petuniaFavorittene til blomstervoksna har et stort utvalg av farger: fra hvitt til kull, fra mykrosa til citrongrønn, fra himmelsblå til blekk. Spesialister og amatører vil være interessert i å lære om nye produkter, så vel som de mest kjente varianter av petunier.

Planten har blomster som er fantastiske i sin skjønnhet, forskjellige former og farger. Oppdrettere opprettet vakre varianter av petunier for potter og blomsterpotter, blomsterbed og kantstoler. Den upretensiøse og gode oppfatningen av de nye forholdene etter transplantasjonen flytter kjæledyret til de første stedene i listen over årlige blomster til forhagen. Klimaforholdene for dyrking kan være svært forskjellige: anlegget tåler vått og solfylt vær med parametrene opptil 35-40Med, og til en kjølighet normalt. Men kulturmediet påvirker sterkt blomstringens utseende og varighet.

Hva slags petunia er bedre?

Aromatisk skjønnhet inkluderer slike varianter:

 • spray;
 • ampelnye;
 • gripende;
 • Calibrachoa;
 • floribunda.

Også, planter er forskjellige i form av blomster. De er terry fulle og med en terry kant, stor, liten og miniatyr, svart-hvitt, bicolour og fantasi. På samme tid, hva slags petunier er bedre, det er utvilsomt umulig å svare. Hver blomsterhandler velger etter smak

Busk petunia

Mange varianter tilhører arten:

 • milliflora – en populær art med miniatyrblomster 2-4 cm i omkrets;
 • multiflora – lavvoks petunia, hvis varianter har blomster med liten diameter 5-7 cm;
 • Grandiflora er en omfattende art som forener planter med store gramofoner.

Millifloraserien er preget av kompaktitet, tåler langvarig nedbør. Buskene er plantet med små berører blomster.

Petunia multiflora

Grandiflora kombinerer de vakreste varianter av petunier. Blomster når en diameter på 16 cm. Det tas hensyn til en art Frillytunia. Lyse fargerike er supplert med en interessant bølgepapp i kaken. Fimbriata-sorten har også en utsøkt kanten, i Superbissima-klassen, i tillegg til den bølgete kanten, nyanser den et bredt skur.

serie av blandinger

Behagelige og andre varianter av petunia er storblomstret. I de fremre hager, hybrider av lav-nivå Dreams-serien okkupere et verdig sted. De har en bred fargepalett. Også kjent blant spesialister er små busker Ultra, Titan. Blomstre tidlig på våren hybrider Polaris. Stormfaste planter som er motstandsdyktige mot vind og regn.

Related  Original enhet – kantbånd for senger

varianter av petunia

Det er ikke vanskelig å se etter en buskart, da de hovedsakelig dannes av seg selv. Men du kan korrigere utseendet, oppnå større spredning og prakt av planten, klipp av spissen over interstice. Du kan også klemme kanter av unge skudd. Fra et nytt vekstpunkt vil unge vekst begynne å grene ut, hvilke knopper vil snart dukke opp.

Cascade petunias

For å lage en blomsterdekor på en loggia, i et lysthus, på en balkong kaskade varianter av petunia er best egnet. Denne arten er i stand til å vokse store nok skudd, som vakkert henger ned, og pleier å opp og til sidene. Den overgrodde busken tar opp mye plass, som representerer pittoreske tykkelser.

Den vanligste serien av denne arten er Kirsebær, Ramblin, Tyfon og Rose. Selv i tempererte og tempererte kontinentale klimaer, gleder denne serien med en overflod av blomster på kaskende vipper.

petunia remblin burgundy

Ampellar petunias

Planter av denne arten danner skudd, ser ned. Med deres hjelp kan gartnere lage dekorative gardiner, fallende fossefall og andre bisarre figurer. Veldig fargerikt utseende i petunia-potter, de store varianter av disse er kombinert, for eksempel monofonisk og stjerneformet. Disse plantene er noen ganger dekorert med stuntede trær, floristiske former, arbors.

Petunia black corduroy

Vanligvis er rikelig arter plantet i esker, potter eller beholdere. Men det er mulig å lande i bakken. I dette tilfellet de dekker et anstendig område, lukker bald flekker på blomsterbedet. Alpine åser, dekorert med dem, eller bredden av en kunstig dam får et virkelig fantastisk utseende.

Hvis blomster kan skape varme, komfortable forhold, vil de blomstre rikelig fra vår til høst. Meget godt påvirker veksten og fargestoffet av gjødsel, som ikke gjøres oftere enn to ganger i måneden.

Petunia Easy Wave Violet og Explorer Lavendel

Blant petunierne er de beste varianter representert av Surfini. Denne underarten av ampel-fargene mottok de høyeste karakterene av blomstavlere for blomstring i forkant, et stort antall farger, akselerert vegetasjon, motstand mot dårlig vær.

Related  Rødkål – vokse og omsorg

Det er verdt å fremheve slike serier:

 • Lys bølge;
 • foss;
 • Perle og Lilac surfe.

Enkel Pete Mystic Pink og Surfinia Table Yellow

Nye varianter av petunia

Nylig har oppdretterne en god jobb med avlplanter som er motstandsdyktige mot regn eller sultry vær, vind. Mye innsats er rettet mot å oppnå lyse eksotiske farger. Forskere bruker opplevelsen av genteknologi for å skape lyse gule, mettede oransje, bicolour typer planter.

Black Velvet – dette er et helt nytt utvalg av petunia grandiflora, oppdrettet nylig av botanikerne i Storbritannia. Store klokker er ikke malt i mørk lilla eller maroon, nemlig i svart tone. Det er fantastisk.

Petunias Calibraho Orange og Black Velvet

Den nye typen Table Yellow – en av de mest populære ampelnyh Petunium Surfinniy. Skjønnheten av uvanlige sitronblomster med lyse gule vener tiltrekker seg oppmerksomheten. Sorten er forskjellig i den lille størrelsen på knoppene og passer godt med andre ampeller.

slags petunia tabell gul

Terry varianter av petunier med et bilde

Nye varianter av petunier er også blant terryhybrider. De blir etterfylt med moderne kopier nesten hvert år. Disse varianter finnes i forskjellige arter: grandiflora, milliflora, multiflora. De kan også være rikelig og kaskad. Terry blomsterstand er litt mer krevende for omsorg og omsorg enn andre arter. Tunge blomster kan ikke stå på vindstød, så de velger det mest beskyttede stedet for planting.

Petunia Double Cascade Mix og Glorious Mixture

Blant de mange varianter av floristisk design er de vanligste: dekorere en fortau, hage, planting en balkong i skuffen, dekorere en alpinslide, planting i potter. Og petunier, nye varianter som er lysere og mer praktfulle hvert år, er til stede i nesten alle varianter. Ikke vær redd for å ta vare på hennes avl og resultatene vil tilfredsstille deg.

Related  Vi blir kjent med typene og varianter av brombær fra bildet med beskrivelser

Video: petunier – varianter og omsorg