Tomater smittet med sen blightPhytophthorosis er en av de farligste sykdommene som Solanaceous kulturer er utsatt for. Phytophthora på tomater er en av hovedårsakene til at tomatgrøden dør på steder med fuktig og / eller kjølig klima. Forholdet mellom luftfuktighet og utseendet på brune flekker på plantene og frukten er så åpenbart at det ikke er altfor utdannet dyrkere snakker om “skadelige” tåke og “giftige” regn, selv om disse klimahendelser bare øke fuktigheten og så bidra til reproduksjon av soppen. Det er også en betydelig økning i antall syke planter etter en kraftig temperaturfall.

tomater med sen blightGanske lang tid ble det antatt at mycel (mycel) av soppen Phytophthora infestans vinteren hovedsakelig i potet knoller, og tomater har blitt smittet fra infiserte potetplanter, men det var ikke sant. Sporer av sopp er meget motstandsdyktige mot frost, og derfor kan de bli smittet selv med jord, for ikke å nevne planterester og lagres i varme frø. Og hvis frøene blir helt behandlet før planting, vil det være ekstremt vanskelig å utrydde alle smittefeltene i jorden og byggingen av drivhusene.

Derfor er varianter av tomater som er resistente mot sen rødme, av største interesse for alle som dyrker denne avlingen, både for husholdningsbehov og i industriell skala.

sykdom på planterSelvfølgelig, for enkelte steder og vekstforhold, kan forskjellige varianter anbefales.

Så, for eksempel, varianter av tomater som er resistente mot sen rødme i Ukraina, anbefales andre, enn et sted nær Kaluga eller i Urals. Dette skyldes den forskjellige sammensetningen av jord og betydelige forskjeller i klimatiske forhold.

Hvis for kort og kald sommer krever voksende tomater i drivhuse, så er det kanskje verdt å gi preferanse til hybridsorter, opprettet spesielt for dyrking under slike forhold.

Hva er de?

Det bør bemerkes at så tidlig som resistent mot fytophthora-varianter, blir tidlig-modnesorter av tomater ofte tilbudt.

Dette skyldes det faktum at jo lenger lever busken, jo mer han har, for det første, er risikoen for å bli smittet, og for det andre vil det ta lengre tid og temperatur og fuktighet endringer, utløser sykdommen.

Related  22 originale måter å løse problemer med hagen og hagen på – bruk av natron

tomater med sen blightSå, for eksempel i mange regioner med middels og høy luftfuktighet siden slutten av juli, er det ekstremt vanskelig å redde tomater fra sykdom med sen rødme. Og varianter, plassert som vedvarende, blir bare syke en uke senere eller blir sykere mindre alvorlig. Men dessverre påvirker forekomsten av infeksjon fortsatt bevaring av beskjæringen. En del av frukten har ikke tid til å modne, og modnet – for fort forverres.

Likevel gir dyrking av resistente varianter fortsatt en konkret effekt, men det er noen ganger nødvendig å fastslå hvilke som er veldig gode for bestemte forhold.

Noen år etter år, foretrekker variasjon Bobcat, Cameo, Sunny fighter, De Baran, hvite fylling 241, Moskvitch, Gulrot, Moskva Lights, Otradnyj, The Little Prince, har noen å plante hovedsakelig modning hybrider, med fokus på hva at planter vil ha tid til å høste før sykdommen.

Varianter: Arktisk ros og Moskva lys

Til varianter av tomater som er motstandsdyktige mot sen rødme i forstedene er:

 • Gnome. Refererer til tidlige modnesorter, designet for åpen bakke.
 • Alpateva 905 A. Den er designet for dyrking ute.
 • Budjonovka. Det refererer til mellomstore varianter, er ment for å vokse både under filmhemmet og i det åpne bakken.
 • De Barao. Senest modne høstsortiment med god smak og tekniske kvaliteter.
 • De Barao er svart. Senest modne høstskygge-tolerant variasjon, beregnet for dyrking under en film og i det åpne bakken.
 • Skylark F1. Tidlig modnet hybrid utvalg med gode indikatorer på fruktslips, smak og tekniske kvaliteter.
 • Oakwood (Dubrava). Tidlig modning av høyverdig sort, beregnet for dyrking i åpen bakke.
 • La-la-fa F1. En hybrid medium-modning variasjon, bra for enhver form for bruk.
 • Union 8 F1. Hybrid tidlig modne variasjon. Egnet for dyrking av utendørs og drivhus.
 • Metelitsa. Medium-moden variasjon med god produktivitet og økt kaldt motstand, er beregnet for dyrking ute.
 • Tsar Peter. Helt resistent mot mange sykdommer er en gjennomsnittlig kaldt resistent variasjon. Det er populært blant sommerboere, dyrket både i friluftsliv og i drivhus.

Related  Hvordan plante og dyrke jordbær fra frø selv?

Hybrider eller ikke-hybrider, importert eller innenlands?

Mange dyrkere-fans helt setter pris på når det gjelder motstand mot tørråte, Nederlandsk hybrid varianter, men dyrke grønnsaker for seg selv, de samme gartnere gjenkjenne og heller smaks “Dutch”. Tilsvarende er innenlandske varianter tilpasset lokale forhold og valgt for resistens mot sykdommer mer attraktive – flere muligheter til å finne ditt eget valg, både velsmakende og produktiv.

Generelt er de mest vellykkede varianter av tomater som er motstandsdyktige mot sen rødme i forstedene, enten kaldharde eller tidlig modne, noe som ikke er overraskende gitt klimaet.

I enda flere “lavt brann” -regioner er lavkvalitetsvarianter av tomater som er resistente mot senblight verdsatt. Den er forårsaket av det faktum at den lave første anlegget er mye lettere å dekke fra en plutselig frost, fordi drivhus – ikke alltid det beste alternativet, tomater “love” ventilert senger og produktiv frukt på dem, uavhengig av klasse.

Det er mulig å liste opp flere innenlandske lavt voksende varianter av tomater som er motstandsdyktige mot sen rødme:

 • Gnome.
 • Fjern nord.
 • Alaska.
 • Polar Tidlig modning.
 • Snowdrop.
 • The Bullfinch.
 • Rose av vindene.
 • Sub-Arktis.
 • Snø eventyr.
 • Yamal.
 • Taimyr.

Som det er lett å forstå fra titlene, ble de fleste laget spesielt laget for en kort og kort sommer og i hvert fall delvis dyrking under en film eller i et drivhus. Derfor kan disse varianter ikke være særlig høyt, og ikke alle er gode for langsiktig transport. Men det kompenseres perfekt av anstendig smaksegenskaper og evnen til å dyrke tomater på steder der det ble ansett umulig for flere tiår siden.

Related  Kakekomkose av kirsebær er en trussel mot hagen din

Video: Tomatsorter som er motstandsdyktige mot sen rødme