Gulrøtter dyrket i det åpne bakkenGulrøtter er plantet, faktisk, alle sommerboere. Dette er forståelig, fordi rotbeskjærelsen opptar et av de viktige stedene i hvilket som helst kjøkken. Og i planting gulrøtter er ingenting vanskelig. Hellte frøene i hagen og vent på høsten. Men alt er ikke så enkelt. Noen av hemmelighetene til å vokse og carroting i det åpne, om hva som må gjøres før planting, og hvordan man skal håndtere ubudne gjester, vil denne artikkelen fortelle.

Innhold:

 1. Hva du bør vurdere når du planter gulrøtter i det åpne frøet.
 2. Jordforberedelse.
 3. Plante gulrøtter med frø i det åpne bakken.
 4. Pass på gulrøtter i det åpne feltet og riktig vanning av gulrottsenger.
 5. Bekjemp mot sykdommer og skadedyr.

Hva du bør vurdere når du planter gulrøtter i det åpne bakken med frø

Vintage fra sengenAlle av oss fra barndommen, en kjent gulrot er ikke så enkel vegetabilsk i vekst, det er fornøyd med lunefull. For å få en virkelig generøs høst, og avlingen ble lagret uten tap, er det nødvendig å ta hensyn til noen alvorlige punkter:

 • en hage med gulrøtter bør være plassert i det soligste stedet, i skyggefulle steder gulrøtter vil vokse svakt og vil ikke gi en fullverdig grønnsak;
 • For å få en søt gulrot på et bord, plant den i jord som ikke er overmettet med syrer;
 • overdreven vanning fører til det faktum at gulrot begynner å vokse sterkt, men grovt og blir, mer sannsynlig, fôr enn spisestuen;
 • denne grønnsaken liker spesielt løs jord, ellers vil den ha en buet form;
 • gulrøtter liker ikke frisk gjødsel, fra det er det roter, roten er deformert, noe som fører til den gale form av frukten;
 • Hvis gulroten ikke er vannet i lang tid, mister den sin saftighet og søthet;
 • når, etter en lang tørr periode, begynner rikelig og hyppig vanning, rotkulturer sprekk;
 • uten tynning vokse ferske frukter, ikke i stand til langsiktig lagring;
 • grov tynning kan føre til at nabostaten (gjenværende) røtter blir deformert, flere ugle frukter vokser fra en gulrot.

Hvis disse faktorene tas i betraktning, vil gulrøtter være fornøyd med glatte og smakfulle frukter som kan lagres til neste høst. Men før planting frø, er det nødvendig å forberede jorda.

Jordforberedelse

Forberedelse av sengerEn god eier begynner å forberede senger for gulrøtter fra høstdager. Frø for gulrøtter skal gjøres der tidligere vokst korn, agurker, rødbeter, kål eller mais. For et fullt utbytte vil bare meget løst skitten jord gjøre. Hvis jorda er lys, ikke komprimert, så kan du bare gå en rake eller, bedre, en flatskjærer. I andre tilfeller bør du takle løsningen alvorlig, ellers må du høste en kurve, små gulrøtter.

For å oppnå senger med en lett og frodig jord, er landet blandet med kompost, med torv eller sand. Du kan legge gjødsel, men det skal være godt gjenfødt. Gulrøtter liker ikke fersk gjødsel og svare på det å lage en tykk og tett løv, frukt med tykk hud, ubehagelig smak, små og stygge former.

Siden denne grønnsaken ikke tåler sure jord, er det verdt å legge aske, dolomittmel eller kalk. Det vil være fornuftig å legge til forskjellige gjødsel fra høsten. På våren bør en slik seng forsiktig løsnes igjen og først etter det så frøene.

Planter gulrøtter med frø i det åpne bakken

Gulrøtter frøplantingNoen gartnere planter frø bare i bakken, men det er mye bedre å sette gulrotfrøene gjennomvåt i 3 til 4 dager, og tørk litt. Dette vil avsløre ikke-lignende frø og betydelig akselerere spiring prosessen. Hvordan plante gulrøtter med frø i det åpne feltet erfarne gartner kjenner seg selv. Men siden frøene er svært små og plantene er det vanskelig, har bøndene kommet opp på noen måter for å sikre at de små frøene faller flatt og ikke faller helt på ett sted.

