robidnica na primestnem območjuRuski poletni prebivalci z veseljem pridelujejo tako jagodičje kot kupino, nego, gojenje, razmnoževanje in obrezovanje, kar ni težko. Blackberry je bogat s koristnimi snovmi in vitamini, okusi bolje od maline, pogosteje se goji kot živa meja. Obstajajo sorte z ostrimi trni, toda nekatere vrste robidov jih nimajo in se imenujejo loki.

Blackberry Growing

zrele robideDa bi dobili žetev okusnih jagod, se morate naučiti, kako rastejo, razmnožujejo, pridelujejo in skrbijo za robidnico. Ni zadnje mesto v oskrbi z bobri je pravilna priprava grmovja za hladno obdobje. Izvesti je treba jesensko in pomladno obrezovanje, po mulčenju tal okoli korenin s pomočjo žagovine in šote ali katere koli od njih ločeno. Da bi rastlino zaščitili pred boleznimi, se veje kamne in zemlja pod njim obdelajo z bakrovim sulfatom. Da bi preprečili nastanek škodljivcev, bo obdelava pomagala s pomočjo actelic.

Da bi zagotovili, da robida ne umre v zimskem času, in naslednje leto je plodno, ga je treba skrbno pripraviti na mraz in ustvariti zatočišče pred hudimi zmrzali.

priprava kupine za zimoČe se v rastočem območju temperatura v zimskem času zmanjša na -10 stopinj ali manj, je treba zaščito jagodičevja zaščititi, vendar to ni potrebno za sorte, odporne proti zmrzovanju. Če v regiji obstajajo zmrzali od -20 stopinj in manj, boste za zimo morali zaviti vse sorte, ker takšne temperature ni mogoče prenesti v obrat.zaklonišče za kupce za zimo

Kako pomnožiti kupino

grmičevja grmovja v državiV Rusiji je v glavnem dve vrsti robidnic:

  • erect ali kumanyk propagira s koreninami;
  • plazeče ali rosyanika, za njeno reprodukcijo uporabite vodoravne sloje ali apical.

Pri zelenem razmnoževanju je priporočljivo uporabljati v tistih primerih, ko je maternični grmovnik malo, ali pa je nujno treba takoj razširiti grmovje.

Related  Kaj vemo o vrstah in sortah pese?

razmnoževanje robida s potaknjenciGlavne metode razmnoževanja robida:

  • potaknjenci spomladi;
  • koren potomcev;
  • apical layering;
  • zeleni potaknjenci;
  • vegetativni način;
  • semenska metoda.

Če želite propagirati robidnico s korenasto plastjo, morate najti najmočnejšo poševno grmovje. Čaka na jesen, ko bodo mladi poganjki imeli svoj korenski sistem, nato pa jih kopati skupaj s tlemi. Če želite reprodukcijo robida s sloji, je treba to narediti spomladi.

Reprodukcija robida po plasteh

Vdihavanje apikalnega lappingaZa razmnoževanje robida v zgornjih delih plasti vzdolž zgornjega dela (približno 30 ali 35 cm od konca), se lubje ne prekriža ob obroču pod ledvicami. Vsi so nagnjeni k tlom, stisnjeni v predhodno pripravljeni jarki globine od 4 do 5 cm, pritrjeni in pokopani z zemljo.

Za zemljo in za njeno vlažnostjo se opazujejo, zalivajo in dodajajo pravočasno. Pred nastopom zmrzalnega pokrova z žagovino ali šoto. Do naslednjega pomladi se bodo sloji utrdili, odrezani morajo biti iz matične rastline, izkopani in zasajeni na kraju, kjer bodo stalno rastli.

 

potaknjenci s koreninamiPo pojavu poganjkov, ki imajo 2-3 listov, lahko kupite robidnico z zelenimi potaknjenci. Da bi to naredili, se pod zemljo razrežejo pod globino 3-4 cm pod tlemi, se prenesejo v rastlinjaku in tam posadijo pod film, tako da je raven vlažnosti vedno visoka. Leto kasneje, jeseni, jo morate postaviti tam, kjer bo pripravljen stalni kraj.

Rastlinski in semenski razmnoževalni postopki

ukoreninjeni potaknjenciKonec poletja ali zgodnje jeseni se rožmarina razmnožuje vegetativno. Za to je izkopana grma, veje so razdeljene vzdolž korenine, tako da je vsak del centimetrov 15, ali nekoliko manj, v dolžini, debelih pol centimetrov. So zasajene in zavite pred prezimovanjem. Če je nemogoče takoj iztovoriti, se pripravljeni material položi v žlebove do globine približno 10 cm, nato se vlije v tla, napolni in stisne.

Related  Sajenje in skrb za vrt robidnice

Če želite pridelovati robidnico, se morate naučiti. Reprodukcija, obrezovanje in negovanje zahtevajo spretnosti, zato se metoda razmnoževanja semen redko uporablja zaradi slabe kalivosti. Hkrati kultura ne izgubi svojih lastnosti.

Za povečanje kalivosti je treba poškodovati trdo školjko semen.

Sej v rečni pesek, pred zalivom, zaglubit pri 6 cm, plus ali minus 1 cm. Ko je nekaj listov, potopite rastline po mravcu, lahko pristaneš na svojih sedežih. Za zimo bo treba mlade poganjke zaščititi. Prve jagode se pojavijo šele po 3 ali 4 letih.

Obrezovanje Blackberry

pomladno obrezovanje robidniceKako spomladi pridelati robidnico, se lahko učite iz videoposnetka, naredite to težavno, vendar potrebno. Obrat je obrezan s prunerjem kadarkoli v letu, razen pozimi. Višina kumanika je približno 3 metre, včasih višja, podobna je malini, daje veliko poganjkov. V preprosti robinji – Kumany, sadni dveletni poganjki.

dvojno obrezovanjeKo se sneg zruši, je vprašanje, ali je treba spomladi izrezati robidnico, se ne pojavi, odgovor je očiten, to je potrebno. Dokler se budi ne prebudi, se odstranijo suhe in poškodovane poganjke, enoletne sadike se dvakrat odrezajo, da bi se povečala rast bočnih procesov. To se naredi v maju, ko je odrezano približno 6 cm vrhov, in poganjki, ki rastejo nad dolžino več kot pol metra, se skrajšajo za 7-10 v juliju. 6 ali 8 kosov, najmočnejši, odidejo, drugi izrezajo. Obrezovanje robidov v jeseni se izvaja po žetvi, v resnici je to sanitizacija.

nastajanje kupaKo obrezovanje robidnice spomladi v video shemo je jasno, da na zrele rastline ne samo veje, ki jih pozimi zmrzali, ampak tudi zdrobljen, šibek. Pustite nekaj kosov, od 4 do 10, najmočnejši. Stranske poganjke se skrajšajo do dolžine 20-40 cm, pri čemer se na vsakem od 8 do 12 dobrih popkov. Da bi dobili odlično žetev, morate vedeti, kako pravilno izrezati robidnice spomladi, tako kot poleti, da odstranite odvečne poganjke s strani grmičevja, pri čemer izvirajo spomladi.

Related  Kako si sami sadite in gojite jagode?

obrezovanje vrhov robidnic Samo uživajo obilno žetev, saj poganjki v prvem letu ne prinesejo sadov. Obrezovanje robidnice spomladi za začetnike vrtnarjev ne bo težko, če pogledaš video, kako to storiti prav.

Na rastoče robide iz specialista – video