mulberry frukterFor å leve et fullt liv, må en person hele tiden fylle sin bestand av vitamin, spesielt om sommeren. Mulberry tree er en unik skattekiste av nyttige elementer som trengs for kroppen. Nesten over hele verden, kan du finne planter fra denne mystiske familien. De er i form av busker, trær, lianer og bare sporadisk gress. Hovedtrekk ved familien “Mulberry” – evnen til å tildele en væske, som ligner på melk. Disse inkluderer mer enn 1500 arter, som foretrekker et relativt varmt klima. gråtende mulberry treeFrukt av noen av dem er tatt for mat, andre tar verdifulle råvarer til produksjon og tre. Noen varianter brukes som dekor i landskapsdesign.

De mest kjente representanter for mulberry trær er mulberry, fiken, brød og gummitre. Hver av dem har sine egne egenskaper og verdi. Derfor prøver folk å plante slike trær på sine tomter.

Kjennskap til en mystisk plante

Mulberry Tree i hagenNoen gartnere elskere lurer på: hva er et mulberry tre, som sjelden støter på et slikt navn. Men når de finner ut at dette er den vanligste morbæren, er de utrolig glade. Tross alt er det praktisk talt ingen person på jorden som ville nekte å smake sommervarmen av saftige bær. På noen steder plantes planten spesielt nær verftet, slik at forbipasserende ikke går forbi attraktive frukter.

Mulberry treet er ofte forhøyet til kongelig majestet, fordi det ble verdsatt av de berømte monarker. Dette fremgår av trær som er over 100 år gamle, vokser i Europas botaniske hager. Historikere sier at under regjering av Peter ble jeg utstedt et dekret som forbød kutte av mulberry. Det er derfor mulberry er bredt spredt i midten belte og sørlige regioner i Russland.

modne fruktene av mulberryMulberry-treet er en løvverk som tårner over bakken i maksimalt 15 meter. Den brede kompakte kronen består av et sett med tynne grener, som er hakkede blader.

mulberry blomsterHver vårmørbær setter på en original blomstertøy. Den består av mannlige og kvinnelige knopper, samlet i en elegant øredobber, som grasiøst sverger mellom bladene. Etter vellykket pollinering, utvikler saftige bær, kjent for sine verdifulle egenskaper over hele verden, i stedet for blomstrer på grenene.

Related  101 metode for å bruke aske i en husholdning

store frukter av mulberryMulberryfrukten ser ut som en bjørnebær, men den har en avlang form. Noen bær kan vokse opp til 4 cm i lengde. Avhengig av plantenavnet har fruktene følgende farge:

 • black;
 • rød;
 • rosa;
 • hvitt;
 • lilla.

I tillegg er de forskjellige i sin spesielle lukt og behagelig ettersmak, som varer lenge i munnen. Den eneste ulempen – bærene er ikke transportable og mister sine egenskaper i den langsiktige lagringen.

Oftere bringer mulberry mange frukter. I noen tilfeller ble ca 350 kg bær samlet fra ett tre. Derfor er det ønskelig å samle dem i tide, ellers faller bærene til bakken og forsvinner.

I et naturlig miljø kan du finne mulberry med uspiselige frukter, som er verdsatt for tre. En plante med små bær er referert til en rekke fôrvarianter. Til dato har oppdrettere hentet mange kultiver av varme-elskende tre. Spesielt populære er hvite og svarte versjoner:

 1. Den svarte baronessen. Frukt vises i juni eller juli, avhengig av klimasone for vekst. Vanligvis er de store. De har en delikat aroma og tydelig uttrykt søthet. Træret er i stand til å motstå frost opp til 25 grader, hvis de varer i flere dager.sort svart baroness
 2. Shelley 150. Sorten ble tatt ut på Ukrainas territorium. Det er et mulberry tre med store blader. Noen av dem vokser til 0,5 meter. Søte bær, 5,5 cm i størrelse, har en spesiell smak og nyttige egenskaper.Shelley sort 150
 3. “Hvitt ømhet.” Fruktene av denne sorten modner tidlig i juni. De har snøhvit fargestoffer og søt saftig smak. Når vått vær absorberes av fuktighet, får du en vannaktig karakter. Dekorative trevarianter vokser ikke mer enn 5 meter og preges av fallende grener. Det er hvitt morbær som brukes til å mate silkeorm for å få naturlig silke.klasse hvit ømhet
 4. “Black mulberry”. Variety er en av de viktigste artene. Den opprinnelige vekststedet er Iran og Afghanistan. Træret kan nå en høyde på ca 15 meter. Det utmerker seg ved kronens spredningsform. Tåler en kort frost på minst 10 grader.mangfold av svart mulberry
 5. “Red Mulberry”. Træret kom til Europas territorium fra Nord-Amerika. Den kan nå 20 meter høy og danner en bred krone. Ofte ligner anlegget et stort telt. Den er preget av store blad med skarpe spisser. Søt og sur frukt modner til det siste tiåret av juni.rød mulberry

