forskjellige slags basilikumFor en plante som basilikum, er det ikke vanskelig å plante og pleie på det åpne bakken. Denne planten er ikke bare et populært krydder, men også en kilde til vitaminer og sporstoffer. Basil krever nøye utvalg av jord og daglig pleie, men det er motstandsdyktig mot mange fytosykdommer og skadedyr.

Regler for planting av basilikum

Dyrking av basilikum og utendørs omsorg er kun mulig dersom jordens sammensetning er egnet for sine krav. Han foretrekker veloppvarmede områder, som er beskyttet mot vind og kulde. I sammensetningen er den mest optimale sandaktig lammende jord, der organisk gjødsel bør tilsettes.

Basil er godt etablert på senger, der tidligere vokst bønner, agurker, tomater eller poteter. Etter disse avlingene forblir mye gjødsel i jorda, som også brukes av basilikum.

Planteplanter

basilisk spireDyrking av basilikum med frøplanter er den vanligste metoden, det lar deg forutse mengden innhøsting og beholde maksimalt antall planter. Overlevelse med denne metoden for planting er mye høyere enn ved planting av frø.

Forberedelse av frøplanter begynner på forhånd, i mars eller tidlig i april. Jorda for dyrking er gjort hjemme. Jorden må være løs og inneholde næringsstoffer. Den optimale sammensetningen er:

  • 2 deler av organisk gjødsel – kompost eller humus;
  • 4 deler torv eller jord, som kan kjøpes i butikken;
  • 1 del av elvesand.

Den resulterende blanding siktes, løsnes og fuktes. Frøene plasseres på jordens overflate og strø med et lag av jord 1 cm over toppen. Beholderen skal være dekket med en film som ligger i solen og venter på spiringens utseende.

frøplanter etter plukkerDen neste fasen er spiring av plantingen, det vil si transplantasjonen i et større volum. Du trenger å vite hvordan du dykker basilikum, slik at han har en god prosedyre og fortsatte å vokse. Det beste øyeblikket for transplantasjon er utseendet til de to første bladene. Forbered en ny primer av samme sammensetning, du kan i tillegg legge til tre aske til den. Hver pott er fylt med jord og komprimert av den, og etterlater i midten en lunette for å plante planten.

Det er ingen nøyaktig tid når planting av basilikum av basilikum i åpen bakke, det avhenger av lufttemperatur og værforhold.

I 2-3 uker anbefales det å ta potter med frøplanter på gaten i den varmeste og solfylte tiden på dagen, slik at plantene blir vant og deretter raskt tilpasse seg sengene. Plante basilikum er bare når jorda blir oppvarmet til 15 ° C og temperaturen faller ikke i mørket. Avstanden mellom nabolandene er minst 25 cm, slik at buskene blir store og brede.

Related  Varianter av Blackberry Agavam og regler for omsorg for henne

Plantefrø

Basilbusker på en sengFør planting av basilikumet, forberede jorda, løsne, befrukt og fukt det. Det er nødvendig å vite når man skal plante basilikum i det åpne bakken med frø, slik at det er godt etablert. Vanligvis foregår plantingen i mai, når jorden har oppvarmet seg nok og ikke avkjøler om natten. Hvis våren er sen, er det bedre å vente til juni og være sikker på at de unge plantene vil spire og ikke fryse.

Frøene plasseres på overflaten på en avstand på 10 cm fra hverandre og sprinkles med jord. Vanligvis er ikke alle planter plantet, så et stort antall frø blir sådd. Når de første skuddene styrkes, blir sengene fortynnet, og etterlater 25-30 cm mellom tilstøtende busker. Mellom radene skal du være minst 30 cm.

Unge skudd er følsomme for temperaturforhold og jordfuktighet. Hvis luften blir kald, når plantene ikke er sterke ennå, er det verdt å dekke dem med en film før oppvarming.

Ta vare på basilikum

riktig formet basilisk basilikumAlle vil takle basilandring og omsorg i det åpne bakken. Vanning er nødvendig i tørkeperioder, fordi planter ikke vil vokse og uten å bli fuktig og kan dø. Også ikke overmoder jorden, ellers buskene vil lide av grå mold.

Fra begynnelsen av de første bladene skal basilikum beskjæres for å danne brede busker. Fjern toppunktet for vekst, og kutt også av peduncles. I denne modusen kan du oppnå maksimal forgrening av basilikumet.

Det er viktig å regelmessig løsne jorda og luke alle ugress, særlig på senger med unge ufruktbare planter. Prosedyren kan utføres opp til 7-10 ganger i vegetasjonsperioden, hvorefter det er nødvendig å vanne bakken. Den første høsten kan samles når individuelle blader når 10-12 cm i lengde.

Related  Foto og beskrivelse av en av de eldste varianter av eple Melba

basilikumbladerPlanting av basilikum og utendørs omsorg er en tidkrevende oppgave. Bussens tilstand bør overvåkes jevnlig, ellers kan planter dø på grunn av frost eller tørking. Med mangel på næringsstoffer i jorda, kan smakegenskaper og bladstørrelse lide.

Planting av basiliskspirer i det åpne bakken – video