Jajcevci različnih sort in vrstSeznam vrst in sort vrtnih rastlin na postelji državnih hiš in stanovanjskih parcelov se vsako leto širi. Če se je le redki kmetovalec odločil za gojenje jajčevcev, danes to in številne druge kulture dobro poznajo in dajejo dobre rezultate v različnih delih države. Medtem ko gojijo paradižnik, kumare, sladka paprika, rastlina na postelji nekaj grmovja najljubše sorte jajčevca, da prosim svoje sorodnike z okusnimi jedmi.

Ko se obvladajo osnove kmetovanja in se nabirajo prvi vijolični sadeži, je čas, da v prihodnji sezoni izberejo sorte in vrste jajčevcev za sajenje. In res je nekaj, na kar je treba gledati, še posebej, ker so zahvaljujoč rejcem po celem svetu jajčevci že dolgo prenehali biti “modri”. Zdaj na postelji med grmovjem s tradicionalno vijoličastimi sadeži vidimo bele, zelene, lisaste in skoraj roza jajčevce.

Obstajajo rastline, ki dajejo rumeni, oranžni in celo rdeči plodovi, ki se ne razlikujejo veliko od sladke paprike ali paradižnika, vendar pa ostajajo v resničnih jajčevcih.

Dolgo, okroglo, ovalno sadjePoleg tega lahko danes izbirate tudi različne jajčevce in njihove hibride:

 • oblikovanje visokih ali kompaktnih rastlin;
 • dajanje navadnih valjastih ali presenetljivih okroglih, jajčnih in dolgih serpentin;
 • ki vplivajo na donos in velikost posameznega sadja, do 2 kg teže;
 • različna obdobja zorenja;
 • za gojenje v rastlinjakih, rastlinjakih ali v odprtem prostoru;
 • odporen proti boleznim in nezahteven glede pogojev gojenja v srednjem pasu.

Izbira sort in vrst jajčevcev je tako velika, da se lahko izgubi. Če izkušeni vrtnarji vedo, kako ravnati z veliko vrst rastlin v postelji, vrtnarji bolj primernih za začetnike, predhodno seznanjeni z značilnostmi različnih vrst jajčevcev, izberete par ali tri zgodnje zorenje sort, ki so zagotovljene, da se zagotovi okusne in zdrave zelenjave.

Jajcevci v vijolični obleki

Ocena črne krasne in diamantneTradicionalno so ruski zelenjavni vrtovi priljubljeni za jajčevce vijoličaste barve, palmologija skoraj celotne države pa spada med dve sorti jajčevcev.

Ta vrsta črni lepotec, ki pritegne pozornost vrtnarji, ne samo za svojo robustnostjo in možnost gojenja v rastlinjakih in na odprtem terenu, ampak tudi dostojno pridelek in sadje kakovosti. Gosto rjavo-vijolično jajčevci tehtajo 200-350 gramov nimajo grenkega okusa, dobro vzdrževane in niso predmet skupne bolezni tega pridelka.

Drugi v popularnosti priljubljenost vrta je vrsta jajčevca Almaz, ki je značilna za 200 gramov živih vijoličnih. Oblika sadja je podolgovata, gladka, ima celuloza prijeten okus brez znakov grenkobe.

Related  Kako rastejo vrtnice iz šopek?

Sorte vijolične čudeže in AlbatrossaPoleg teh dobro znanih vrst pozornosti so vrtnarji vredni in druge sorte:

 • daje veliko majhnih, podolgovat plodov, tehta do 150 gramov, sorta Violetov čudež;
 • vrsta jajčevca Banana z dolgim ​​plodom, ki je lahko dolgo, brez izgube kakovosti, shranjene;
 • Veliko bogata sorta črne lepote s sadjem do 900 gramov, svetla črno-vijolična barva.

Sorta jajčevca črne lepotePristaši tradicionalna hruškasta kot produktivne sorte Albatross tvorijo kompaktne grmovnice, iz katerega odstranili so velike, kar je za 450 gramov, sadni modro-vijolične barve z gosto zelenkasto celuloze.

Rastoče okrogle jajčevce so primerne za polnjenje, konzerviranje in gašenje, zato sorte in hibridi, ki dajejo plodove te oblike, postajajo vedno bolj zahtevni.

