banantreetNår tropisk frukt vises på hyllene, vil innbyggere i europeiske land spise dem. Det viser seg at noen av dem, for eksempel – et banantreet, kan dyrkes på deres dacha-område og i form av et husplante. Det er nok å lære hemmelighetene til å dyrke slike planter, sette dem i praksis og jobbe hardt. Belønningen til den mest motstandsomme gartneren vil være en rikelig eksotisk høst i sin egen hage. Hva er hemmeligheten ved å dyrke et banantreet i de midterste breddegrader i Europa? Alt er mye enklere enn mange ubesluttsomme gartnere tror.

Hyggelig bekjentskap med en plante fra tropene

azimin i åpen bakkeSom det ville være fint å spise friske tropiske frukter, rive dem rett fra treet. Så mange gartnere som bor i en sone med en kul klima drøm. Men naturen har sørget for at alle mennesker på planeten kan nyte hans kreasjoner. Derfor roterer noen tropiske trær mirakuløst i rolige breddegrader. Dette inkluderer et banantreet – azimin, som det ofte kalles.

Denne varme elskende anlegget ble først observert i Nord-Amerika, men til slutt spredt over hele jorden. Det migrerte lett til Europa, det er kjent i Asia, Afrika og Japan. Planten vokser ikke bare i forstadsområder, men også i lukkede boliger.

Til tross for opprinnelsen kan dette unike treet motstå frost ned til -30 ° C uten å slutte å bære frukt.

I utgangspunktet foretrekker det fuktig jord, så det forekommer nær store vannlegemer. Planten fikk navnet sitt på grunn av at fruktene ligner en favoritt banan, eksotisk mango eller ananas. Banantreet foretrekker fuktig jord

Under naturlige forhold kan det vokse til en høyde på 9 m. Den har en bred krone i form av en pyramide, som vokser avlange blanke blader er eggformet. Under blomstring tre knopper vises Kolokolchikova lilla fargetone. blomstring av aziminDe er som lyse lys mot en bakgrunn av frodige grøntområder, som tiltrekker seg ulike insekter. Det er for disse utmerkede blomsterstandene at et banantreet vokser hjemme som et prydplante.

Related  Når å plante gulrøtter i Leningrad-regionen

frukt av banantreetFrukten av frukten er vanligvis avlang i form. De er malt i grønt, som blir gul når moden. Under den tynne huden er et ømt hvitt kjøtt, rik på sukrose og fruktose. Takket være dette er fruktens smak veldig søt. I tillegg utstråler det en duft som ligner lukten av ananas.

frukt av et banantreet med frøDen saftige massen av banantreet inneholder en stor mengde mikroelementer som er nødvendige for å styrke kroppens forsvar. Frukt vokser med små epler på 9 stk hver, som ser veldig appetittvekkende ut. Hvem ønsker ikke å vokse et slikt mirakel på hans tomt eller i hagen? Nekter bare lat og likegyldig til de grønne menneskene.

Hemmeligheter for å vokse azimin hjemme

modner aziminen i hagenTil dato klassifiserer gartnere omtrent 60 typer banantreet, som hovedsakelig ble oppdrettet av amerikanske oppdrettere. Jeg vil bare nevne noen av dem:

  • “Martin” (kaldt motstandsdyktig versjon);
  • “Deyviz”;
  • “Overliz”;
  • “Rebeccas gull”;
  • Den grønne elven.

Slike varianter som “Pawpaw Dessert” og “Sochi 11” ble avlet i sovjettiden, men fortsatt ettertraktet av gartnere. På grunn av dette mangfoldet av banan treet vokser i Krasnodar Territory, Stavropol-regionen og på Krim var en spesiell hendelse. I dette området bærer anlegget fantastisk vinter, selv uten ekstra tilfluktsrom. azimut trilobateDen best tilpassede arten, som passer perfekt i dette området – “Azimina Trehlopastnaya”.

For å nyte eksotiske frukter av et banantreet er det mulig og i nordlige breddegrader. For dette blir planten vokst i en tredimensjonal gryte, som kan holdes på gaten fra mars til oktober. Bare ved utbruddet av kaldt vær blir det ført inn i rommet bort fra frost.

