kućanstvo

Generatori dizelskih goriva razlikuju se po svojoj snazi. Generatori ovog tipa imaju sposobnost da rade dulje vrijeme. Oni su, u pravilu, pouzdaniji od benzinskih generatora, ali reda veličine je skuplji. Njihova je svrha osigurati električnu energiju velikim kućama u zemlji s pomoćnim zgradama i periferijskim objektima domaćinstva.

Generator plinaGeneratori koji rade na plinu imaju iste funkcije kao i druge vrste izvora autonomne opskrbe električnom energijom – proizvodnja električne energije. Ali postoji jedna značajka koja je proizvodnja toplinske energije. Generator plina za dacha može koristiti razne vrste plina i smjesa (butan, propan, metan). Korištenje takvih generatora tijekom zime osigurat će maksimalnu učinkovitost goriva. Oni su predstavljeni u širokom rasponu: od 1 kW do 24-kilovatske jedinice.

Generator snage izvrsno je sredstvo prijenosne opskrbe električnom energijom u svim životnim situacijama u zemlji i bilo kojoj kući.

Koji generator odabrati najbolje?

Izbor generatora dati vrlo osjetljivo pitanje, treba provesti uzimajući u obzir mnoge nijanse. Na primjer, za malu kuću u kojoj želite vidjelo nekoliko lukovica i kuhati hranu na malom, prijenosnom električni štednjak, bilo bi dovoljno da kupi minigenerator, kapaciteta do 2 kW, rade na benzin ili plin.

Za detaljniji gospodarske potrebe mora se uzeti 7 kilovany generator benzin. U tom slučaju, moguće je osigurati dobru prehranu rozeta skupine i pokriti sve sobe malog ladanjsku kuću, uključujući i kućanskim aparatima (kuhalo za vodu, sokovnik, blender, toster, mali štednjak jedan plamenik).

Za opširnije objekti trebaju steći moćne dizelske jedinice koje su u mogućnosti da rade za dugo vremena, pod uvjetom da Struja ne samo kuću, nego i pomoćne prostorije i zgrade u turističkom gospodarstvu (komorki, paviljoni, skladišta, garaže, ulična rasvjeta). Jedini nedostatak ove vrste generatora je da su bučni.

Pitanje koje bi generatori trebali izabrati za dacha brinu se za mnoge ljetne stanovnike koji još nisu vodili elektroenergetsku liniju na mjestu ili nisu u mogućnosti to učiniti. Stoga će osnovni parametar izbora biti izravna svrha generatora (koliko snage ima za izradu osnovnih potreba, kućanstva ili kućanstva).

Related  Estetska sjenica od prirodnog drva s vlastitim rukama: značajke instalacije i izbor stilistike

Kako odabrati pravi generator (video)

Osnovni modeli

Pružanje pouzdane udobnosti i udobnosti kod kuće jedan je od prioriteta moderne civilizacije. Važna komponenta u ukupnom mehanizmu udobnosti je izbor električnog generatora.

Da biste pronašli odgovarajući model, morate koristiti pregled generatora za izradu dacha.

Postoje osnovni modeli koji su se pokazali najboljom za pouzdanost, performanse i rad:

Njemački generator HuterNjemački proizvođač Huter je u velikoj potražnji među stanovnicima ljeta. Dugogodišnje iskustvo tvrtke omogućuje proizvodnju generatora različitih kapaciteta, zadovoljavajući potrebe svakog potrošača u zemlji ili kućanstvu. Jedna od najpopularnijih jedinica proizvođača je model generatora benzina Huter DY2500L. Ovo je savršena kombinacija cijene / kvalitete. Snaga – 2 kW. To je sasvim dovoljno za napajanje nekoliko žarulja, računala, hladnjaka i bojlera (električni kotao).

Japanski generatori Honda Power EquipmentJapanska holding tvrtka HPE (Honda Power Equipment) zauzima posebno mjesto na svjetskom tržištu električnih generatora. Proizvodi tvrtke su vrlo pouzdani i ekonomični. Svaki element generatora radi glatko. Problemi s njima nikada ne proizlaze. Najprikladnija prijenosna stanica za vile je model Honda EU20i. Ovo je generator pretvarača koji radi na benzinu. Na jednoj benzinskoj stanici može raditi oko 4 sata. Niska razina buke. Također na pozornost potrošača tvrtka predstavila snažniji benzinski model – Honda Stark 6500 HX. Snaga ovog uređaja omogućit će vam da ga koristite čak i zavarivanjem.

Generator Hammer GNR 5000 APravila za odabir generatora za toplice omogućuju pogled na drugu kvalitetu marke – američki proizvođač Hammer i njegov visokokvalitetni model GNR 5000 A, kapaciteta 5 kW. Imajući takav uređaj, moguće je osigurati svu okolicu električnom energijom. Jedan punjenje goriva u 25 litara. dovoljno je za 9 sati kontinuiranog rada pri punom opterećenju.

Električni generator Glendale DP4000CLXTajvanski proizvođač Glendale predstavio je model kvalitete DP4000CLX, koji radi na dizelskom gorivu. Opremljen je automatskim regulatorom napona, tako da učinkovito distribuira potrošnju goriva uz potrošenu snagu električne energije. U ovom načinu rada generator će trajati oko 9 sati. Kapacitet spremnika je 12,5 litara.

Related  Što treba uzeti u obzir pri odabiru vrata od valovitog ukrcaja s prolaznim vratima?

Usporedimo li postojeće modele električnih generatora, možemo zaključiti da svaki od njih ima svoje osobitosti, prednosti i nedostatke. Dakle, koji je generator bolji?

Odgovor na ovo pitanje treba tražiti na samoj dasci. Moramo odlučiti što je generator, koje funkcije trebaju biti izvedene, koje će se vrste radova koristiti, kakav bi kapacitet trebao i za koliko dugo.

Može se primijetiti samo da je dizelski generator dizajniran za duži rad i pružanje više energije.

Ako osoba ne dugo ostaje u zemlji (odlazak, vikend, sezona sadnje i žetve), najčešće korišteni tip je jeftiniji generator benzinskih naprava.

Inovativni razvoj – generatori plina, koji su se pojavili relativno nedavno, mogu u budućnosti potpuno ili djelomično zamijeniti klasične verzije. Konačna odluka o izboru optimalne verzije generatora ostaje za ljetne stanovnike.

Kako odabrati generator za ljetnu rezidenciju (video)