Sorte črne lune in mestaPrimer te vrste rastlin, lahko služi kot nekakšna črna polmeseca domače reje daje skoraj sferične rebrasti sadja barvo temno vijolično s sijajno površino in svetlo zelene celuloze brez sledov grenkobe. Jajčevci tehtajo od 200 do 350 gramov lahko zberemo po 110-115 dni po sajenju, je ovarijska tvorjena tudi pri nizkih temperaturah, in sredstva za dolgo časa stabilno pridelka.

Sorte jajčevcev BurzhuyVisoko donosni zgodnji hibridni Burzhuy daje tudi okrogle jajčevce s sijajno črno-vijolično površino in skoraj belo nežno meso. Teža sadja doseže 400-600 gramov.

Za gojenje v filmskih in zimskih rastlinjakih je mogoče izbrati jajčevec Gorodovaya F1 povprečnega obdobja staranja, za katerega je značilen visok stabilen pridelek, odlična okusnost in prenosljivost sadja. Obrat je močan, doseže višino več kot 1,8 metra, prinaša velika cilindrična sadja do 0,5 kg teže.

Sorte zračne ladje in bananeHkrati pa raznolikost jajčevca Dirigible ni slabša pri produktivnosti, katere plodovi s težo do 120 gramov lahko pridelujejo 125-135 dni po nastanku. Zaradi gosta krono in številčnosti listja se lahko izkoristek zmanjša, zato rastline te vrste jajčevca zahtevajo redčenje in odstranjevanje prekomernih korenin in listov.

Belo jajčevca

Sorte gobskega okusa in PelikanČe bi pred nekaj leti z bele polti jajčevcev presenečenje na sosede v dacha in prijatelji, danes, te sorte jajčevca dobil zasluženo priznanje in ljubil z veliko vrtnarjev. To je bilo mogoče samo zaradi nenavadnega in eksotičnega videza, kot je na fotografiji, barva iz jajčevcev, ampak tudi zato, ker v nežno, skoraj brez semen, bele kaše brez vsake grenkobe in okus gurmanske mnenja, ki spominja na gobo ali piščanca.

Domači vrtnarji, ki so se odločili, da bodo poskusili svojo roko pri rasti belih jajčevcev, morajo biti pozorni na zgodnje sorte in hibride, ki dajejo dobre posevke tudi v najbolj neugodnih pogojih.

Po 95-105 dnevih po klanju semen domačo sorto jajčevca dajejo okus gob, ki jih je mogoče gojiti tako na odprtem kot v rastlinjakih ali filmskih rastlinjakih. Kot vidite na fotografiji, je barva jajčevca res mlečno bela. Sadje valjaste oblike tehtajo 200-250 gramov in se od številnih analogov razlikujejo po prijetnem vonju gob, nežnem mesu in visoki tržnosti.

Icicle in tajske sorte grebenovRazlične ličnine prinašajo sadove malo kasneje, po 110-116 dneh, in ne samo barva, temveč vrsta jajčevcev je presenetljiva. Dolgim ​​sadjem res spominja na ledeno kruh, dober okus in popolnoma primeren za vse vrste kulinarične obdelave. Podobna, podobna oblika sadeža ima še en razred jajčevca na sliki, bela barva – Pelican. Ogorodnikam si lahko ogledate druge sorte belega, na primer:

 • na vrsto Swan s sadjem klasične cilindrične oblike;
 • do jajčevca Iceberg, ki daje sadje v obliki ovalne ali jajčne celice;
 • zaokrožiti jajčevce sorte Ping-Pong.

Related  Sliv, rastejo doma – ali je to mogoče?

Jajca jajčevca

Jajca jajčevcaPoleg vijoličnih in belih jajčevcev so rejci prejeli številne vmesne oblike, ki imajo črtasto, roza-belo ali lila barvo plodov. Od jajčevcev sort lila pri čakanju na sadje je treba po 98-106 dneh. Rastlina tvori kompaktni grm z višino ne več kot 60 cm, sadje ima podolgovato valjasto obliko, površino lila in težo od 150 do 250 gramov. Na rezu je sadje belo, gosto. Pulpa z dobrim okusom se lahko uporablja za jedi vseh vrst in konzerviranje.

Ljubiteljem mirnih obilnih pridelkov bodo cenili razred Balagur, ki na čopičih tvori do 7 plodov. In vrednost sorte ni le v tem, temveč tudi v zgodnjem zorenju, odlični tržni kakovosti 150 gramskih jajčevcev eliptične oblike in njihovega odličnega okusa.

