Hvordan velge melon riktigSlutten av sommeren og begynnelsen av høsten – en flott tid, når vi begynner å spise mange meloner. Melon blant dem er i spissen, ifølge forbrukere (som faktisk og vannmeloner).

Hyggelig sødme, juiciness, en helhet av nyttige egenskaper, mat – disse er alle tegn på en god melon. Og hvordan riktig å velge en moden melon, som vil tilfredsstille oss med sin smak og vil bringe bare fordel? Dette vil bli diskutert i vår artikkel.

Velge den beste melonen på disken

Hva du trenger å vite når du kjøper en melonVi begynner å velge den deilige meloen fra sitt utseende. Det skal være en hel, vakker naturlig nyanse (avhenger av variasjonen), uten buler fra støt, rottede områder, kutt og andre skader. Vi legger merke til lukten som kommer fra melon: den skal være krydret, honning, med notater av vanilje, noen ganger – pærer, ananas. Hvis det ikke er lukt eller svakt, ligner duften av grønt, da er melonen henholdsvis grønn, og den vil ikke ha den ønskede søtheten. Peduncle av moden melon er tørr.

Vi tar en melon i hendene og føler det: det skal våren. Dette betyr modenhetens modenhet. Hard overflate av umodne meloner, myke, der det er merker – overripe, mistet sin smak og nyttige egenskaper. Slapper på en moden melon, du vil høre en kjedelig lyd. Hvis det “lyder” sonorøst, ville det vært verdt det ennå.

La oss oppsummere hovedtrekkene til en moden, deilig melon:

 • Hun har en hyggelig honning lukt – du vil ikke feile det for noe. Et godt tegn hvis du kommer til brettet med meloner og tydelig føler deres duft.
 • Elastisk – når du trykker på fingeren på overflaten av frukten, føles det som det fjærer.
 • Overflate uten pereseleni, bukser – de fleste varianter har en gul farge på skallet.
 • Når slått, en døv lyd, som ikke ringer eller “synker”.

Å sette en slik oppgave, hvordan velge en god melon, ta hensyn til: det må være uhyggelig! Spott, bukser, sprekker er steder som er gunstige for spredning av bakterier. Når du får meloner med slike overflatefeil, risikerer du å stalking med gastrointestinale sykdommer.

Av samme grunn er det også farlig å kjøpe halvdeler av meloner som er forhåndskutt for å gjøre det lettere å selge. Det samme prinsippet bør følges ved å nekte å smake et stykke melon som en forpliktende selger kan tilby deg på markedet. Sykdomsbakterier samler seg på både smaksprøven og kniven.

Related  Reproduksjon av stikkelsbær i landet

Velg den søteste mengden melon

Vi har tenkt å kjøpe en melon, og vi leter etter det søteste, fordi det vil være den mest delikate for oss. Smaksegenskapene til denne frukten avhenger ikke bare av graden av modning, men også av variasjonen. Så, hvordan du velger en søt melon i prinsippet, litt orientert i karakterer.

Den søteste og mest vanlige, vi har meloner:

 • “Kolhoznitsa” (stor, med jevn hud av lys gul eller grønn-gul farge med uttalt åre).Grad Kolhoz Woman
 • Honning (med en oval form, grønn eller ohristogo fin farge, utrolig honning smak og karakteristisk søt smak).Melon honning
 • Ananasmelon (tidlig, vi ser det først i butikkene, formen er oval, huden er glatt).Ananasmelon
 • Musk (en av de minste varianter, med en oval form, karakteristiske uttalt spor).Mouscous melon

Du kan sette ditt favoritt utvalg i hagen din. Ved å skape akseptable forhold og omsorg for det, vil du få din egen avling av denne kulturen.

Melon på nettstedetFor å smake melonene vokst på egenhånd på sitt beste tidspunkt, bør de fjernes fra bushen til tiden. Hvordan bestemmer du modenheten til en melon i en hage før den blir revet?

 • Peduncle – tørr eller veldig treg.
 • Frukt vokser ikke lenger.
 • Karakteristisk for variasjonen av skinnets farge (husk at først modner siden, oppvarmet av solen).
 • Klar behagelig aroma (noen varianter skje hvis du skar lett skelen).

Når melon fra hagen er kuttet, vær ikke flau hvis det er noen grønne områder i den. Fosteret kan ikke være jevnt samtidig, men smaken lider ikke av dette.

Er kjøp av en umoden melon berettiget?

I folket er det en slik tradisjon: å kjøpe flere meloner samtidig, dessuten med et grøntområde. Gjør det med det formål at frukten som ligger noen få dager på balkongen, for eksempel vil modnes og ikke må gå til butikken igjen. Det ville være mer rasjonelt å begynne å forstå: er det smeltet melon modning? Situasjonen er som følger.

Related  Gjennomgang av de beste varianter av selvbestøvende agurker

Som bruken av melonene av kalebasser sier, kan en melon, bare litt umoden, ganske nok nå den nødvendige tilstanden til huset på et varmt sted.

Dette gjelder bare når melonen ikke er fullt moden. En slik frukt vil imidlertid variere litt i smak fra de som har modnet i hagen.

Modningen av den ødelagte melonen påvirkes av sorten, betingelsene for dyrking og etterfølgende lagring og andre faktorer. Traders bruker slike egenskaper av en melon at den ikke nå kjøperen av overripen, håpløst mistet de fantastiske smaksegenskapene.

Et godt sted å kjøpe melon

På dette stedet kan du ikke kjøpe melonerLagrings- og transportforhold er viktige når det gjelder meloner. De beste forholdene er opprettet i butikker, supermarkeder, handelsgulv – steder for lisensiert handel med produkter. Din beste forsikring i slike tilfeller er en sanitær kontroll av handelsstedene og vilkårene for salg av varene.

Kategorisk kan du ikke kjøpe meloner fra gateleverandører i nærheten av veier! Eksosgasser, støv løsner seg på varene, skadelige stoffer absorberes i frukten gjennom mikroskader på huden. Slike meloner blir uegnet til konsum veldig snart, selv om de opprinnelig var av utmerket kvalitet.

Til slutt, la oss si at ikke vær redd for å spise meloner. Denne delikatessen er et lager med nødvendige vitaminer og mikroelementer. Nærmer seg valget av fosteret ansvarlig og har forberedt seg, så vil han ikke skuffe deg.

Hvordan velge en moden melon uten nitrater – video