Begynnelsen av blomstring av poteterMange problemer knyttet til vegetabilsk vekst stammer fra mangel på forståelse for deres essens. Blant dem er problemet med reproduksjon av poteter, noe som er svært relevant i vårt land. Å vite at denne rotkulturen kan reprodusere på to måter, nemlig: Ved hjelp av frø og vegetasjon står truckbøndene ofte overfor temaet blomstrende poteter. Så hvorfor blomstrer potet ikke, og kan dette påvirke tuberformasjon?

Blomstrende poteterEvnen til vegetativ og frø reproduksjon er iboende i denne anlegget fra naturen. Sammenligning av disse to metodene for reproduksjonsmanstudier i skoleundervisning i biologi. Gartnere er godt klar over dette aspektet av Solanaceae. Bare her dacha, planting poteter av forskjellige varianter og modenhet på deres steder, ignorerer alltid denne kunnskapen.

Fraværet av en potetblomst: et problem eller et mønster

Blomstring av poteter er avhengig av mange faktorer, og bare noen få av dem har direkte innvirkning på prosessen med tuberformasjon. Vurder årsakene til mangel på blomstring på potetfeltet mer detaljert:

  • Unge poteter uten blomsterBlir bushen blomstrende eller ikke? For å danne fullverdige knollere, trenger ikke potetene å blomstre. I noen kartoffel guidebøker finner du anbefalinger om forsettlig fjerning av blomsterstengler og knopper. Agronomer, har flere studier om dette temaet kommer til den konklusjon – en åpen eggstokkene og farger har negative effekter, men ikke på grunn av mangel på blomstene selv. Under eggstokk knopper, begynner mange varianter å danne og knoller. Nå må du gjøre en sterk gjødsel og styrke vanning. Det finnes potetsorter der blomstringscyklene og dannelsen av knoller ikke sammenfaller. I våre breddegrader er det vanlig å plante poteter med tidlig modenhet, nemlig at knollene dannes under blomstringen.

Et viktig poeng – å bryte peduncles, trempe sommerboerne radene og slå av den grønne toppen, noe som fører til en nedgang i utbyttet!

  • Potet sengerEr variasjonen viktig for dannelsen av peduncles? Det er en potet som tilhører de ultra-tidlige varianter. Deres røtter er dannet så fort at alle kjente sykdommer passerer, modne til Colorado-billedets sommer, men de har ikke tid til å blomstre. For eksempel, varianter “Roco”, “Timo” eller “Mariella”. Vell av innhøstingen er dårlig, men dyrking av poteter, som en måte inntjening på salg av sin tidlig, tidlig modenhet er svært viktig. I alle fall kan slike poteter plantes på bakgården i små mengder, bare for deres egne behov og raskt få unge poteter på bordet deres. Snakker om hvorvidt en potet blomstre, bør du vite at varianter er klassifisert i de som trives i overflod, de med en gjennomsnittlig blomst, samt redkotsvetnye varianter og varianter ikke blomstrer. For eksempel potetsorter “Spring” i tørre år, nekter å blomstre, og under normal luftfuktighet blekner så fort at denne gangen mange mennesker rett og slett ikke legger merke til.
  • Colorado potet beetle skade blomst stammer av potetSpiser Coloridae Colorado beetles? Hvor utendørs ser dette skadedyr ut – alle som noen gang har vokst poteter på hans tomt, vet. I tillegg til Colorado beetle, kan andre insekter som ikke er så vidt kjent, skade potet. For det meste forårsaker disse skapningene ikke mye skade, men de har heller ingen fordel. Blant slike insekter er munnbete og potetblåboller. Når potet blomstrer, begynner voksenprøver av disse billerene å mate på sine peduncles. Hvis mange svarte og små biller ble funnet på blomsten, så kom dette skadedyret akkurat slik. Store konsentrasjoner av biller spiser blomster veldig raskt, og selve blomstringsprosessen forblir ute av syne.

Related  Hvordan vokse en god frøplanter av agurker hjemme?

Er spørsmålet om blomstring viktig i dyrking av poteter?

Faktum, om potetet blomstret denne sesongen eller ikke, vil ikke påvirke moderfabrikken på noen måte. Dessuten påvirker potetens blomster absolutt ikke dannelsen av bushens grønne masse eller dens evne til å danne knoller.

Alle prosessene som forekommer i selve blomsten – er bare viktige og utelukkende for frukt av potet, det vil si bærene som dannes etter blomstringen.

Blomstringen av potet påvirker ikke utbyttetTørrere dannes uten deltakelse av disse prosessene, for dem har de rett og slett ingen verdi. De trenger ikke befruktning. Knollen i seg selv er ikke en plantefrø i ordets vanlige forstand, det er bare dens vegetative del.

Derfor svarer du selv på spørsmålet – hvorfor potetene ikke blomstret, husk at dannelsen av peduncles ikke påvirker avkastningen selv før du begynner å panikk. En fullstendig fravær eller blomstring av blomstene kan signalere til sommerboeren at det er noen overbevisende grunn til dette fenomenet. Enten det er plantesort, insekter, høye temperaturer, lav fuktighet eller dårlig jord. I tilfelle av nedgang i utbytte, bør årsaken ikke bli funnet i fravær av blomstring.

Poteter i blomstringsperioden – video