Ripe væske eplerTil å begynne med bør det huskes at sommerplanting av frukttrær er et tvunget mål, som bare er mulig i nødsituasjoner og ikke skal brukes igjen. Hvis det er et spørsmål, “Når skal du plante et epletre?”, Er det best å velge høstplantingen, eller i ekstreme tilfeller våren.

Fra et teknisk synspunkt er sommertransplantasjonen ikke mye forskjellig fra de to andre alternativene. Med mindre mer gjødsel er nødvendig for bedre planteliv overlevelse. Så, om alt i orden.

Sommerplanting av epletrær

Frukttreet planting ordningenFør du planter trær i jorden, må det være forberedt. For å gjøre dette, graver et hull åtti centimeter i diameter og femti i dybden. Avstanden mellom de nærmeste gropene skal være minst tre meter. Når du planter rader mellom dem, forlater du minst fem meter tomt rom.

Tror du at dette er mye? På ingen måte. Det er nok å forestille seg hvordan epletrær vil vokse om noen år. Mens plantene er relativt små, kan tomt rom brukes under senger med grønnsaker, og senere – under jordbær, som vil være nok sollys, gjør veien gjennom kronen av epletrær.

Plante en frøplante med et åpent rotsystemVed utgravning av gropen legger du den øvre (fruktbare) delen av jorden. Grout bør fylles med to tredjedeler av næringsblandingen. For gjenplantning av sommerappleplanter, er denne gjødselsammensetningen egnet: tilsett to halv kilo fosfatgjødsel og om seksti gram kaliumgjødsel til to fulle hummerputer.

Putting plantelivet i jorden, fyll pit til toppen av gropen ved å grave hullet med humus og bind epletreet til den pre-hammered peg.

Metoder for å plante trær (inkludert epletrær) er delt inn i to typer. Metoden for å plante et tre med et åpent rotsystem er tydelig vist i figuren, vi vil diskutere den andre typen plantings mer detaljert.

Related  Plante og dyrke en valnøtt i landet er ikke vanskelig

Plantering av et epletre med et lukket rotsystem

Nursery av høy kvalitet epleI økende grad selger planteskoler ulike planter (for eksempel epletrær) i potter – så mer økonomisk. Gartnere har også funnet fordelene i dette – når treet blir transplantert til et fast bosted, er rotsystemet beskyttet av en jordklods. På grunn av dette er røttene ikke skadet, prosenten av planter som plantes vokser betydelig, og anlegget er utviklet på et nytt sted mye raskere enn når plantet med et åpent rotsystem.

Så, for å trekke ut planten fra beholderen, var det lettere, og mens det ikke smuldret, anbefales det å litt vanne plantelivet på forhånd. Deretter holder du den med en hånd, den andre forsiktig fjerner potten, griper hullene i bunnen. Nå, uten å bryte integriteten til den jordiske koma, legg den forsiktig i den forberedte sporet og fyll den gjenværende tomheten med humus.

Ved planting eple med lukkede rotsystem, prøv å gjøre bakkenivå i potten matcher nivået av jord i hagen din. I tillegg må du følge plasseringen av rotkraven til frøplanten og ikke la den bli innfødt.

Hvordan bryr seg om et eplet om sommeren?

Klorose av planter begynnerParadoksalt som det kan høres, angriper ulike skadelige insekter oftest de sunneste trærne med saftige frukter. Så det er gartnerens plikt å nøye inspisere sine kostnader når som helst på året for tilstedeværelse (eller fravær) av de første tegn på sykdom.

I tillegg, uavhengig av epletallet, kan trær kanskje trenge med høyt jerninnhold, som deltar i det overveldende flertallet av oksidative prosesser inne i treet. Denne sykdommen kalles “jernklorose”.

De første tegn på mangel på jern kan betraktes som misfarvede bladblad. Avhengig av graden av problemet, kan det enten være små hvite impregneringer eller helt mangel på klorofyllblade.

I dette tilfellet kan du enkelt mate trær med kobbersulfat. Den må plasseres i en sprøyter og sprayes med blader og kvister.

FruktstøtteSeparat, vi trenger å snakke om hvordan du skal vanne epletrærene på riktig måte om sommeren. Mange gartnere vanner trærne så ofte som mulig, selv etter mye regn. Dette er en stor feil! Fra overflødig fuktighet roter røttene av epletrær, og avlingen slutter å motta nok næringsstoffer. Som et resultat – følgende feil: fjellgartnere begynner å vanne flere uheldig planter, og dermed forverre situasjonen.

Related  101 metode for å bruke aske i en husholdning

Løsning av nær-sirkelen og vanningDerfor er det verdt å fremheve listen over regler for lettere vanning av epletrær.

  • Mengden vann for trær i ulike aldre er veldig forskjellig. Unge frøplanter har vanligvis to eller tre bøtter, og voksne som aktivt fruktner epletrær kan konsumere opptil femten bøtter om gangen.
  • I alle fall telle mengden vann slik at jorden blir gjennomvåt i det til en dybde på omtrent sytti til åtti centimeter. Gartnere av “old school” bruker ofte et slikt system – hvor mange år med tre, så mange bøtter må brukes. Dette er imidlertid bare omtrentlige data, og du må fokusere på jordens sammensetning i ditt område.
  • Trær som vokser på leire eller sandjord, vanner kreves oftere. Vanligvis nok ganger i uka. Chernozem tomter – enda sjeldnere, opptil to ganger i måneden. (Hvis lufttemperaturen stiger over tretti grader, kan du vanne trærne litt oftere.)
  • I dag var det mye regn, og i morgen har du planlagt vanning? Sett det til side i et par dager, la jorden tørke litt.
  • En vanlig feil i vanning av trær: “under roten” vann bare unge frøplanter med et lite rotsystem. Voksne trær skal bli vannet, så å si, langs kronens omkrets. dvs. vann skal distribueres til rommet hvor skyggen faller fra treet ved middagstid (helst unngå å få mye vann direkte under stammen).
  • Det er tilrådelig å gjerde dette området ved hjelp av en jordens “terskel”. Så vanning epletrærne vil bli mer effektive – vann vil ikke strømme der det ikke er nødvendig.

Plante om sommeren begynte epletreet å bære fruktSom du kan se, er det ikke vanskelig å ta vare på epletrær om sommeren. Det viktigste er å elske kjæledyrene dine, da vil de takke deg med en rikelig høsting.

Related  Foto, beskrivelse og metoder for kamp mot skadedyr av druer

Hvordan velge frøplanter med et lukket rotsystem – video