Planter gulrøtter i det åpne bakken med frø oppstår som følger:

 • Frøene er oftest blandet med sand, de holder seg ikke sammen og faller jevnere i rader;
 • På en rulle toalettpapir limes hver pasta til ønsket avstand av pastaen. På våren blir slike bånd ganske enkelt begravet i sengen;
 • lag geléet fra potetstivelse, plasser frøene i det og hell det gjennom vannkokerens dyse i de forberedte radene;
 • hvis gulrotfrø dreneres, blir de bare sådd i spor.

I alle fall plantes frøene i en avstand på 3 – 5 cm fra hverandre i rader, og mellom radene (sporene) er det nødvendig å holde en avstand på 15-20 cm.

Vennlig skuddAt ugresset ikke knuser ømmen, og fuktigheten ikke forvitrer seg og jordskorpen ikke kommer til syne, blir avlingen dekket med en film. Frøplanter vises ved en temperatur på 18 grader om to uker. Og unge trær er ikke redde for kortsiktige frost, men etter en lang forkjølelse slutter anlegget å bygge opp roten og gir ut farge.

Ta vare på gulrøtter i det åpne bakken og riktig vanning av gulrottsenger

Resultatet av feilaktig vanningDyrking av gulrøtter og omsorg i det åpne bakken krever en viss grad av systematisering. Dette gjelder spesielt for vanning. Det er veldig viktig å vite hvordan å vanne gulrøtter i det åpne bakken. Etter en mangel på vanning kan de unge røttene ikke komme til vannet, og spirene vil dø, og overløpet truer med å snu de velsmakende og saftige gulrøtter inn i husdyrfoder. Vann skal være rikelig, men ikke ofte. Når gulrøtter allerede danner lange røtter, stopper noen gartnere helt vannet. I dette tilfellet rush røttene strengt nedover, og danner raske og lange rotkulturer.

Hyppig overfladisk vanning fremmer veksten av hårdhet av gulrøtter og det faktum at fosteret blir kurve. Men for å ekskommunikere anlegget fra vanning er også risikabelt. Hvis gulrøtter vil vare lenge på vann sult, og så plutselig blir det en regnfull periode, vil alle frukter knekke. Vann gulrøtter i det åpne bakken bør ikke være hyppige, men systematisk. Selv med øyeblikkene til de første skuddene gulrøtter kan mates, vil hun takknemlig akseptere dette.

I tillegg til vanning, er tynning nødvendig. Små frø når plantet, noen ganger så nær hverandre, som ikke gir full utvikling av frukten. Hvis du forsømmer tynning, blir gulrøtten tynn, svak, som raskt vil forfall under lagring, og lite vil være egnet for bordet.

Det anbefales å tynne gulrøtter på dagene 12 og 22 fra spiring.

Omsorg for gulrøtter i det åpne bakken inneholder en enda viktigere fase – løsningen. Som beskrevet ovenfor vokser gulrot uten denne prosedyren en kurve, liten og stygg. Svært ofte løses kombinert med lukt eller tynning. Ugress er også nødvendig slik at sterke ugress ikke skjuler skuddene.

Bekjempelse av sykdommer og skadedyr

Gulrot flyEn av skadedyrene til vegetabilsk er en gulrotfly. For å bli kvitt det, er det bedre å ordne sengene på et blåsende sted på forhånd, flyet liker ikke vind. Det er veldig tilrådelig å plante gulrøtter ved siden av løk. Og at hun ikke selv stirre på seng av gulrøtter, er det bedre å strø sengen av varmt pepper, gull eller tobakk støv, utføre mulching klippe gress eller halm.

Mole er en trussel mot gulrøtterFra rotting gulrot hjelper tidlig tynning og løsning. Et annet skadedyr er molen. For å bekjempe denne hooligan, tilbyr butikker en rekke midler. På riktig forsiktighet for gulrøtter i det åpne bakken vil det ta mye tid og krefter, men en fantastisk høsting av dette er verdt det.

Video «Ta vare på gulrøtter fra A til Z»