sennepJorda er befruktet ikke bare med kjemiske, men også naturlige produkter – mugg, løk, tobakk, urter, eggeskall og andre. Du kan imidlertid gjødsle landet på en annen måte. For eksempel ved å plante sennep. Som gjødsel brukes den sjelden. Vanligvis brukes den i matlaging og medisin. Men det er verdt å ta hensyn til denne planten og horticulturists som vil gjødsle jorden på deres land.

Forskjell av sennep hvit og sareptisk

Det er to slags sennep:

 1. Som gjødsel for hagen. Andre arter er ikke brukt til dette formålet. Men hvit sennep som gjødsel er veldig bra. Det kalles også engelsk.
 2. Den andre arten er sareptisk eller blå sennep, mange vet det som russisk.

Disse to typer grønn gjødsel har en rekke forskjeller:

Hvit sennepEngelsk sennep liker ikke tørr jord, spesielt i perioden med spiring og knoppdannelse. I fuktig jord ser det ut til mye mer frø. Hvite og sennepsjord er ikke egnet for hvit sennep. Unntaket er dyrket myrer. Den blå sennepen tolererer normalt en tørke, men i et marskt område vil det ikke vokse.

sennepsfrøFrø av hvit sennepspirat ved en temperatur på 1-2 grader Celsius. For blå sennep er det nødvendig med en litt høyere temperatur – fra to til fire grader med et plustegn. Engelsk hvit sennep er mer motstandsdyktig mot forkjølelse og tolererer selv små frost – opp til minus seks grader. Russisk, på tross av sitt navn, er følsom overfor kulde. Tre grader over null for det kan være dødelig. Vegetasjonsperioden med hvit sennep er ca 60-70 dager. I blå sennep er denne perioden lengre – det varer opp til hundre dager. I dette tilfellet jo lenger nord, jo mindre vegetativ periode.

Høyden på hvit, engelsk sennep før blomstringen er fra en halv meter til sytti centimeter. Videre vokser den med en annen 20-30 centimeter og kan nå mer enn en meter i høyden. Hvis jorda er dårlig og sandaktig, vil plantene bli lavere. Russisk sennep er litt høyere enn den engelske “relative”. Begge typer sennep og frø er forskjellige. I hvit sennep har de en kuleform og en litt gulaktig farge. Massen på tusen frø er omtrent seks gram. Frø av russisk sennep er oval, grå-svart eller gul. Deres masse – fra to til fire gram (1000 stykker).

Fordeler og ulemper

Sennep befrukter ikke bare jorda, men utfører også andre nyttige funksjoner. hun:

 • sparer hagen fra ugress, spesielt på dyrkede land. Dette skyldes at sennep selv vokser raskt;
 • har gode fytosanitære egenskaper, kjemper mot slike skadedyr som snegler, ertmoth og wireworm;
 • bidrar til å bekjempe plantesykdommer – sen rødme og persille av poteter. Denne effekten oppnås på grunn av at sennep binder jern i jorda og dermed helbreder det;
 • sennep har en stor biomasse, og etterfyller derfor jorda med viktige organiske stoffer. Deretter blir de behandlet til humus;
 • Gjødsel av jord med sennep gjør jorden mer løs og strukturert av røtter opp til tre meter. Jorden absorberer mer fuktighet og luft;
 • sennep bidrar til å holde nitrogen i jorda, og forhindrer dermed utvaskning. Men denne kulturen, i motsetning til bønner, holder bare nitrogen, og oversetter den ikke til en form som passer til andre planter;
 • Denne siderat forvandler stoffene i jorda til en organisk form, og de går ikke dyp;
 • Når frost kommer og snø faller, ligger sennep på bakken og beskytter den mot frysing.
 • sennep er en utmerket honning, og mange insekter, pollinerende planter, rush til det;
 • bruk sennep og som følgesvenn. Det forbedrer veksten av noen frukttrær, druer og bønner. Hvis sennep er plantet til dette formålet, må frøene tas ganske mye. Men for å vokse som en syderate, bør antall frø være mye større;
 • god sennep og i rollen som en forløper for poteter, tomater og noen andre avlinger, da det kjemper med plantesykdommer.

Related  Tomatsorter for drivhus

Nedenfor vil vi fortelle deg hvordan og når du skal sennep, men først må du si om sine mangler:

 • sennep, som andre cruciferous, kan lide av sykdommer og skadelige insekter. Av denne grunn er det viktig å ta hensyn til reglene for veksling ved sådd;
 • sennep som noen fugler. Hvis det bekymrer gartneren, må han dekke frøene etter såing mulch.

Funksjoner av såing sennep for jordgjødsel

Felt med sennepSennep skal plantes på sod-podzolisk, befruktet jord. Også, denne planten passer sandy loam jord, dyrket med torv. Men leire, sure jord og saltmørne sennep passer ikke. Ved såing sennep for gjødsel av jorda, bør det huskes at denne planten ikke liker tørke og under dannelsen av knopper krever hyppig vanning. Ikke bruk sennep som forløper til kål, fordi de har vanlige sykdommer.

Hvit sennep kan bli sådd fra tidlig på våren til tidlig høst, noe som gir det noe fritt område. Den beste tiden på våren er 30 dager før planting av grønnsaker. Sennep som gjødsel i høst blir sådd umiddelbart etter høst, mens det fortsatt er en skygge av fuktighet i jorda. Det er mulig å forsegle frø til en dybde på en og en halv til to centimeter, og avstanden er 15 centimeter mellom dem. Frøforbruket vil være ca 150 gram pr. Hundre kvadratmeter eller litt mindre.

sengerEn annen måte er å sprede frøene på sengene, ytterligere harrowing med rakes og sprinkling med jord. Når du planter sennep for gjødsel av jorda på en annen måte, må du huske på at forbruket av frø er minst to ganger større. De første skuddene vises i tre til fire dager. Etter fem eller seks uker vil planten vokse til tjue centimeter, og den må bli slått. Den resulterende massen må være malt og jordet i bakken, vannet med EM-midler, for eksempel “Shine” og andre. Deretter dekke med en ruberoid eller en mørk film.

Related  Persimmon fra steinen hjemme – vokser på vinduskarmen

Hvis du sår denne planten for første gang, er det verdt å se hvordan sennep er plantet under gjødsel. Videoer om dette emnet finnes på Internett. Det er verdt å understreke igjen at sennep elsker fuktighet, så det må vannes ofte. Dette er spesielt viktig når det ikke er naturlig nedbør i lang tid i form av regn. Slik omsorg for sennep vil bidra til at hagen vil ha en løs, rik og sunn jord. Hvis sennep er dyrket til en honningavling, bør antall frø reduseres og plantene så på en avstand lenger fra hverandre.

Hvis ønskelig, kan du samle frøene dine. For å få frø, er det nødvendig å så sennep på våren, og ikke veldig tett. Ved sommersåing kan ikke frø oppnås. Pods av engelsk sennep ikke sprekk, så de kan samles om ettermiddagen og kvelden. Russisk sennep har imidlertid mer skjøre pods, så frøene må høstes tidlig på morgenen eller sent på kvelden.

Video: sennep som gjødsel til jorden