Jajčevec Pink flamingoRaznolikost srednje jajčne beljakovine vključuje sorto Pink Flamingo, ki v pogojih ogrevanih rastlinjakov raste do višine 180 cm. Sadje, kot v prejšnjem primeru, se oblikuje na rokah 3-6 kosov. Teža enega jajčevca je 250-450 gramov. Še posebej za sorto privlači pozornost roza-lila, kot v fotografiji, barva jajčevcev, pa tudi bela, brez grenkobe, meso.

Okrogle jajčevce praviloma odlikujejo njihova velika velikost in impresivna teža sadja. Sorta Bumbo ni nobena izjema. Njeni sadeži so okrogle oblike in imajo zanimivo belo-lilasto senco in tehtajo 700 gramov. Najboljše rezultate dobimo z rastjo v rastlinjaku, kjer rastlina tvori močna grmovja, ki kažejo dosledno visok donos.

Aubergine sorte MatrosikOd številnih lila, roza in vijolično sodelavci predstavili na foto razred jajčevca mornar na stoji vpadljive črtaste barve ovalne ali hruškaste oblike sadja, ki tehtajo vsak 100-150 gramov.

Zelena jajčevca

Zelena jajčevcaV jugovzhodni Aziji so zelo priljubljene majhne okrogle jajčevce monokromatične ali motne zelene barve. V Evropi in Združenih državah se jajčevci z barvo, kot je na sliki, navadno imenujejo tajski, vendar so znane tudi kitajske vrste jajčevcev te vrste. Na primer, v fazi tehnične zrelosti imajo plodovi kitajskega zelenega jajčevca svetlo zeleno barvo, vendar zorenje spreminjajo v zlato-bronasto.

Related  Gojenje lubenic na primestnem območju v Sibiriji

Domače rejci zelenih jajčevcev tudi niso pozabljeni. Raznolikost Zelenenky prinaša zelene plodove v obliki hrušk, ki tehtajo od 250 do 300 gramov. Meso takih jajčevcev ne vsebuje grenkosti, belega ali skoraj zelenkaste barve in lepega okusa naravnih gob.

Jajčevec jajčevcaSmaragdna sorta, prikazana na sliki, se nanaša na zgodnje zorenje, jo lahko gojimo tako pod filmom kot na prostem. Na nepretrganih, hladno odpornih grmovjah se oblikujejo velike valjaste podolgovate sadeže, ki tehtajo 300-400 gramov s kremno beljo pulpo srednje gostote. Jajcevci te sorte so okusni, ne grenki in vedno prijetni z visokimi donosi.

Rdeča, oranžna, rumena

Grade zlata jajcaJabolka rumene, oranžne in vijolične barve v naših vrtovih je skoraj nemogoče izpolniti. Pa vendar takšne vrste jajčevcev obstajajo.

Svetli sončni plodovi rumene barve in ovalne oblike posnamejo fotografijo različnih jajčevcev z zlatimi jajci, ki so jih dobili nizozemski rejci. Meso jajčevcev te sorte je bogato s karotenom, v ostalih pa je zelenjava podobna bolj običajnim rastlinskim sorodnikom.

Miniaturna turška jajčevcaTurški jajčevci imajo afriško ali bližnjevzhodno poreklo, se razlikujejo po svojih miniaturnih velikostih in se pojavijo, ko zorenje oranžno stebelasto sadje zori. Mladi plodovi te vrste jajčevca so zeleni, dišeči, brez sledi grenkobe, a ko pobirajo barvo, začnejo opazno grenko. Te toplotno-lovske rastline so priljubljene v Južni Ameriki, kjer so pred nekaj stoletji padle s sužnji in so cenjene za likopen v sadju, ki se uporabljajo za pridobivanje antitumorskih zdravil.

Okrasne rdeče jajčevceRdeče, bolj kot miniaturni paradižnik ali bučna jajčevca, se pridelujejo, da proizvajajo drobno sadje in kot okrasno rastlino. Rastlina tvori širjenje grmovja. Listi te vrste jajčevca in debla, pokrita z redkimi trni, imajo pogosto bordo ali vijolično barvo. Plodovi dobro ostanejo na stebelih, podobni so po videzu jalapeno poprove, so precej užitni, v zreli obliki pa so lahko grenki.

Najboljše sorte in hibridi jajčevcev – video