pepperkål i briller

Duftende agurker, modne tomater og saftig bulgarsk pepper – noe som det ikke er mulig å forestille seg en sommerhøstperiode. Grown-ups, de får utvilsomt en spesiell smak. Og om noen nyanser av omsorg for tomater og agurker vet noen selvrespektive sommerboere, så er det noen spørsmål om pepper. La oss prøve å svare på dem.

Planteplanter

En av de mest trofaste og favoritt måtene for gartnere å få gode busker og avlinger er å dyrke pepperplanter på egenhånd. Hvorfor er dette nødvendig? Veldig enkelt: for å vokse normalt trenger den bulgarske pepper varme. Og siden vi ikke kan endre temperaturen utenfor vinduet, må plantene flyttes til rommet. På det åpne bakken skyter skuddene, hvis de stiger, raskt og fryser og visner. Og festet i koselige potter et sted på sørvinduet, vil vokse mye raskere og sterkere.

Hva er fordelene ved den første plantingen av pepper på plantene:

  • fruktenes periode øker;
  • modningen av frukt i fremtiden er akselerert i 2-3 uker;
  • det er ikke nødvendig å håndtere ugress og skadedyr.

Disse nyansene er nok til å ta den riktige avgjørelsen og tenke på å plante pepperfrø til frøplanter.

Hvordan bestemme tidspunktet for planting av pepper til frøplanter?

For nøyaktig å svare på dette spørsmålet, er det nødvendig å ta hensyn til egenskapene i regionen og klimaet der plantene skal dyrkes. Derfor generaliserer vi.

Hvis du skal overføre planter til den åpne jorden i de første ti dagene av mai, bør planting av pepperfrø for planteløp forekomme allerede i begynnelsen av mars. Og ga en lang dagslysstid, – selv i slutten av februar. Og enda tidligere, hvis det er mulig å flytte plantene inn i en oppvarmet jord, for eksempel i drivhusforhold.

Pepper frøplanteOfte i januar blir været ganske tydelig. Ikke la dette føre deg på avvei, fordi vinterdager er for korte og skuddene ikke har nok lys. Med et sterkt ønske kan plantelysene bli opplyst med spesielle lamper i 12 timer om dagen. Selvfølgelig, når du skal såpe pepper på frøplanter, er det opp til deg, men det er lettere å bare vente på februar-mars. LED-lamper kan brukes i tilfelle at du vil plante plantene senere lagt, for eksempel i april. Dette vil hjelpe planter til å vokse raskere og være klar til å transplantere i åpen jord ved riktig tidspunkt.

Related  Gjødsel for vegetabilske frøplanter – typer og anbefalinger for produksjon

Kort, hva må vurderes når du velger når du skal plante plantene:

  • lysets lengde;
  • Forventet dato for transplantasjon av frøplanter i bakken;
  • Kvalitet av frø.

Vær oppmerksom! Frøkvaliteten kan også påvirke såing av paprika på frøplanter. Noen produsenter overdriver spesielt dem for å forlenge holdbarheten. Slike frø vil spire en størrelsesorden lenger. Det er også visse varianter med en sen fruktperiode. Vanligvis er dette skrevet på emballasjen, så når du kjøper frø, vær forsiktig.

Hvor å sette?

Som det ble sagt tidligere, liker den bulgarske pepper ikke kaldt, og trenger absolutt direkte sollys. Dette er en viktig nyanse, som må huskes. Det beste stedet for potter med spirer er sørvinduet, oversvømmet med sollys. I varme dager kan de og til og med bli satt på en glass balkong.

Når du briller med pepper, kontroller du om det er på vinduskarmen og om det er nok varme på overflaten. Hvis ikke, vær sikker på å sette noe under plantene.

Hvor skal du begynne?

Når du velger en beholder hvor peppers skal plantes, husk at han ikke tolererer pickings. Hvis du fortsatt bestemmer deg for å sette frøene i en vanlig pott, og deretter frø, så vil plantelivene vokse i vekst i flere uker. Det er bedre å umiddelbart velge individuelle briller, ideelt sett med et volum på 100 ml.

Det er en oppfatning at peppers ikke trenger mye plass. Dette er en vrangforestilling. Som røttene vokser, må den overføres til store stridsvogner, og slutter med to liter. Selvfølgelig, i leilighetsforhold, er det nesten umulig, men det er bedre å vite hvordan man skal dyrke pepperplanter og om mulig å nærme reglene så tett som mulig.

Related  Hvorfor og med hva du ikke kan spise melon?

Det er bedre å forkjøle frøene, spesielt hvis du ser at de er overtørket. Dette vil øke hastigheten og øke spiring. Når kvaliteten på frøene ikke kan bestemmes av øyet, kan du prøve å plante noen ting på forhånd og finne ut hvor raskt de skal stige opp. Basert på dette kan du finne ut om det er verdt å suge dem og mer nøyaktig avgjøre når du skal plante pepper på frøplanter.

Jorda for frøplanter må varmes og “mates”. Det er best å blande landet med treaske, humus og sand. Og for oppvarming kan du forkjøle varmt vann inn i koppene med jorda, og samle fordampningen på en film som er strukket ovenfra. Fjern denne filmen er nødvendig med de første stigende skuddene.

Er det vanskelig å ta vare på pepperplanter?

spire av pepperI butikkene i dag er det nok gjødsel som passer for spire av pepper. Her er det viktigste ikke å overdrive det, men les nøye instruksjonene nøye og følg dem. La dem bli bedre “underernærte” enn omvendt. Hyppigheten av vanning avhenger kun av hvor raskt jorden tørker opp i potten. Dette trenger bare å bli sett. Når det gjelder vanning, er pepper upretensiøs, men du bør heller ikke glemme det.

Med stigende skudd er det viktig at røttene har nok tilgang til luften, slik at jorden må løses kontinuerlig. Og generelt røttene for pepper – “syk” sted. Plante planter i det åpne bakken, i intet tilfelle kan de bli skadet og om mulig, selv deformert. Dette fører til en betydelig nedgang i vekst, og i fremtiden – til en nedgang i fruiting.

Related  På det russiske landet hus må vokse pepperrot

Oppsummering

Som du nå vet, er det generelt ikke så komplisert å ta vare på pepperplanter. Overholdelse av bare noen få enkle regler vil hjelpe deg med å samle en stor og god avling av saftig pepper:

  • Gi alltid pepper så mye varme og lys som mulig.
  • Ikke angre for hver spire en separat beholder, da den vokser, øker volumet.
  • la røttene puste
  • Ikke overfôr og fyll ikke pepperplanteplanten med vann.

Les også: Når er det bedre å plante tomatplanter?

Frø av peppers – video tips fra en erfaren sommer bosatt