For å kunne vokse et eksotisk tre på landsbygda, må du velge riktig sted og sammensetning av jorda. Det ideelle alternativet er en høyde som er godt opplyst, beskyttet mot vindsonen og loamy jord med tilstedeværelse av drenering.

Når du planter et tre i et kupert område, er det tilrådelig å konstruere dreneringskanaler. De vil beskytte Azimin fra kraftige bekker og våren tinte farvann.

En fin måte å få et tropisk tre på er å utnytte sine store frø. frøI diameter når de 2,5 cm. Farge – mørk brun. Før de landes, stratifiseres de i 3 måneder ved en temperatur innen 4 grader. Det ferdige plantematerialet senkes ned i bakken til en dybde på ca 3 cm. Greensene vises etter 30 dager. Siden det er veldig ømt, og røttene fremdeles er svært svake, kan planten ikke transplanteres i denne perioden. Hvis et banantreet blir vant, så prøv de første fruktene i 4 år.

Related  Hvordan velge en moden, saftig og søt vannmelon?

rot prosessEn annen måte å dyrke azimin på er å bruke rotskuddene. For dette, før planting på et sted, i gropen satt kompost, litt humus og sand. Frøplanter er senket til grønt jord til en dybde på 7 cm. Hvis jorden er lys, er den 12 cm. Da blir planten vannet rikelig. Når jorden kommer opp, helles den nødvendige mengden jord under et banantreet. Du kan være sikker – planten vil bli vant og gi velsmakende frukt til nidkjære arbeidere. Tross alt, “arbeideren er verdig mat”, som de sier i en gammel bok.

innendørs banan treI tillegg er det ikke vanskelig å dyrke et banantre, som også kan bære frukt. For å gjøre dette er det viktig å plassere det i et rom hvor det er mye lys. Og temperaturen faller ikke under 16 ° C. For å sikre planten optimal fuktighet, sprøytes det hver dag, noe som gir et tropisk regn. Under slike forhold tar treet mirakuløst rot og gir en god høst.

Kompetent omsorg er nøkkelen til suksess

sørge for riktig omsorgFor å få azimina til å føle seg hjemme i forstadsområdet, er det viktig å gi den kompetent omsorg. Den inkluderer følgende prosedyrer:

  • egnet vanning
  • regelmessig løsning av jorda;
  • bioklipp;
  • topp dressing;
  • årlig beskjæring.

For den vanlige utviklingen av et eksotisk tre er det viktig å sørge for at det alltid er fukt under det. Dette oppfordrer ikke til å se bort fra azimin, men å vanne regelmessig. Reduser det helst i hvileperioden – sen høst og vinter.

Løsning av jorda utføres regelmessig. Noen dager etter neste vanning, er jorden forsiktig plukket. I dette tilfellet er dybden av løsningen ikke mer enn 1 cm. For mulching bruk slipt gress som er spredt rundt stammen til et banantreet.

Related  Hvordan vokse kjendiser på nettstedet ditt

vi introduserer gjødselTilfør aziminen for det andre året etter planting i vekstsesongen hver 7. dag. Om vinteren – en gang i måneden. For å gjøre dette, bruk to typer gjødsel: mineral (rik på fosfor og nitrogen) og organisk (gjødsel eller aske).

Beskjæring utføres tidlig på våren for å fjerne frosne grener eller syke. På grunn av dette vokser treet vel og fruktes bedre på den fastsatte tiden. I stedet for søte knopper på grenene vises avlange frukter av sylindrisk form. De samles i små hauger som ligner banangrener.moden bananfrukt

Tilsynelatende, for å dyrke et eksotisk tre på stedet er det ikke problematisk, det viktigste er å høre på råd fra erfarne gartnere. Oppnå målet vil hjelpe fantastiske kvaliteter – tålmodighet, observasjon og flid. Som et resultat vil hvert år den appetittvekkende frukten av et banantreet vises på bordet.

Hvordan vokse et banantreet i et hardt klima – video