Related  Velg for hagen din bønner

Dekorative treslag brukes til å dekorere parkområder. De blir plantet oftest på landsbygdens territorium, for regelmessig å spise deilige frukter av en mystisk plante. Men hvordan å lykkes med å vokse en mulberry tree og årlig nyte en rikelig høst? Det er noen enkle regler.

Landemerker for amatørgartnere

Mulberry på sitt sommerhusSiden mulberry refererer til trær med centenarians, er den første tingen å tenke på et passende plott av hagen. En voksen plante kan nå en høyde på 4 meter, så det må alltid ha tilgang til lys, luft og fuktighet. Det ideelle alternativet er å plante mulberry tree som et ensomt tre.

Mulberry kan vokse både på saltvann og sand. Av denne grunn er det lagt vekt på å velge riktig landingssted.

Ved bruk av hjemmet kan manlige og kvinnelige trær plantes med en maksimal avstand på ca 3,5 m. Gruven for planting begynner å bli forberedt på sen høst. planting av frøplanterDen optimale dimensjonen er 50 cm bred og den samme dybden. Om nødvendig, før landingen, kan gropen forstørres, tilpasses til roten av plantingen.

ungt treDen utgravede jordblandingen er blandet med mineralgjødsel og humus. I hullet må du forsiktig sette frøplanten, rette røttene og deretter sovne med det forberedte underlaget. Over er vannet vannet og mulket. For å gjøre dette, bruk halm, tørt gress, blader eller humus.

Ved planting av buskede mulberrytrær er det ønskelig å holde avstanden mellom plantene minst 0,5 m.

Ung mulberry krever vanlig vanning de første 5 årene. Vanligvis holdes det til midten av sommeren. Under en tørke har mulberry spesielt fuktighet, så det bør vannes oftere. Dette vil beskytte bærene fra å tørke ut. Vanning stoppes i slutten av juli, slik at treet kan fullstendig modnes. vanning mulberryEllers vil unge skudd bare fryse med en sterk temperaturfall.

Related  Uvanlig design og maksimal bruk av vertikale senger i hytta

Når treet er 3 år, er det på tide å mate det. For dette brukes organiske og mineralske gjødsel. Prosedyren utføres under vanning. Da er jorda rundt kofferten mulket med humus eller halm.

Nyttige elementer av saftig bær

saftige sunne bærDelikate søte og sure bær av mulberry treet har en rekke nyttige egenskaper. De inneholder:

 • glukose molekyler;
 • organiske syrer;
 • elementer av fruktose;
 • essensielle oljer;
 • kompleks av en rekke vitaminer;
 • en rekke sporelementer;
 • karoten;
 • selen.

På grunn av denne sammensetningen påvirker mulberry positivt hovedkroppsystemene. Legene bruker frukt til å behandle ulike sykdommer (anemi, gastritt, hypertensjon). Dekoksjoner og tinkturer er forberedt for pasienter som lider av angina, lungebetennelse, langvarig hoste. Barken brukes som et middel for ormer. Selvfølgelig er de mest nyttige friske bær, som forsiktig renser tarmene, og fylle kroppen med et komplett kompleks av dyrebare elementer.

Nyttige egenskaper mulberry er ikke bare inneholdt i sine originale bær. Av tett mulberry tre, er musikalske instrumenter laget. Det er egnet for å lage ulike håndlagde suvenirer. Den er laget av fat, som brukes i husholdningen. Og kineserne brukte mulberry tre i papirindustrien.fat morbær Som du kan se inneholder mulberry treet mange skatter som ikke bør overses. Og la alle innbyggere på planeten vise sin takknemlighet og beskytte denne dyrebare levende skatten av verdifulle stoffer.

Planting og omsorg for mulberries – video